Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Turgutreis kameralarla izleniyor

        Gözde tatil yörelerinden Bodrum Turgutreis'de, Belediye tarafından beldenin ve vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla farklı noktalara kamera sistemi kuruldu.

        Belde merkezine kurulan gece görüşlü uzak zoom özelliği olan sistem sayesinde özellikle yaz aylarında 300 bine ulaşan nüfusla birlikte güvenliğinde üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor.

        Yeni kamera sisteminin Barlar Sokağı, Pazar yeri, Belde Merkezi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Mehmet Hilmi Caddesi ve Belediye Caddesi'ne kurulduğunu belirten Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, bu sayede beldede güvenliği tam olarak sağladıklarını kaydetti.

        Belediye binasında oluşturulan özel teknoloji odasında tüm görüntülerin izlendiğine dikkati çeken Yazgan, sistemin 300 bin YTL’ye mal olduğunu kaydetti.

        Güvenlik kameralarının beldede sınırları içerisinde bulunan plajlara da kurulacağını anlatan Yazgan şunları söyledi:

        “Beldede şu an 6 farklı noktaya kurduğumuz ve yaklaşık 300 bin YTl'ye mal olan kamera sistemi sayesinde cadde ve sokakları 24 saat izliyoruz. Olası trafik kazaları, kapkaç, hırsızlık, gasp gibi olaylarda jandarma ile iş birliği halindeyiz. Amacımız beldede huzuru sağlamak. Önümüzdeki aylarda ise Günbatımı plajları ile Şevket Sabancı Parkı'na kamera yerleştireceğiz. Görüntülerde olumsuzluk tespit edildiği durumlarda ise zabıta ve jandarma ekipleri telsizle anons ederek ekipler anında olaya müdahale edebilecek, beldede huzuru ve güveni üst seviyede sağlayacağız, kameraların caydırıcı özelliği olduğunu düşünüyorum.”

        CNA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ