Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Yılbaşında ne yapsak?

        HT CUMARTESİ / Selin ÖZAVCI

        ■ Babylon’da ahali; The Cure, Madonna, A-Ha, Chic, Duran Duran, Snap, Cyndi Lauper, ABBA, Donna Summer, James Brown, The Smiths ve Michael Jackson gibi isimlerin yıllara meydan okuyan şarkıları eşliğinde Oldies But Goldies Yılbaşı Partisi’nde yeni yıla “Merhaba” diyecek. Pikaplarının başında Murat Abbas ve Murat Beşer olacak.

        ■ Pop müziğin sevilen ismi Yalın, yılbaşı gecesinde Conrad Istanbul Bosphorus’un Balo Salonu’nda sahne alacak. Dünden bugüne en sevilen şarkılarını seslendirecek Yalın, konuklarına unutamayacakları bir kutlama yaşatacak.

        ■ Jazz Company, yeni yıla İlham Gencer ve İpek Dinç Yüce’nin birlikte sergileyecekleri özel performansla başlangıç öneriyor. İkili, yılbaşı özel repertuvarlarıyla sahne alacak.

        ■ Vokalde Jale, saksofonda Kürşat Başar, piyanoda Burçin Büke, basta Elcil Gürel ve davulda İzzet Hiçkalmaz’dan oluşan Kürşat Başar Orkestrası, My Cabaret’te sahne alacak.

        ■ Ferhat Göçer, ‘Sığmıyorsun Geceye ve Zamana’ isimli son albümünün sevilen parçalarının yanı sıra geçmişten günümüze dillerden düşmeyen şarkılarını da, Grand Pasha Girne’de seslendirecek.

        ■ Yeni yıla keyifli bir şekilde “Merhaba” demek isteyenler, Türk sanat müziğinin başarılı ismi Muazzez Ersoy’un sahne alacağı NG Afyon’da doyasıya eğlenerek unutulmaz bir gece geçirecek.

        ■ Rönesans Venedik’inin büyüleyici ortamını İstanbul’a getirecek 360 İstanbul, Venedik Maskeli Balosu ile 2016’ya giriş yapacak. 360East Moda ise yılbaşı akşamı dünyaca ünlü yıldızları misafirleriyle buluşturuyor: Marilyn Monroe’dan Frank Sinatra’ya, Charlie Chaplin’den Amy Winehouse ve Lady Gaga’ya kadar pek çok ünlü starla dopdolu bir yılbaşı gecesi yaşanacak.

        ■ Yeni yıla Soner Olgun ile girmek isteyenler, Portaxe’de buluşacak. Sanatçının birbirinden güzel şarkılarıyla yeni yıl yıl coşkusunu doyasıya yaşayacak olanlar, sürprizlerle dolu bir programla sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenecek.

        ■ Sahnesinde yıldızların parladığı Agency Bistro & Lounge, konuklarına Selen Servi performansıyla yeni yılın ilk dakikalarına eğlenerek girme imkânı sunuyor.

        ■ Hilton Convention Hall 1, yeni yıl partisinde konuklarını, Bengü’nün performansıyla ağırlayacak. Ozan Doğulu, Suat Ateşdağlı, Erdem Kınay ve Doğuş Çabakcor 31 Aralık gecesi Hilton Convention Hall 2’de gerçekleştirilecek partide sahnede olacak.

        ■ Türk Pop müziğinin Soner Olgun sevilen sanatçısı Ziynet Sali, sürpriz sahne şovları ve özenle hazırlanmış repertuvarıyla Grand Cevahir Hotel Kongre ve Kültür Merkezi’nde dinleyicileriyle buluşacak. Öncesinde Emir Ersoy ile Projecto Cubana’nın müzikleri içinizi ısıtacak.

        ■ Demet Akalın, son albümü “Pırlanta”dan şarkılarla Wyndham Grand İstanbul Levent’in Yılbaşı Galası”nda sahnede olacak.

        ■ Unutulmaz parçaların mimarı MFÖ, yeni yılda Suada Club’ta sahnede olacak. Gece Reina DJ’lerinin çalacakları hit parçalar ve özel dans şovlarla başlayacak.

        ■ Renkli performanslarıyla beğeni kazanan Luxus, KadıköySahne’yi coşturacak.

        ■ Zara, 31 Aralık gecesi The Savoy Ottoman Palace’ın özel yılbaşı konserinde sevenleriyle buluşacak.

        ■ Banu Zorlu, 31 Aralık’ta Martı Istanbul Hotel’de sahne alacak. ■ Hard Rock Cafe Istanbul, enerjisini tüm sene yansıtacak bir geceye hazırlanıyor. Gecede zengin repertuvarıyla Karma Band canlı performans sergileyecek. 2016 için geri sayım, şehrin en rock’n’roll yüzlerinden Nikki Wild’nin seçtiği müzikler eşliğinde yapılacak.

        ■ İstanbul gece hayatının son dönemine barmenleri, çekici erkek dansçıları, ünlü DJ’leri ve go-go boy performanslarıyla damgasını vuran Superfabric yeni yıl partisiyle öne çıkıyor. DJ kabininde Oğuz Saraç olacak.

        ■ MadHouse, yeni yılı kutlarken de zengin içeriğiyle unutulmaz bir partiye hazırlanıyor. Yiyecek ve içecekler sizden, parti sonrası temizlik ise MadHouse ekibinden... Ev rahatlığında, sonunu düşünmeyeceğiniz bir eğlencenin tadını profesyonel ses sistemi, geniş müzik arşivi, barkovizyon ve karaoke ile çıkarabileceksiniz.

        ■ Bis Dine&Live yeni yıla, Kenan Doğulu’nun sahnede olacağı bir partiyle karşılıyor.

        ■ Ooze Venue yılın son gecesinde Yaygara, Orbay ve Çirkef performanslarıyla renklenecek bir partiye ev sahipliği yapacak.

        ■ Pop müziğin sevilen isimlerinden Murat Dalkılıç, İzmir Arena sahnesinde vereceği konserle huzurlarda olacak.

        ■Banu Zorlu, 31 Aralık’ta Martı Istanbul Hotel’de sahne alacak.

        26.12.2015

        ■ Türk Sanat ve Türk Pop müziğinin unutulmaz sesleri ve şarkıları, Zorlu Yeni Yıl Gazinosu ile ziyaretçileriyle buluşacak. Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşecek konserler serisinde. Saat 21.00’den itibaren Neşe Karaböcek, Seyyal Taner, Semiha Yankı, Ersan Erdura, Nur Yoldaş, Bilgen Bengü, Funda ve Ercan Turgut sahne alacak. Öncesindeyse saat 14.00’te DJ Mert Levent, saat 16.00’da 90’lar partisi ile DJ Olcay Tanberken ve konukları Uhde Seçil, Sibel Alaş ve Ferda Anıl Yarkın kısa performanslar sergileyecek. Elhan Tok ve konuğu Belkıs Özener’in canlı performanslarıyla Yeşilçam şarkıları saat 18.00’de izleyicilerle buluşacak. 19.00’da ise DJ Hakan Eren ile unutulmaz 45’likler ve o şarkılara hayat veren Selçuk Alagöz, Rana Alagöz, Parla Şenol ve Sevda Karaca kısa performanslarıyla izleyicilere eşsiz anlar yaşatacak.

        ■ Babylon 2015’in son haftasında The Avener ve Synapson ile dans etmek isteyenleri çağırıyor. “All in You” parçalarıyla listelerde üst sıraları zorlayan Fransız ikili Synapson; ardından da soul ve cazla harmanladığı deep house ritimleriyle The Avener sahnede olacak. Kapı açılış saat 21.30’da.

        ■ Akasya Acıbadem, yeni yıl kutlamaları kapsamında Türkiye’nin süperstarı Ajda Pekkan’ı ağırlayacak. Son albümü “Yakarım Canını” ile zirveden inmeyen Pekkan, Akasya Acıbadem misafirleri için sevilen şarkılarını seslendirecek. Konser saat 19.00’da.

        ■ Türkiye’nin en önemli oyuncu ve şarkıcılarından Zuhal Olcay, hafızalardan silinmeyen Türkçe Pop şarkılarını yeniden yorumladığı Ada Müzik etiketli, 9 şarkının yer aldığı ‘Başucu Şarkıları 3’ albümünü tanıtım konserlerine devam ediyor. Sanatçı, 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi sahnesinde olacak.

        ■ Pera Palace Hotel Jumeirah’da büyük bir heyecanla takip edilen “Cumartesi Sabah Konserleri” saat 11.00 itibarıyla başlayacak yılbaşı konserinde Gülsin Onay sahnede olacak.

        ■ Matthias Reiling (bas gitar) ve Hauke Freer’den (elektronik beat) oluşan elektronik müzik ikilisi Session Victim; 23.30 itibarıyla Indigo kabininde olacak.

        ■ Roxy sahnesi, 22.00’den sonra rock müzik grubu Adamlar’ın konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat konserlerinde; piyanist Güray Başol, çeşitli dönemlerden piyano solo eserlerini sunacağı “Piyanonun Zaman İçerisindeki Yolculuğu” başlıklı dinletisi saat 20.00’de... Konser ücretsiz.

        ■ Jolly Joker sahnesi, 22.00’den sonra Model grubunun konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Türkçe ve İngilizce cover şarkılardan oluşan geniş repertuvarıyla Tramvay, Bronx Pi Sahne’de olacak. Giriş ücreti olmayan konser için kapı açılış saati 21.00.

        ■ Karadeniz müziğinin sevilen grubu Koliva, 19.00’da Trump Cadde ziyaretçilerine eğlence ve müzik dolu bir yılbaşı partisi yaşatacak.

        ■ Aydilge, saat 22.00’den sonra Dorock Stage’de dinleyici karşısında olacak.

        ■ Garajistanbul sahnesi, saat 23.00’te Hayko Cepkin’in olacak.

        ANKARA

        ■ Harun Tekin ve Koray Candemir, saat 23.00 itibarıyla Bis Dine Live sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak.

        İZMİR

        ■% 100 Music kapsamında, bu akşam saat 21.00’den sonra; yeni albümünden şarkılarla Ceyl’an Ertem, Container Hall sahnesinde olacak.

        ■ Nhan Solo, 22.00’den sonra Vagabond’ta olacak.

        ESKİŞEHİR

        ■ Hit şarkılarıyla son yılların en dikkat çeken çıkışlarından birini gerçekleştiren Bora Duran, 21.00’de SPR PUB sahnesinde olacak.

        27.12.2015

        ■ Geleneksel Kanyon Büyük Yılbaşı Konseri, bu yıl New York’un ünlü seslerinden oluşan tribute grubu The Rat Pack’i ağırlıyor. Frank Sinatra, Dean Martin ve Sammy Davis Jr.’ın efsane grubu The Rat Pack, unutulmaz şarkılarıyla 1950’lerin ruhunu saat 18.00’de Kanyon’a taşıyacak.

        ■ Zorlu Yeni Yıl Gazinosu saat 21.00’de Muazzez Abacı, Yeliz, Metin Ersoy, İskender Doğan, Tüdanya, Yeşim, Coşkun Demir ve Semiha Yankı sevilen şarkılarını seslendirecek. Gecenin öncesinde ise Zorlu Performans Sanatları meydan fuayede geçmişin en güzel yabancı şarkılarıyla saat 14.00’te DJ Serdar Ayyıldız; sonrasında saat 15.30’da DJ Yavuz Hakan Tok’la Ah Mazi Partisi ve konukları Mine Koşan, Güzin ile Baha, Rezzan Yücel ve Meral-Zuhal bir döneme damgasını vurmuş şarkılarını seslendirecek.

        ■ Akasya Acıbadem Sokak Müzisyenleri Festivali’nde Blues-Rock grubu Free Hugs, saat 14.30, 16.30 ve 18.30’da olmak üzere 3 seans konuklarla buluşacak.

        ■ Yüzyüzeyken Konuşuruz, saat 19.00’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi sahnesinde olacak.

        28.12.2015

        ■ Armağan Durdağ’ın mizansenler eşliğinde kurguladığı “Yeni Bir Dünya İçin Yeni Müzik” projesinin ikinci ayağı olan Özgürlüğün Portresi isimli yeni eseri, saat 20.00’de CRR Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. Armağan Durdağ Ensemble’a sahnede perküsyon ustası Yinon Muallem eşlik edecek.

        ■ İdil Biret’in, genç kuşağın umut veren piyanistlerini konuk edeceği konseri saat 20.00 itibarıyla Martı Istanbul Hotel’de...

        29.12.2015

        ■ Zorlu Performans Sanatları Merkezi, her salı akşamı ayrı bir sanatçının konser verdiği, “Vestel Gururla Yerli Konserler” serisinde bu hafta Elif Çağlar Quartet’i ağırlayacak.

        ■ Zorlu Performans Sanatları MerkeziDrama Sahnesi’nde saat 20.00 itibarıyla “Genç Yeteneklerden Yılbaşı Konseri” gerçekleşecek.

        ■ Caddebostan Kültür Merkezi, saat 20.00 itibarıyla Abuzar ve Turan Manafzade kardeşlerin konseri var.

        VİZYON

        Yakın gelecekte bir distopya ‘The Lobster’

        Yorgos Lanthimos’un yönetip Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden ve Olivia Colman’ın rol aldığı The Lobster, uzak olmayan bir gelecekte geçen şaşırtıcı bir distopya öyküsü... Karısı tarafından terk edilen David, kendisi gibi bekâr insanların eş bulmak üzere yerleştiği bir otelde kalmaya başlar. Ruh eşini bulması için 45 günü vardır ve eğer bunu başaramazsa seçeceği bir hayvana dönüştürülecektir.

        Gerçek bir hikayeden ‘Son Efsane’

        Stephen Frears’ın yönetip Ben Foster, Chris O’Dowd, Guillaume Canet ve Dustin Hoffman’ın rol aldığı Son Efsane, Fransa Bisiklet Turu şampiyonluğuyla dünyaca ünlü bir efsaneye dönüşen ve yıllar sonra doping kullandığını itiraf eden Lance Armstrong’un gerçek öyküsüne odaklanıyor. Film, kazandığı başarılarla kahramana dönüşen Armstrong’un şöhret basamaklarındaki çıkış ve inişlerini anlatıyor.

        Macera başlıyor ‘Point Break’

        Ericson Core’un yönetip Edgar Ramirez, Luke Bracey, Teresa Palmer’ın rol aldığı Point Break, heyecan dolu bir macera... Genç FBI ajanı Johnny Utah, karizmatik lider Bodhi tarafından idare edilen ve elit sporculardan oluşturulmuş hırsızlık çetesine sızar. Bu sporcuların, son derece sıra dışı yöntemlerle birçok suç işlediklerinden şüphelenilmektedir.

        Masal ne zaman sona erecek ‘Delibal’

        Ali Bilgin’in yönetip Çağatay Ulusoy, Leyla Lydia Tuğutlu, Hüseyin Avni Danyal ve Mustafa Avkıran’ın rol aldığı Delibal, bir aşk hikâyesi... Barış, her genç üniversite öğrencisi gibi hayatın tadını çıkarırken, ilk gördüğü anda Füsun’a âşık olur. İkilinin ilişkisi masallardaki gibidir ama her masalın bir sonu vardır...

        SAHNE/PERFORMANS

        ■ Artı Mekan’da 29 Aralık akşamı 20.30 sahnelenecek “80’lerde Lubunya Olmak”ta deneyimlerini paylaşan 4 trans birey, bize kendi hikâyelerini anlatıyor. Parklarda, üçüncü sınıf otellerde, randevu evlerinde, gece kulüplerinde, Pürtelaş’ta, Bayram Sokak’ta, Dolapdere’de, sokaklarda, karakollarda, kışlalarda yaşamak için direnen, hayata delicesine tutunan ve çoğu zaman birbirlerinden başka sarılacak kimsesi olmayan Lubunya bireylerin gözünden ülkenin korkunç bir dönemini gözler önüne seriyorlar.

        ■ Zülfü Livaneli’nin aynı adlı romanında uyarlanıp Tiyatro Kare tarafından sahneye taşınan Leyla’nın Evi, 26 Aralık Cumartesi akşamı saat 20.30’da Moi Sahne’de izlenebilir.

        ■ Akmerkez Cinemapink, Kuzey Amerika’nın en büyük klasik müzik organizasyonu Metropolitan Opera’nın seçkin eserlerini sunmaya devam ediyor. Carmen (Bizet), bu akşam saat 19.30’da Cinemapink Akmerkez Salon 1’de izlenebilir. 80’lerde Lubunya Olmak

        SERGİ

        ■ Türkiye’nin ilk kadın illüstratörlerinden olan ressam Sabiha Rüştü Bozcalı’nın yaşamını, SALT Araştırma’ya bağışlanan arşivi ve şimdiye dek kapsamlı olarak incelenmemiş üretimi üzerinden irdeleyen sergi, 28 Şubat’a kadar görülebilir.

        ■ Baskın filmi, 1 Ocak 2016’da vizyona girmeden hemen önce, büyük ses getiren çok özel oyuncusu Mehmet Cerrahoğlu’nun resim sergisi; 26 Aralık Cumartesi günü Kadıköy Bant Mag Mekan’da açılıyor. Kalp Gözüyle: Baskın isimli sergi naif, ama bir o kadar detaycı ve yaratıcı bir anlatımla bir filme ve bir insana dair rastlanması güç detayları keşfetmek isteyenler için...

        ■ Gama Art Gallery, küçük bir şehir etkinliği kapsamında Mansur Tansu’nun Dışarı Sapmak isimli sergisini 4 ayrı mekânda gösteriyor. Sergi 13 Ocak’a kadar Gama Gallery, Public Hotel, Garibaldi binası ve sokağında ayrıca Surp Yerrortutyun Ermeni Kilisesi’nin mahzeninde görülebilir.

        ■ Akbank Sanat, 13 Şubat 2016 tarihine kadar ev sahipliği yapacağı Monochrome sergisi ile dijital sanatın en saf haline odaklanıyor. Ceren Arkman ve Irmak Arkman kuratörlüğündeki sergide, dünyaca ünlü dijital sanatçılar Ryoichi Kurokawa, LIA, Memo Akten, Zimoun, Quayola ve Simon Heijdens’ın yanı sıra İstanbul’un dijital sanat alanında dikkat çeken isimleri Selçuk Artut, Ouchhh ve Refik Anadol’un eserleri yer alıyor.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ Türkiye’yi yepyeni bir alışveriş kültürüyle tanıştıran Souq Karaköy, bugün ve yarın “Kışlık” temasıyla kuruluyor. Geliştirdiği temalı pazar kavramıyla, her seferinde yeni bir içerikle tasarım, sanatçı, girişimcileri bir araya getiren Souq’ta bu ay, hediyelikler ve kışlık ürünler yer alacak. Ayrıca yarın Sade’nin yazarları Begüm Başoğlu ve Ege Erim kitaplarını imzalayacak.

        ■ İstanbul Oyuncak Müzesi, çocuklar için bu hafta sonu keyifli programlara ev sahipliği yapacak. Bugün 11.00’de Faber-Castell’in destekleriyle gerçekleşen Yaratıcılık Atölyeleri’nde rengârenk boyalarla mandala yapılacak. Yarın saat 11.00’deyse Star Wars karakterleri Bez Bebek Atölyesi’nde hayat bulacak.

        ■ UNIQ Yeni Yıl Festivali; 25-27 Aralık tarihleri arasında yeniden gerçekleştiriliyor... Festivalde, birçok tasarımcının dekorasyon, moda, aksesuvar alanlarında birbirinden şık tasarımları ziyaretçileriyle buluşacak.

        ■ Bu sene 9’uncusu düzenlenen İstanbul Animasyon Festivali, bugün ve yarın The Zone Maslak’ta gerçekleşecek. Dünyanın birçok festivaline katılmış ve ödül almış filmler, İstanbul Animasyon Festivali dahilinde izlenebilecek.

        ■ zet.com’un her hafta Karaköy’de düzenlediği tasarım pazarı kapsamında, bugün ve yarın dekorasyondan takıya, teraryumdan defter ve kaleme, çantadan bebek ürünlerine kadar birçok el yapımı özgün tasarım Nar Loft’ta bir araya gelecek.

        ■ Üç Tutku: Kitap Kahve Çikolata Festivali’nin ilki yarın Harbiye’de Askeri Müze’de devam ediyor. Festivalde ziyaretçiler çeşit çeşit kahveleri yudumlayarak, leziz çikolataları tadabilecek, yayınevlerinin kitaplarını inceleyerek, festivale konuk olan yazarlarla sohbet etme fırsatı yakalayacak.

        ■ Beylikdüzü’ndeki Minik-O Oyun Evi, bugün saat 13.00’te çocuklar ve aileleri için yeni yıl partisi düzenliyor. Erken yeni yıl kutlamasında 18 aydan 5 yaşa kadar çocuklar, aileleriyle birlikte eğlenceli zaman geçirebilecekler. Trombolin ve top havuzunda oynayabilecek çocuklar, çam ağacı yapacak, kardan adam resimleri çizecek. Noel anne ise çocuklara sürpriz hediyeler dağıtacak. Partide çocuklara hamburger mönüsü, ailelere ise ikramlıklar sunulacak. Müzik ve dans dolu partide anne-babalar çocuklarına eşlik edebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ