Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kimyasal enişte daha önce de saldırdı mı?

        Sedef ŞENKAL DEMİR / GAZETE HABERTÜRK

        İSTANBUL’da, 33 yaşındaki mühendis Cihan Araçman’ın, ‘kendi çocuğu daha az ilgi görüyor’ gerekçesiyle eşinin 3 yaşındaki yeğenine düzenlediği sülfürik asitli saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. 17 Ekim akşamı Ataşehir’deki lüks bir restoranın oyun alanında gerçekleşen ve küçük Y.K.’nın bir gözünü tamamen kaybettiği olayın ardından Araçman tutuklanmıştı.

        AKLİ DENGESİ YERİNDE Mİ?

        Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Savcısı Bülent Canoğlu, ifadesinde Y.K.’yı kıskandığını ve amacının ‘rencide etmek’ olduğunu söyleyen ‘kimyasal enişte’yi Adli Tıp Kurumu’na sevk etti. ‘Normal bir insanın küçük bir çocuğa karşı böyle bir suç işlemeyeceği’ kanaatine varan savcı, Adli Tıp’tan, Cihan Araçman’ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılmasını istedi.

        NEDENİ BİLİNMEYEN YANIKLAR...

        Savcı Canoğlu ayrıca küçük Y.K.’nın Bodrum tatili sırasında vücudunda meydana gelen ve sebebi bilinmeyen yanıkları da soruşturmaya dahil etti. Araçman’ın bu yanıkların da faili olabileceği ihtimalini değerlendiren Canoğlu, İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nden çocuğun o dönem gördüğü tedaviye dair belgeleri istedi. Polisin, restorana ait güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldığı soruşturmada iddianamenin, eksikliklerin tamamlanmasıyla birlikte hazırlanacağı belirtildi. İddianamede Araçman’a, ‘ruh ve beden açısından kendisini savunamayacak durumda olan çocuğu organ işlevini yok edecek şekilde yaralamak’ suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası talep edilmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ