Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yenilenen Şirinyer Hipodromu yarışlara hazır

        Türkiye Jokey Kulübü İzmir Şirinyer Hipodromu Müdürü Kaan Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 aylık süredir kapalı olan hipodromunun 6 Kasım Cuma günü tekrar yarışlara ev sahipliği yapacağını söyledi. 4 aylık sürenin çok uzun olmadığını ancak tüm çalışanların gayretiyle bunları tamamladıklarını kaydeden Eren, şöyle konuştu:

        "Bu süreçte pistlerin tüm alt ve üst yapılarını değiştirdik ve sıfırladık. Son düzlük dediğimiz son virajın eğimlerini yumuşattık ve virajı genişlettik, burası daha güvenli bir hale geldi. Pistlerin kot farkları giderildi ve yarışa daha güvenli hale getirildi. Bunun dışında ahırlar bölgesinde de tadilatlarımızı yaptık."

        Eren, ahırlar bölgesi dışında jokey odasını da baştan aşağı yenilediklerini, tribünlerde de koltukları değiştirdiklerini ve iç tadilatlarını yaptıklarını kaydetti.

        - Sosyal alanlarda iyileştirme çalışmaları yapıldı

        Hipodromun sosyal alanları sayılabilecek bölgelerinde de bir takım düzenlemelere gittiklerini ifade eden Eren, şöyle konuştu:

        "Yenileme çalışmaları sırasında yarışseverler için yeni yaşam alanları oluşturmaya çalıştık. Ailelere, çocuklara yönelik daha keyifli alanlar yaratmak adına peyzaj alanlarımızda düzenlemeler yaptık. Yeni bir piknik alanı oluşturduk. Aileler istedikleri zaman burada piknik yapabilecek. Çocuk parkımızda iyileştirmeler gerçekleştirdik. 500 metrekarelik çocuk parkında, interaktif oyun alanlarında çocuklar zaman geçirebilecek. Pony atlara binebilecekleri, at sevgisini aşılamayı planladığımız alanı tekrar elden geçirdik. Buradaki ileriye dönük olarak rehabilitasyon merkezi oluşturmayı düşünüyoruz. Down sendromlu çocuklara atla terapiyi sağlamak istiyoruz."

        - Açılış günü için etkinlikler

        Eren, çalışmaları yarışseverlere daha güzel hizmet sunmak ve hoş vakit geçirmelerini sağlamak için yaptıklarını, 6 Kasım Cuma günü için de çeşitli etkinlikler planladıklarını söyledi.

        Gripin grubunun konserinin olacağı 6 Kasım'da ayrıca çocuklara yönelik de çeşitli etkinliklerin yer alacağını kaydeden Eren, "Halk oyunları gösterisinin yanı sıra çocuk tiyatromuz da o gün gösteri sunacak. Çeşitli yarışmalar düzenlenecek ayrıca Türkiye Jokey Kulübü'nün Pony Club tırı da hipodromda olacak" dedi.

        - İzmir Şirinyer Hipodromu

        İzmir'in Buca ilçesi sınırları içinde yer alan ve toplam 479 bin 114 metrekarelik bir alanda kurulu olan İzmir Şirinyer hipodromunda, birer tane kum ve çim pistin yanı sıra antrenman pisti de yer alıyor.

        Türkiye'de ışıklandırılan ilk hipodrom olan tesis, 31 Mayıs 2007'den beri gece yarışlarına da ev sahipliği yapıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ