Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Meteoroloji'den Antalya ve Ankara hava durumu

        Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü, Antalya'da kar ve yağış uyarısı yaptı. Bu gece (Pazartesi) iç kesimlerde kar, diğer bölgelerde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar için vatandaşların tedbirli olması tavsiye edildi.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        Konuyla ilgili Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Antalya'nın iç kesimlerinde bu gece (04.01.2016 Pazartesi) başlaması tahmin edilen kar yağışının Elmalı, Korkuteli, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

        Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların il genelinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması öngörülüyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, hortum ve çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara, trafikte aksamalar başta olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması yönünde uyarı yapıldı.

        Öte yandan Antalya-Anamur arasında halen güneyden orta kuvvette esen rüzgarın zamanla hızını artırarak güneydoğudan 7 ile 8 kuvvetinde saatte 80 kilometre hıza varan fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, pazartesi akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

        ANKARA İÇİN DE BU GECE SAATLERİNDEN İTİBAREN KAR YAĞIŞI UYARISI

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara'da bu gece saatlerinde başlayacak kar yağışının sabah saatlerine doğru etkisini arttırarak yer yer kuvvetli (5-1s5 cm) olmasının beklendiğini duyurdu.

        Pazartesi öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilen kar yağışının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeyinde (Bolu, Karabük, Kastamonu,Ankara, Çankırı ile Zonguldak ve Bartın'ın yüksekleri), yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun doğusunda ( Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Karaman, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevreleri ile Konya'nın güney ve batısının yükseklerinde) yer yer kuvvetli (10-20 cm) karyağışı beklendiği bilgisini verdi.

        TRAKYA'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI

        Meteoroloji'nin tahminlerine göre; Trakya'da bugün sabah saatlerinden itibaren hafif şeklinde başlayan kar yağışı, akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yer yer yoğun olarak (20 cm üzeri) Pazartesi sabah saatlerine kadar devam edecek.

        BATI VE ORTA AKDENİZDE FIRTINA BEKLENİYOR

        Meteoroloji, Batı ve Orta Akdeniz'de doğu ve güneydoğu, Orta Akdeniz'de zamanla kuzeydoğudan esecek olan rüzgarın sabah saatlerinden itibaren 6 ile 8 (50-75km/s), yer yer 9 (75-90km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğini tahmin etti. Fırtınanın Pazartesi (04 Ocak) günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

        BATI KESİMLERDE KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

        Yapılan son değerlendirmelere göre bugün akşam saatlerinden sonra batı bölgelerinde etkili olması beklenen yağışlar, İzmir, Aydın, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli (20-50 mm), gece saatlerinden sonra Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde olacak.

        Bu gece saatlerinden sonra Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar çevreleri ile Denizli, Antalya ve Mersin'in yükseklerinde yer yer kuvvetli olmak üzerekar yağışları bekleniyor.

        Kuvvetli yağışların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ