Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Aile danışmanlığı aileleri kurtarıyor

        Aykut YILMAZ/ANKARA

        Ankara’da yaşayan bir çocuk sahibi olan Hüseyin ve Zeynep A. çifti, evliliklerinin 8’inci yılında anlaşmazlık nedeniyle boşanmanın eşiğine geldi. Hüseyin A.’nın telkiniyle çift, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ‘Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı’ hizmetine başvurdu.

        3 seanslık terapinin ardından boşanma davalarını çeken çift, tatil planları yapmaya başladı. Bakanlığın danışmanlık hizmetinden yararlanan 5133 çiftten 1736’sının boşanmaktan vazgeçtiği öğrenildi. Sekiz yıllık evliliklerini kurtaran Hüseyin ve Zeynep A. yaşadıklarını HABERTÜRK’e anlattı...

        ‘BİRBİRİMİZİ ANLADIK’

        Danışmanlık hizmeti almadan önce her şeyin sona erdiğini anlatan Hüseyin A., son bir umutla terapiye katıldıklarını söyledi. Terapilerden sonra birbirlerini daha iyi anladıklarını belirten Zeynep A. ise “Yuvamı kurtarmak adına terapiye başladım. Boşanma sürecinde kavga halindeydik.

        Terapi aldıkça birbirimizi daha iyi anlamaya başladık. Son bir çıkış, son bir umuttu bizim için... Denemekten ne çıkar dedik. Dördüncü terapiden önce adliyeye gidip, boşanma dilekçelerimizi karşılıklı olarak geri çektik. Buraya geldikten sonra dinlemeye ve düşünmeye başladım. Karşı tarafa sinirimi yansıtmamaya başladım. Eşime karşı daha anlayışlı oldum” dedi. Ankara’da Aile Danışmanlığı biriminde çalışan psikologlar 12 haftalık terapi sürecinde çiftlere ayna görevinde bulunduklarını söyledi.

        Bazı çiftlerin kendilerine “Terapilerde konuştuğumuz kadar evde birbirimizle konuşmuyoruz” dediğini belirten psikologlar, “Eşler iletişim kurmuyor ve birbirlerini suçluyor. Çiftler arasında güç savaşının olmaması gerekiyor. Doğru zamanda doğru koşullarda sorunlar konuşulmalı. Eşiniz işten geldikten sonra kapıyı açar açmaz sorunları dile getirmeyin” önerilerinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ