Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Hiç zengin olamadım ki"

        İstanbul'da, ekonomik kriz nedeniyle bugün işten çıkarıldığını öğrenen 60 yaşındaki Döndü Nine, karda kayıp düşmemek için yazlık ayakkabılarına çorap bağladı. Ayakkabı alacak parası olmadığını belirten yaşlı kadın, "Hiç zengin olmadım ki" diye konuştu.

        Levent'te tipi şeklinde devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, İHA kameralarına takılan bir görüntü yürekleri burktu. 60 yaşındaki Döndü Özyurt, karda kayıp düşmemek için yazlık ayakkabısına çorap bağladı. Güçlükle yürürken görüntülenen Döndü Nine, aylık 110 YTL maaşla bulaşıkçı olarak çalıştığı işyerinden bugün çıkarıldığını belirterek, maddi imkansızlıklar nedeniyle yeni bir ayakkabı alamadığını söyledi. 15 yıl önce Kahramanmaraş'tan İstanbul'a geldiğini belirten Döndü Özyurt, "Bugün işten çıkarıldığımı söylediler. Uzun zamandır ayakkabı alamadığım için de kışları, yazlık ayakkabıyla idare ediyordum. Bugün her yer beyaz olunca yazlık ayakkabıma çorap bağladım. Çünkü böyle yapınca ayakkabılarım kaymıyor. Bu yöntemi daha önce bana söylemişlerdi. Şimdi ben de uygulamaya başladım" dedi.

        "Hiç zengin olmadım ki. Başka çare yok, böyle idare ediyorum" diyen Döndü Nine, alt geçit merdivenlerinden inerken zorlandı. Yaşlı kadının yardımına, çevredeki vatandaşlar koştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ