Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Yurtta hava durumu

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit HABERTURK.COM'a İstanbul ve Ankara ile ilgili hava tahminlerini açıkladı. Bir haftalık periyod içerisinde İstanbul'da herhangi bir yağış beklenmediğini belirten Macit, Ankara'da ise yarından itibaren sıcaklığın 2 dereceye kadar düşeceğini ve iç kesimlerinde sağanak yağmurun başlayacağını yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmurun beklendiğini belirtti.

        Macit, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun bir kar yağışı beklendiğini, kıyılarda ise sert bir sağanak yağmurun; çarşamba ve perşembe günleri itibariyle Doğu Bölgesi'nde kar yağışının başlayacağını açıkladı.

        Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        İL İL HAVA DURUMU

        Genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Rize, Artvin kıyıları, Şırnak, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Kastamonu kıyı ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimleri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

        Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

        Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 8

        İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu 15

        İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 17

        Adana: Parçalı bulutlu 21

        Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 22

        Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 15

        Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 12

        Erzurum: Çok bulutlu ve kar yağışlı (Yağışların; sabah saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor) 1

        Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 11

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ