Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Lodos kâbusuna çatı bile dayanamadı

        İSTANBUL’da etkili olan şiddetli lodos nedeniyle Kadıköy, Caddebostan sahilinde dev dalgalar oluştu. Dalgaların sahile çarpmasıyla sular 4-5 metre yüksekliğe kadar çıktı. Şiddetli lodos nedeniyle vapur ve deniz otobüsü seferlerinde iptaller yaşanıyor.

        Şehir Hatları’ndan yapılan açıklamaya göre;

        İstanbul-Adalar, Kabataş-Kadıköy, Kadıköy-Eminönü ve Üsküdar-Beşiktaş vapur seferleri iptal edildi. İDO da yaptığı açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü seferleri ile Sirkeci-Harem arabalı vapur hattının iptal edildiğini açıkladı.

        Kuvvetli lodos nedeniyle Şehir Hatları’nın Eminönü-Üsküdar ve Haliç hattı seferleri dışında diğer seferleri yapılamıyor. TURYOL’un Bakırköy-Ada, Çınarcık-Kocadere-Esenköy seferleri de geçici süreyle iptal edildi. Silivri Dalgakıran mevkiinde ise 10 metreyi aşan dalgalar nedeniyle bazı balıkçı tekneleri battı. Şiddetli lodos nedeniyle Esenler’de bir binanın çatısı uçtu.

        Sokağa devrilen çatı nedeniyle 1 kadın hafif yaralandı, 6 araç da hasar gördü. Saat 11.15 sıralarında Esenler Kazım Karabekir Mahallesi 1006 Sokak’taki bir binanın çatısı etkili olan lodos nedeniyle sokağa uçtu. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. O sırada sokakta bulunan bir kadının savrulan çatı malzemeleri nedeniyle hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Sokakta bulunan 6 araç da savrulan çatıdan dolayı hasar gördü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri etrafa yayılan çatı parçalarını kaldırdı. Görgü tanıkları ise, büyük bir gürültü duyduklarını belirterek, “Çatının resmen uçurtma gibi uçtuğunu gördük. Çok şiddetli bir rüzgârdı. Cana geleceğine mala gelsin. Gerisi önemli değil” dedi.

        MANGAL YAPTILAR

        Bakırköy de ise demirleyen gemiler beşik gibi sallandı. Sahildeki vatandaşlar yürümekte zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar ise lodosa rağmen mangal yakarak piknik yaptı. Öte yandan lodosun etkili olduğu Florya’da ise bir yunus sahile vurdu. Belediye ekipleri yunusu belediye aracına koyarak götürdü

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ