Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Vatandaş ve TMMOB uyardı: ‘Fındıklı Parkı yeşil kalsın’

        Ahmet ATSIZ / GAZETE HABERTÜRK

        Kabataş sahilinde bulunan Fındıklı Parkı’nın şantiye alanı yapılmak üzere demir çubuklarla çevrilmesine, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yetkilileri ve çevre sakinleri tepki gösterdi. Fındıklı Parkı’nda basın açıklaması yapan TMMOB üyeleri, alınan karardan bir an önce dönülmesi gerektiğini vurguladı. Boğaziçi girişinin nadir yapılaşmamış yerlerinden olan Fındıklı Parkının Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu için şantiye alanına çevrilmesi vatandaşları isyan ettirdi. İstanbul ve çevre halkının yoğun olarak kullandığı Fındıklı Parkı’nın hiçbir açıklama ve duyuru yapılmadan alınan karara tepki gösteren TMMOB üyeleri söz konusu alanda basın açıklamasında bulundu.

        ‘PARKLAR ŞANTİYE ALANI OLMAZ’

        Toplanan kalabalık adına konuşan Mücella Yapıcı, “Bütün emsalsiz özellikleriyle İstanbul’da yer alan bütün park ve yeşil alanlarımızı, kıyılarımızı, mahallelerimizi, tarihi ve kültürel alanlarımızı inşaat şantiyesi veya yağmacı yatırımlarının arsası olarak değerlendirip bakımsızlığa terk ederek ortadan kaldırmaya yönelenleri bir kez daha buradan uyarıyoruz” diye konuştu. Güvenli bir çevrede, barış içinde yaşama hakkının korunmasının meslek örgütlerinin ortak sorumluluğunda olduğunu da belirten Mücella Yapıcı, “Tüm yetkili ve ilgililere buradan sesleniyoruz. Fındıklı Parkı ve Kabataş sahil parkları sizin boş arsanız değil ve parklar hangi gerekçeyle olursa olsun şantiye alanı olamaz. Tarihe, doğaya, kültüre ve kente karşı suç işliyorsunuz. Kentliye karşı daha fazla zarar vermeden bu talihsiz uygulamadan derhal vazgeçin” şeklinde konuştu.

        ÇOCUK PARKI SÖKÜLDÜ AĞAÇLAR TAŞINACAK

        Fındıklı Parkının içerisinde bulunan ve Beşiktaş’a kadar uzanan sahildeki tek çocuk oyun alanının gece yarısı yerinden söküldüğünü belirten semt sakinleri alanda bulunan ağaçların da başka yere taşınacağını ifade ederek uygulamaya tepki gösterdi. Basın açıklamasına katılan Işık Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Elvan Gökçe Erkmen ise şöyle konuştu; “Burası gerçek bir cennet. Burası birbirini ötekileştirmeye müsait her türlü insanın yan yana, sorunsuz, barış içerisinde yaşadığı ender bir mekân. Umarım bu uygulamadan geri dönülür."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ