Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Demokrasi uğruna engel tanımadılar

        EYÜP’te yaşayan 89 yaşındaki bedensel engelli Medine Demir, emekleyerek oyunu kullanmaya gitti. Medine Demir, kızı ve komşularının yardımıyla sandık başına götürüldü. Demir, oyunu kullanacağı okula gitmek için Defterdar Mahallesi Güldalı Sokağı 3. kattaki evinin merdivenlerinden emekleyerek indi. Kızı ve komşularının yardımıyla tekerlekli sandalyeye oturtularak evden dışarı çıkarılan Demir, buradan minibüse bindirilerek Otakçılar Fatma Mehpare Buluğ İlkokulu’na götürüldü. Oyunu kullandıktan sonra seçmen listesinde isminin bulunduğu alanın yanına görevlilerin yardımıyla parmak basan Demir, “Oyumu kullandım, hayırlı olsun. Herkese dua edeceğim” dedi. Demir’e yardım eden sandık görevlileri elini öperek teşekkür etti. Kızı ve komşularının yardımıyla yeniden evine götürülen Demir’i, 3. kattaki dairesine mahallenin gençleri taşıdı.

        ENGELLİ SEÇMENE ÜCRETSIZ TAKSİ

        Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 1 Kasım’da sandık başına giden engelli vatandaşlar için Dost Eller Taksi hizmetini sağlayarak, vatandaşlarla tek tek ilgilendi. 1 Kasım’da sandık başına gitmek isteyen ancak ulaşımda sıkıntı yaşayan, evden çıkamayan ve engelli vatandaşlar Beşiktaş Belediyesi’nin Dost Eller Taksi hizmetinden ücretsiz yararlanarak oy kullandı. Hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar, Beşiktaş Belediyesi’nin 444 44 55 numaralı hattından randevu alarak faydalandı. Randevu alan vatandaşlar, profesyonel ekiplerce evlerinden randevu saatinde alınarak oy vermek için sandık başına götürüldü. Belediyenin araçları ile seçim sandıklarına ulaştırılan engelli vatandaşlar, oy verdikten sonra evlerine geri götürüldü.

        YAŞLI SEÇMENE GENÇLERDEN DESTEK

        Yaşı 70-80’lere ulaşmış seçmenlere oylarını kullanmak için gittikleri sandıklarda, gençler yardımcı oldu. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise belediyenin araçlarıyla sandık başına gelen vatandaşları kendi elleriyle oy kullanacakları salonlara götürdü

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ