Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Meteoroloji'den kar ve yağış uyarısı

        MeteorolojiGenel Müdürlüğü, Hatay, Osmaniye, İzmir çevrelerinde kuvvetli yağış ayrıca Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu bölgelerinin güney kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğini açıkladı.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        Yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde görülmesi beklenen yağışların Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Marmara'nın güney ve doğusunda yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Yağışların; Isparta, Burdur, Afyonkarahisar ve Denizli çevreleri, Antalya ve Mersin'in yükseklerinde, Batı Karadeniz'in iç kesimleri(Bolu, Karabük ve Kastamonu), Zonguldak ve Bartın'ın yüksekleri İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Çankırı, Kırıkkale, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Karaman, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevreleri ve Konya'nın güney ve batısının yükseklerinde) akşam saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli (10-20 cm) kar yağışı , İzmir'in güneyi, Aydın ve Hatay çevrelerinde kuvvetli (20-50 mm), Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU İLE DOĞU ANADOLU'NUN GÜNEY KESİMLERİNDE YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

        MeteorolojiGenel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde görülen kar yağışlarının; öğleden sonra etkisini arttırması ve akşam saatlerinden itibaren; Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri (Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt), Doğu Anadolu'nun güneydoğusu (Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Elazığ ile Van'ın güney kesimleri) ile yarın sabah saatlerine kadar olmak üzere Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinde (Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis), kuvvetli ve yer yer yoğun olarak devam etmesi beklendiğini açıkladı.

        Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada bölgenin Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi.

        Pazartesi günü bölge genelinin yağışlı geçeceği, yağışların Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak şeklinde olacağı belirtildi. Yapılan açıklamada gece boyunca İzmir merkezde çok kuvvetli, Urla, Menderes ve Seferihisar'da ise şiddetli yağış beklendiği, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu.

        İZMİR VE AYDIN ÇEVRESİNDE YER YER KUVVETLİ YAĞMUR VE SAĞANAK UYARISI

        İzmir ve Aydın çevrelerinde salı günü yer yer kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde yağmur ve sağanak görüleceği, çarşamba günü kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde parçalı çok bulutlu havanın hakim olacağı, perşembe günü ise bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkisine gireceğinin tahmin edildiği vurgulandı. Hava sıcaklığının ise hafta başından itibaren artacağı ve mevsim normallerine döneceği belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ