Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik İstanbul'da trafik durumu (02.01.2016)

        Yoğun kar yağışı ve yılbaşı tatilinin 3 gün olması nedeniyle İstanbullular, yılın ilk günü evden çıkmadı. Hal böyle olunca kent sessizliğe gömüldü. İstanbulluların bir kısmının 3 günlük tatili fırsat bilerek tatil bölgelerine gitmesi, gitmeyenlerin ise kar nedeniyle evden çıkmamasıyla dün gün boyunca İstanbul trafiğinde görülmemiş bir rahatlama yaşandı. Her gün yüz binlerce araç tarafından kullanılan yollar ve köprüler tamamen boşaldı.

        Günde 2 milyondan fazla insanın seyahat için kullandığı metrobüs ve metro durakları bomboş kaldı. Trafikteki sessizlik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin trafik haritasına da yansıdı. İstanbulluların genellikle kıpkırmızı görmeye alışık olduğu yol durumu, dün gün boyu yemyeşildi. İstanbul’daki sessizlik ve sakinlikten Taksim Meydanı da nasibini alırken belediye ekipleri İstiklal Caddesi’nde iş makinesi ve küreklerle kar küremesi yaptı. Günün her saatinde tıklım tıklım olan Eminönü Meydanı’nda da aynı görüntüler vardı. Vapur iskeleleri ve caddeler bomboş kaldı.

        İBB'nin trafik yoğunluk haritasına göre yüzde 27 olan yoğunluk sürücüleri mutlu ediyor. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda herhangi bir kaza yaşanmaması trafiğin rahat olmasını sağlayan nedenlerden biri.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ