Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Küçük Prens: Kısmetse Oscar da alırım

        Sema EREREN/ GAZETE HABERTÜRK-PAZAR

        “Vereceğim sır çok basit: İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir, gerçeğin mayası gözle görülmez.” Küçük Prens unutmamak için tekrarladı: “Gerçeğin mayası gözle görülmez.” Bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyasının anlatıldığı, milyonlarca insanın kalbini fetheden Küçük Prens’te bir pilot kendisini ıssız bir çölün ortasında bulur ve çok uzak bir gezegenden gelmiş olan küçük bir çocukla karşılaşır... Son yılların en sevilen çocuk yıldızlarından, Ataberk Mutlu’nun Küçük Prens’i canlandırdığı müzikalde anlatım Uğur Polat’a, müzikler Sir Anthony Hopkins ve Yücel Arzen’e ait. Müzikali bir de yönetmeni ve prensinden dinleyin...

        ■ Proje fikri nasıl ortaya çıktı?

        Alev Baymur: Bu işi düşünüyordum ama balesini yapabileceğimi düşünmüştüm. Sonra bir gün Anthony Hopkins’in videosunu gördüm ve o anda Küçük Prens Ataberk Mutlu gözümün önünde sahneye soldan girdi. “Hemen yapacağım” dedim. Mayıs ayında karar verdim, hemen başladım.

        ■ Provalar ne zaman başladı, hazırlık süreci kaç hafta sürdü?

        Ataberk Mutlu: 6 aydır haftanın 1-2 günü çalışıyoruz.

        A.B.: Çok yorucu geçmedi aslında ama Küçük Prens o kadar büyük bir rol ki... Büyük starların da her birinin ayrı sahnesi var. Ama en çok çalışan yine bizim Küçük Prens’imiz oldu.

        ■ Kaç performans sergilemeyi hedefliyorsunuz?

        A.B.: Cuma ve cumartesileri 23 performans Zorlu Center’da sergilenecek. Onun dışında Ankara, İzmir, Bursa gibi yerlerde büyük turne talepleri var. Hedefimiz tam 1 yıl sonra Broadway’de olmak.

        ■ Oyun kaç dakika sürüyor?

        A.B.: Birinci perde 50 dakika, ikinci perde de 35-40 dakika kadar

        ■ Bir yaş sınırı var mı?

        A.B.: Küçük Prens, içinizdeki çocuğun müzikali! 7 ile 70 yaş arasına... 0-7 yaş arası çocuklara da belki sonra 1 perdelik bir versiyon hazırlayacağız.

        ■ Hikâyeyi bilmeyenler müzikal sonrası salondan çıktığında kendilerini nasıl hissedecekler?

        Ataberk: Gezegenlerdeki yaşamları, ama gerçek olmayan, hayali gezegenlerdeki yaşamları anlamış olacağız. Bir çocuğun nasıl hissettiğini öğreneceğiz. A.B.: İlk başında zaten çok sert bir giriş yapıyoruz. “Dur yapma, biraz düşün” diye... Biz aileler ne kadar sert olduğumuzu bilmiyoruz onları korurken. Biraz bu oyun ailelere kendisini çocuk gözünden gösteriyor.

        ■ Oyuncu kadrosu da epey geniş.. Ataberk’in kendine en yakın hissettiği sahne arkadaşı kim?

        A.B.: Her biri çok meşhur ve önemli sanatçılar da olsa bizim en önemli sanatçımız Küçük Prens’imiz bu projede. O herkesten önde yer alıyor.

        Ataberk: Teşekkürler Alev Abla. En yakın hissettiğim Burak (Kut) Ağabeyim çünkü diğer herkes hologram olacak. Yılan, tilki, pilot ve Küçük Prens canlı olacak.

        ■ Hayallerde yaşayan bir karakteri sahneye koymak zor oldu mu?

        A.B.: Hayal gücünü çok besleyen bir şey... Sonsuz. Çok uzun zaman, değişik fikirlerle yürüdüm. Hayal dediğiniz zaman, Küçük Prens’in uzay sonsuzluğuna dek gidebiliyor. Elimizden geldiği kadar başarabildik.

        ■ Ataberk olgun bir çocuk ama çocuk oyuncuyla çalışmak zor oldu mu?

        A.B.: Ben hayatımda böyle bir yetenek görmedim. Hatta dünya çapında olduğunu düşündüğüm için ısrarla da “Broadway” diyorum. Ataberk çok iyi bir ailenin çocuğu, çok iyi bir insan, çok duyarlı bir çocuk. Aynı zamanda çok da disiplinli. Hayatını bir yetişkinin bile planlayamadığı kadar sorumlu bir şekilde planlıyor! Her şeyi de iyi yapıyor; okulunda iyi, sette iyi, tiyatroda muhteşem. Görenler Ataberk’e bir kez daha bayılacak. Kelebek önce omzuna kondu, oradan da Küçük Prens olarak dünyaya açılacak, ben inanıyorum.

        Ataberk: İnşallah

        ATABERK: KENAN AĞABEY'İMİ ÖRNEK ALIYORUM

        ■ Televizyon dizine de devam ediyorsunAtaberk. Televizyonla tiyatroyu kıyaslamak ister misin? Hangisi daha zor?

        Bence tiyatro daha zor. Çünkü canlı ve heyecan verici. Takılınabiliyor laflara. Dizide montajlayabiliyorlar, tekrar çekilebiliyor.

        ■ Çekimlerde, provalarda muhakkak yanında olmasını istediğin bir eşyan var mı?

        Yanımdan ayırmadığım tek şey saatim. Başka bir şeyim yok.

        ■ Kendine örnek aldığın bir oyuncu var mı?

        Çalıştığım bütün oyuncu ağabey ve ablalarımı örnek aldım ve onların izinden gitmeye çalıştım ama en çok örnek aldığım İlker (Kaleli) Ağabey’im ve Kenan (İmirzalıoğlu) Ağabey’im.

        ■ Altın Kelebek’te hepimizi çok duygulandırdın. Ne hissettin o anda?

        Çok heyecanlandım ve mutlu oldum. Kendimi tutamadım, ağladım.

        ■ Bir gün seni Oscar alırken de görür müyüz, ne dersin?

        Kısmetse Oscar da alırım.

        ■ Ünlü olmanın zorlukları neler?

        Sadece biraz geç saatlere kadar çalışıyorsunuz, onun dışında bir sorun yok.

        KİMLER YOK Kİ?

        Küçük Prens’i Ataberk Mutlu’nun oynayacağı müzikalde Özkan Uğur, Meltem Cumbul, Burak Kut, Ferman Akgül, Erhan Yazıcıoğlu, Demet Tuncer, Bülent Şakrak, Tamer Levent, Cihan Okan da yer alıyor. Altan Gördüm hem sahne alıyor hem de oyuncu yönetmenliğini üstleniyor. Koreografi Ebru Cansız’a, şarkı sözleri Serra Kerimzade, Kerem Pilavcı ve Gökçe Eyüboğlu’na ait.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ