Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yeni yılda "sıcak" tatilin alternatifi: Fethiye
        1

        Bu yıl kış ayının teğet geçtiği Muğla'nın Fethiye ilçesi, ılıman havası ve muhteşem doğasıyla alternatif yeni yıl tatili arayan misafirlerini konuk edecek. Hava sıcaklığının ortalama 18 derece ölçüldüğü ilçe, Aralık ayının son günlerine hakim olan bahar havasıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir yıl sonu hatırası armağan edecek.

        2

        Günbatımın en güzel izlendiği noktalar arasındaki Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belcekız Sahili, yeni yıla romantik bir gün sonuyla girmek isteyenleri cezbedecek. 2016'ya adrenalin depolayarak girmek isteyenler ise bin 900 metrelik Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuş yapıp, Ölüdeniz'in eşsiz güzellikteki manzarasını izleyebilecekler.

        3

        Yeni yıla doğayla baş başa girmek isteyenler de Günlük ağaçlarıyla çevrili Günlüklü Koyu'nda, bölgeye geç gelen sonbaharın izlerini takip edecekler. Sararan yapraklarla kaplı Günlük ağaçlarının altında bol oksijenli doğa yürüyüşünün yanında, dinlenme ve konaklama imkanı da sunan bölge, farklı bir alternatif olarak yeni yıl tatilcilerinde hayranlık uyandıracak.

        4

        Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Fethiye Bölgesel Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Taşçı, yaptığı açıklamada, ülke geneline bakıldığında son bir kaç yıldır mevsimlerde büyük değişiklikler yaşandığını söyledi. Buna bağlı olarak kış ve yaz aylarının daha geç yaşadığını dikkati çeken Taşçı, yaz sezonunun başladığı mayıs ve haziran aylarında yağan yağmurunda bazı turizm olaylarını ve hareketlerin olumsuz etkilediğini belirtti.

        5


        Taşçı, bir çok insanın kış sporlarının olduğu noktalarda yeni yıla girmek istediğini ancak buralara da yeterince kar düşmediği için Fethiye bölgesinin alternatif olarak ortaya çıktığını ifade etti. AA

        6
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ