Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Çürüyen üstgeçide ‘kalas’lı çözüm

        GAZETE HABERTÜRK

        TERAZİDERE, Davutpaşa Otogar Esenler Yolu üzerinde bulunan köprünün demir korkuluklarının ve beton parçalarının dökülerek çevreye tehlike yaratması üzerine çevredeki esnaf, böyle bir çözüm bulduklarını belirtiyor. Esnaf Mustafa Aslan, merdivenlerden inip çıkarken vatandaşların büyük korku yaşadığını belirterek, “Buraların acilen yenilenmesi lazım. Demirlerin düşme tehlikesi sebebiyle geçerken tedirgin oluyoruz.

        Çocuklar, bir anlık dalgınlıkla düşebilir” dedi. Merdivenlerin tamir ettirilmesi için defalarca belediyeye başvurduklarını kaydeden oto tamircisi Olcay Cengiz , köprüye sınırı bulunan Esenler, Bayrampaşa ve Zeytinburnu belediyeleri ile İBB tarafından sınırların diğer belediyelerde olduğu açıklaması yapıldığını belirterek, “En son Beyaz Masa ekiplerince, ‘Köprü, şu anda ihalede. Sonuç bekliyoruz. Tadilatı sonra yapılacak’ açıklaması geldi. Bir yıl geçti ama sonuç yok. Merdivenlerden inerken düşme tehlikesi yaşıyoruz. Önümüz kış mevsimi. İnsanlar düşüp, yaralanabilir” diye konuştu.

        Soruna çözüm bulunamayınca yayalara ve merdivenin yakınındaki oto tamiri servisine gelenlerin zarar görmemesi için hazırladığı kalası destek olarak koyduğunu ifade eden Cengiz, “Umarım kısa sürede çözüm bulunur. Yoksa olası bir kaza hazır beklemekte. Biz, geçici çözümler buluyoruz ama umarım düşündüğümüz korkunç şeyler yaşanmadan yetkililerimiz tarafından bir çözüm bulunur” dedi. Merdivenlerin demirlerinin yerinden çıktığını aktaran bir engelli genç de yukarı çıkarken büyük zorluk yaşadığını dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ