Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Çok şiddetli sağanak yağış geliyor

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun batı kesimlerinde görülecek olan sağanak yağışların; gece saatlerinde Trakya ile Kuzey Ege kıyılarında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir'in batısı ve İzmir'in kıyı kesiminde), yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Balıkesir, Manisa, Uşak ve Denizli ile Kütahya ve Bursa'nın batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), İzmir, Aydın, Muğla ile Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 mm) olmasının beklendiğini açıkladı.

        Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Kırıkkale, Sivas, Çorum, Tokat, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa'nın kuzeyi ile Erzurum, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, güney ve batı kıyıların yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        İL İL HAVA DURUMU

        Yağışların; akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde, gece saatlerinden itibaren Trakya ile Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

        İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

        Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğü, yarın etkili olacak sağanak yağış nedeniyle oluşabilecek su baskını ve yıldırıma karşı vatandaşları uyardı.

        İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre 27.11.2015 Cuma günü itibariyle bölgemizde görülecek olan sağanak yağışların gece saatlerinden itibaren Trakya (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) ile yarın (cumartesi) sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da kuvvetli (21-50 mm) olması beklenmektedir. Vatandaşlarımız yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir" denildi.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının Trakya ile doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

        Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

        Ankara: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 15

        İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17

        İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. 18

        Adana: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 22

        Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

        Samsun: Parçalı çok bulutlu 23

        Trabzon: Parçalı bulutlu 22

        Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 8

        Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ