Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar ‘Kraliçe Elizabeth’i tedavi etmek isterim’

        Sema EREREN/ GAZETE HABERTÜRK-PAZAR

        Gwyneth Paltrow, Stella McCartney ve Demi Moore’un hastaları arasında olduğu söylenen Dr. Maurice Dray’le, İstanbul’a tabancasını kapıp gelmişken bir araya geldik. Uyguladığı yeni yöntemler ve tekniklerle estetik dünyasının aranan adamı olarak anılan Dr. Dray, vitamin ve minerallerin cildin içine verilebileceğini de keşfeden kişi... NASA’daki mühendislerden güzellik iksiri enjeksiyonlarında kullanmak için tabanca tasarlamalarını bile istemiş. Adımı öğrenince hemen “Sema adında pek çok arkadaşım var” dedi. Malum 20 binden fazla Türk, kendisinin Paris ve Londra kliniklerinin müdavimlerinden... Ardından “Burası benim ikinci evim” dedi ve benden önce davranıp sordu: “Turkish orta kahve?” Sonra başladık sohbete.

        Günde kaç kişi kliniğe güzelleşmeye geliyor?

        15’ten fazla kişi kabul etmiyorum.

        Hollywood starları ve dünyanın pek çok yerinden celebrity müşterileriniz var. Kim bunlar?

        Söylemem. Ama benim için herkes bir Hollywood starı!

        Çok sayıda erkek müşteriniz de var mı?

        Erkekler artık yaşlandıklarını göstermek istemiyor. Saç için sık sık geliyorlar. Vitamin, mineral enjeksiyonu için gelen de çok. Çok sayıda Arap ve Türk erkek müşterim var. Şaşıracaksınız ama Fransız erkeklerinden daha çok Doğulu erkek müşterim var!

        Kadın-erkek kaç Türk müşteriniz var?

        Birkaç yıl önce hesapladım, yaklaşık 20 bindi. Hayatımın her gününde bir Türk oluyor diyebilirim. Bazen klinikte çok sayıda Türk varsa kapıları kapatmak durumunda kalıyorum, özellikle de görülmek istemeyenler içerideyse.

        Çokça soru aldığınızı biliyorum. Açıklığa kavuşturalım, ürünlerinizde hayvansal gıda var mı?

        Çok sayıda Müslüman müşterim var. Bu nedenle ürünlerde hayvansal madde yok, her şey bitkisel ve helal.

        ■ Peki nedir ücret skalanız?

        Türk müşterilerim pek çok Türk doktorundan daha pahalı olmadığımı söylüyor. Paris’te de bir sürü doktordan daha ucuz botoks yapıyorum.

        Bir de bir botoks tüpünü birkaç arkadaş paylaşan kadınlar var Türkiye’de. Duydunuz mu?

        Duymadım ama iyi sonuç vermez. 1 tüp, eşittir 1 kişi...

        Yaşlanmamak için kendimize nasıl bakmalıyız?

        Yüz egzersizleri mutlaka yapın ama bilinçsizce değil. Sigara ve alkol tüketimine dikkat! Bol bol su için ve iyi beslenin. Çok fazla et yemeyin.

        Tuhaf isteklerle gelen çok var mı kliniğe?

        Var. Bir kitap yazılır hikâyelerimden...

        Hiç tedavi etmeyi reddettiğiniz kişiler oldu mu?

        Olmaz mı? Her gün. Mesela Ortadoğulu müşterilerimden 15 yaşlarında kızlarıyla gelenler oluyor. Kız birine benzemek istiyor mesela. Çok katıyım bu konuda. Bir de Angelina Jolie’ye, Kim Kardashian’a benzemek isteyenler çok... İzah etmeye çalışıyorum. Tanrı değiliz neticede, doktorum.

        Sizi rahatsız eden ne var estetik dünyasında, bugünün güzellik anlayışında?

        Her şey aşırı büyük isteniyor. Dudaklar, memeler, kalçalar... Çok rahatsız edici. Hiç kimse doktora gittiğinizi anlamamalı oysa. Biri size ne olduğunu soruyorsa olay bitmiştir.

        Dünyada en güzel kadın sizce kim?

        Bu sorunun cevabını vermek zor, tek cevabım yok. “Annem” derler, saçma. Ama hem iç hem dış güzelliği önemli. İçiniz güzelse dışarısı da güzel olur.

        Tedavi etmek istediğiniz biri var mı?

        İngiltere Kraliçesi Elizabeth olabilir mesela.

        Çok talep gören vitamin enjeksiyonlarından bahsedebilir misiniz?

        Vitamin iğneleri cildinizin kalitesini artırır, antioksidan özelliğiyle cildin kolajen yapısını geliştirir. 10 minute lifting (10 dakikada germe) benim geliştirdiğim bir tedavi. Kalsiyum ve fosfor içeren bir enjeksiyon sistemi. Günümüz koşulları cildin elastikiyetini bozar ama neşter olmaksızın bunun önüne geçilebilir. Ciltte gevşemiş alanlar seçilir ve oralara özel karışım enjekte edilir. Yüzü şişirmeden kırışıklar doldurulur. Cilt işlemin etkisini her gün sürdürür. Yani bir nevi egzersiz yapıp kendini yeniler.

        Vücudun diğer bölümlerine de uygulama yapıyor musunuz?

        Evet, özellikle kalça uygulamaları başarılı. Sarkan poponun kaldırılmasında, kalçaların yuvarlatılmasında çok iyi sonuçlar alıyoruz. Ama söyleyeyim, memeye müdahale etmiyorum.

        El yaşlanmasına karşı bir çözüm var mı?

        Elbette, birkaç çözümle el yaşlanmasının önüne geçiyoruz. Ellere yapılan işlem, yüzden daha kısa sürüyor. Etkisi 6 ay sürüyor.

        İşlemlere başlamak için ideal bir yaş var mı?

        Genlerinize, cilt yapınıza, maruz kaldığınız çevre koşullarına, strese ve daha pek çok faktöre bağlı olarak değişir.

        Kendinize özel formüllerinizden uygular mısınız?

        Bazen yapıyorum ama ayna önünde kendi kendime uygulamak zor. Kardeşime de, hatta bir süre önceye kadar anneme de uyguluyordum... Şimdi annem 93 yaşında maşallah!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ