Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul 2016'ya hazır

        İstanbul'da binlerce kişinin toplandığı yerlerin başında gelen Taksim Meydan'ı, bu yıl başında da boş kalmadı. Karlı havaya rağmen erken saatlerde toplanan vatandaşlar, yeni yıl kutlamalarına erken başladı. Nostaljik tramvay üzerinden Noel Baba, vatandaşları selamladı.

        Bu gece İstanbul genelinde 15 bin, Taksim çevresinde ise 5 bin polis görev yapacak. Meydanda ve İstiklal Caddesi'nde görev alan çok sayıda polis, herhangi bir olaya karşı hazır bekliyor.

        İStanbul'daki kutlamaların merkezlerinden birisi de Etiler. İstanbullular ilerleyen saatlerde Hande Yener konseriyle yeni yıla eğlenerek girecekler. Ayrıca Etiler'de ve konser alanı çevresinde güvenlik önlemleri alınmış durumda.

        6 BİN KAMERAYLA İZLENİYOR

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim'e kurulan MOBESE Canlı Yayın TIR'ı ile yılbaşı kutlamaları kapsamında yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale edilecek. Taksim Meydanı'nda alınan önlemler kapsamında Gezi Parkı ise kapalı tutuluyor.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri yeni yıla saatler kala Taksim Meydanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

        Alınan önlemler kapsamında Gezi Parkı'nda Canlı MOBESE TIR'ı kuruldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesi polisleri, burada Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi başta olmak üzere çevreyi kameralarla izleyerek şüpheli kişileri tespit ediyor.

        MOBESE TIR'ında polisler tarafından belirlenen şüpheli kişiler anında Güven Timleri'ne ve Asayiş Ekiplerine bildiriliyor ve bu şahıslara anında müdahale ediliyor.

        Polis ekipleri yaklaşık 6 bin kameradan görüntüleri izlerken, alınan önlemler kapsamında Gezi Parkı da kapalı tutuluyor.

        NOSTALJİK TRAMVAY SAHNEYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

        Taksim'de yılbaşı kutlamaları başladı. Sahneye dönüştürülen nostaljik tramvayda verilen konser, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

        Yılbaşı kutlamalarının İstanbul'daki adresi Taksim'de eğlence başladı. Çok sayıda kişi yılbaşını kutlamak için Taksim'e geldi. Taksim Meydanı'nda nostaljik tramvay da kutlamalar için sahneye dönüştürüldü. Tramvay üzerindeki sahnede verilen konser vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

        Müziğin ritmine kapılan İstanbullular, bir yandan dans etti, diğer yandan fotoğraf çekti.

        Sahnede dans eden Noel Babalar ise renkli görüntüler oluşturdu.

        BİRÇOK ARAÇ YOLLARDA KALDI

        İstanbul'da gece boyu devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

        Kentte kar yağışının sabah saatlerinde etkisini artırmasıyla birçok araç yollarda kaldı.

        Unkapanı Köprüsü üzerinden Taksim istikametine giden bazı araçlar Tarlabaşı Bulvarı'ndan çıkamadı. Bazı sürücüler araçlarına zincir takarken, bazıları da yoldan geri dönerek ters yönde ilerledi.

        Yolda kalan toplu taşıma araçlarından inen yolcuların yola yaya olarak devam etti.

        Yenikapı-Hacıosman metrosunda seferle ise sabah saatlerindeki yoğunluktan dolayı Şişli aktarmalı olarak yapıldı.

        Kentte gece boyunca tuzlama çalışması yapılırken, D-100 ve TEM otoyollarında da trafiğin kontrollü olarak sağlandığı bildirildi.

        Bu arada yoğun tipi nedeniyle Şehir Hatları seferlerinde de iptaller ve aksamalar yaşanıyor.

        ZABITA DENETİMDE

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı Tüketici Hakları birimi tarafından yılbaşına saatler kala Taksim İstiklal Caddesi üzerindeki restoran, bar ve lokantalarda tablet bilgisayarlı fiyat denetimi yapıldı.

        Yılbaşına saatler kala İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı Tüketici Hakları birimi, Taksim İstiklal Caddesi üzerinde bazı restoran, bar ve lokantalarda tablet bilgisayarlı fiyat denetimi yaptı. Ekipler ilk olarak denetim yaptığı Çiçek Pasajı'ndaki mekanlarda fiyat listelerini inceleyerek, işyeri sahiplerinden bilgi aldı. Ekibin denetimlerde önceden bir olumsuzluğu bulunup bulunmayan mekanlar hakkında bilgi almak için kullandığı tablet bilgisayar dikkat çekti. Denetim yapılan restoranlarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmazken, denetimlerin gece boyunca süreceği öğrenildi.

        "HERHANGİ BİR SIKINTI GÖRÜNMÜYOR"

        Denetimler hakkında açıklamalarda bulunan İBB Zabıta Daire Başkanlığı Tüketici Hakları Komiseri Ali Kızıl, "Buraya yılbaşı öncesinde tüketici haklarını koruma hakkında genel denetimler yapmak üzere geldik. Buradaki restoranlara, barlara ve lokantalara liste kontrolü için geldik. Biliyorsunuz, tüketici kanununda işyerlerinde fiyat listelerinin asılır ve görünür olması gerekiyor. Vatandaşlar geldikleri andan itibaren fiyat listelerini görmek zorundalar. Bu onların en doğal kanuni haklarıdır. Biz de bunları uygulamak amacıyla Çiçek Pasajı'na geldik. Şu ana kadar yaptığımız denetimlerde, vatandaşlarımızın ve esnafımızın çok duyarlı olduğunu gördük. Şu anda herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Fiyat listeleri vatandaşların açık ve net bir şekilde görebileceği şekilde asılıdır, esnafımızda da herhangi bir sıkıntı görmüyorum" dedi.

        "TABLET SAYESİNDE İŞYERİ HAKKINDAKİ VERİLERE SAHİP OLUYORUZ"

        İBB'nin yaklaşık 1 yıldır tabletli denetime geçtiğini ifade eden Kızıl, "1 yıldır denetimlerimizi tablet bilgisayar üzerinden yaparak, elektronik ortama aktarıyoruz. Verileri belediyemizin bünyesinde kendi ağımızda paylaşıyoruz. Bu bizim açımızdan daha faydalı oldu. Tablet bilgisayar denetiminde 2'nci defa girdiğimiz denetimlere daha önceden o işyerine girmiş isek o işyeri hakkında olumlu, olumsuzlukları bu sistem üzerinden görüyoruz. Bize adres bulmada fayda sağlıyor. O iş yerinde daha önceden yapılan işlemlerle ilgili bilgiler aktarıyor. Bu bizimle çalışma açısından daha kolay oluyor" diye konuştu.

        Başkentte ise yoğun güvenlik önlemleri içerisinde Ankaralılar yeniyılı karşılayacaklar. Ankara'da alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde binlerce polis görev yapıyor. Yetkililer şuana kadar herhangi bir güvenlik sıkıntısının yaşanmadığını aktardı. Eğlencelerin devam ettiği Kızılay ve Güven Parkta mobese kameralarıyla güvenlik sağlanıyor.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ