Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Yılbaşı hediyenizi seçin!
        1

        Esra ÇORUH / HT CUMARTESİ

        Bunlara dikkat!

        Yılbaşı gecesine çok az bir zaman kaldı. Peki bu özel gece yaklaşırken nelere dikkat edilmeli?

        2

        Maaşınızdan ayırın

        Maaşınızı bu ay biraz dikkatli harcayın ve hediye için kenara bir miktar para ayırın. Aşırıya kaçmamak için harcayacağınız parayı bir kenara not edin ve asla o miktarı aşmayın. Hediye alacağınız kişi sayısına göre bütçenizi oluşturursanız işiniz kolaylaşır.

        3

        İndirimi kaçırmayın

        Yılbaşı yaklaşırken çoğu mağazalar indirime girer bu yüzden indirim zamanını bekleyin. Sevdiğiniz markaların indirim günlerini takip edin ve hediyelerinizi indirimden alın. İndirim ve yılbaşı alışverişi derken kalabalıklaşan mağazalarda dolaşmak sıkıcı olabilir bu yüzden mağazaların internet sitesinden en son indirim avantajlarını takip edebilir, markalar arasında fiyat karşılaştırmaları yapabilirsiniz. Unutmayın alışverişe çıkmadan araştırmalarınızı yaparsanız zaman kazanmış olursunuz.

        4

        Pahalı hediye almayın

        Alacağınız hediyenin fiyatına takılmadan, anlamıyla değerlendirmelisiniz. Yılbaşı hediyelerinde önemli olan küçük ama anlamlı olmasıdır. Bu kuralı göz önünde bulundurursanız işiniz çok kolaylaşır.

        5

        Önceden karar verin

        Hediye alacağınız kişilere göre ne alacağınıza önceden karar verin. Kararlı ve planlı hareket ederseniz hediye alırken strese girmezsiniz. Mağazaların yılbaşına özel kampanyalarından ve yılbaşına özel koleksiyonlarından fikir edinebilirsiniz ya da yakın çevrenize danışarak küçük araştırmalar yapabilirsiniz.

        6

        Son dakikaya bırakmayın

        Hediye alışverişini son dakikaya bırakmayın. Hediye alacağınız kişileri belirledikten sonra eğer vaktiniz varsa hafta içi sabah ya da akşam saatlerinde çok fazla kalabalığın olmadığı zamanlarda alışverişe çıkın. Bir günde tüm hediyeleri almanız imkânsız olabilir bu yüzden kendinizi sıkıştırmamak için alışverişinizi günlere bölün.

        7

        Kendinizden bir şeyler katın

        Seçtiğiniz hediyeye kendinizden bir şeyler katın. Hediye aldığınız kişiyi heyecanlandıracak, şaşırtacak küçük sürprizlerle hediyeyi daha anlamlı hale getirin. Unutmayın hediyenin büyüklüğü önemli değildir; önemli olan sizin emek vererek daha anlamlı hale getirdiğiniz hediyenizle karşınızdaki kişiyi mutlu etmektir.

        8

        Örneğin aldığınız hediyeyi klasik hediye paketlerinin içine koymak yerine şekerlemelerle dolu kırmızı bir kutuya koyabilirsiniz. Aldığınız hediyenin üzerine mutlaka iyi dileklerde bulunduğunuz yılbaşı kartını yapıştırmayı unutmayın.

        9

        Yılbaşı hediyenizi nasıl seçmelisiniz?

        10

        Modayı takip edenlere

        Seçenek çok, yapmanız gereken onun en sevdiği mağazaya gidip, onun zevkine göre zarif bir hediye amak... Sezon parçaları yılbaşı indiriminde olacağı için şanslısınız onun almak isteyip alamadığı bir parçayı siz uygun fiyata alıp onu çok mutlu edebilirsiniz. Ama siz yine de değiştirme kartı koymayı ihmal etmeyin.

        11

        Sportiflere

        Yılbaşı demek kar demek, kar demek kayak yapmak demek. Sportif tarzda birine hediye alacaksanız ve kayak tatili planları varsa ona kayak malzemesi alabilirsiniz. Uzun zamandır almak istediği spor ayakkabısı ya da gitmek istediği bir maç varsa bir maç bileti de unutamayacağı bir hediye olabilir.

        12

        Klasiklere

        Klasik ve zamansız bir tarza sahip birine hediye almak aslında daha kolay. Sürekli giydiği ya da kullandığı bir eşya, kıyafet ve aksesuvarın bir benzerini alabilirsiniz.

        13

        Zamansız parçalar ve aksesuvarlarla onun gönlünü fethedebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken, klasik tarzı olanlar kaliteye önem verirler. Bizden söylemesi!

        14

        Romantiklere

        Romantik tarza sahip insanlar el emeği parçaları çok sever. Ona sezonun romantik havasını yansıtan zarif bir parça alabilirsiniz. Kendi ördüğümüz bir atkı ya kazak da olabilir. Aslında bir çiçek bile onları mutlu edebilir, yeter ki anlamlı ve özel olsun...

        15
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ