Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erzurum'da her doğan, evlenen ve ölen için fidan dikilecek

        Fidanların dikildiği ormanlık alanı mesire alanı olarak halkın hizmetina açacakların söyleyen Başkan Mehmet Sekmen, "Erzurum'da yaşayan herkesin en az bir fidanı olacak" dedi.

        Abdurrahman Gazi Türbe yolu üzerinde oluşturulan hatıra ormanında bugün yapılan törenle son bir hafta içerisinde ölen, doğan ve düğün yapanların isimlerinin verildiği hatıra ormanı açıldı. Fidanlara isimleri verilenler beratlarını Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'den aldı. Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Mutluluk gibi kederli günlerimiz de oluyor. Günlük yaşantımızda diriye olduğu gibi ölülere de hizmet ediyoruz. Aldığımız kararla bundan böyle doğan, ölen ve evlenen her kişi için bir fidan dikerek burayı ormanlık yapıp mesire yeri olarak hizmete açacağız. Mezarlık hizmetlerini ücretsiz hale getirdik. Aile mezarlığı istiyenlere ise cüzi bir para karşılığında tapusunu vereceğiz" diye konuştu.

        VALİ ALTIPARMAK: ESKİDEN GECEKONDU TAPUSU DAĞITILIRDI ŞİMDİ MEZAR

        Daha sonra kürsüye çıkan Vali Ahmet Altıparmak ise Belediye Başkanı Sekmen'in mezar tapusu dağıtmasına dikkati çekerek, "Yıllar önce seçim yaklaştıkça Belediye Başkanları gecekondu tapusu dağıtırdı. Başkanımız şimdi mezar tapusu veriyor. Şaka bir yana bunlar çok güzel hizmetler. Doğumda ve düğünde nasıl seviniyorsak ölümde de üzülmek hayatın bir gerçeği. Genç ve terör gibi ölümlerde ızdırap ve acı duyuyoruz ama iyi hizmet almayı bekliyoruz. Erzurumlu olarak kentin sakini değil sahibi gibi davranın. Yapılan hizmetlere destek verin yapılmayanlara da neden yapılmıyor diye bizleri sorgulayın" dedi.

        ŞEHİTLER İÇİN FİDAN DİKİLDİ

        Kent ormanın açılışından sonra geçtiğimiz günlerde PKK terör örgütü ile girdikleri çatışmada şehit düşen Astsubay Metin Aydemir ile Jandarma Uzman Onbaşı Yunus Arda için de birer çam fidanı dikildi. Şehitlerinin isimleri adına düzenlenen berat yakınlarına verildi. Öte yandan Asri mezarlıkta şehitlik gibi düzenlenen kimsesizler mezarlığı da gezilerek dua edildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ