Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Avrasya Tüneli 2017’de açılacak

        ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, kent trafiğine nefes aldıracak Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki son durumu açıkladı. Avrasya Tüneli için 2017 yılı işaret edildi. Yüzde 80 oranında yapım aşamasının tamamlandığı açıklanan üçüncü köprü için ise tarih verilmedi. İstanbul Boğazı’nı karayolu ile geçerek iki kıta arası yolculuğu 100 dakikadan 15 dakikaya indirmesi planlanan Avrasya Tüneli için ise 2016 yılının Ekim ayı olarak açıklanan takvim 2017 yılının ilk çeyreği olarak öngörüldü.

        YAP, İŞLET DEVRET YÖNTEMİ

        Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) açıklamasında, Kazlıçeşme- Göztepe hattında Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapılan tünelde doğu ve batı yönü NATM tünel kazıları da tamamlandı. Olası depremde tünelin dayanıklılığını artırmak amacıyla, iki ayrı noktada tünele özel sismik conta monte ediliyor.

        İlk sismik contanın montajı, 852’nci metrede tamamlandı. İkinci conta ise bin 380’inci metrede monte edildi. Avrupa Yakası Yol ve Kavşak Düzenlemesi olarak tanımlanan birinci kısımda 5.4 km’lik sahil yolu Kazlıçeşme’ye kadar 6 şeritten 8 şeride çıkarılacak, yaklaşık 1.5 km’lik kısım yer kotunun altına alınacak, kavşak düzenlemeleri ve yan yollar da yapılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ