Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Suriyeli kozmonot, Eyüplü çocuklarla

        GAZETE HABERTÜRK

        Uzaya çıkan 2’nci Müslüman olan Suriyeli kozmonot Muhammed Fares, Ali Kuşçu Uzay Evi’nde Eyüplü çocuklarla bir araya geldi. Çocukların sorularını yanıtlayan ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’la da tanışan Fares, alanı ile ilgili olarak Türkiye’de çalışmak istediğini söyledi.

        1987 yılında Sovyetler Birliği ile Suriye arasındaki ortak bir proje kapsamında çeşitli kimyasal ve fiziksel deneyler gerçekleştirmek için uzaya çıkan ve MİR Uzay İstasyonu’nda 7 gün 23 saat kalan general rütbesine sahip Muhammed Fares, 2012 yılında ailesi ile birlikte Türkiye’ye sığındı. 64 yaşındaki Fares, Eyüp Belediyesi Ali Kuşçu Uzay Evi’nde minik öğrencilerle bir araya geldiği programda uzayda yaşadığı deneyimleri çocuklarla paylaşırken, astronot olmak isteyenlere de tavsiyelerde bulundu.

        Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da, Muhammed Fares’i misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Ali Kuşçu Uzay Evi 7-8 aydır faaliyette olan bir merkezimiz. Buraya her hafta çocuklarımız geliyor ve uzmanlar eşliğinde eğitimler görüyorlar. Bundan sonra da Muhammed Fares’in kendisinden istifade etmek isteyeceğiz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ