Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul polisinin yılbaşı tedbirleri

        Yılbaşı gecesi İstanbul Polisi, İstanbul’un her ilçesinde güvenlik tedbirlerini yoğunlaştırdı.

        HABERTURK.COM MUHABİRİ ENGİN BELLİ'NİN HABERİ

        İstanbul Emniyeti’nin aldığı güvenlik tedbirlerinin en yoğunu ise Beyoğlu’nda. Polis, 2009’a İstanbul’un kalbi Beyoğlu’nda girmek isteyen İstanbullunun huzur ve güveni için, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesinde 700 Polis görevlendirdi. Görevli polislerin 350’si Taksim Meydanı’nda olacak.

        TAKVİYE 450 POLİS BEYOĞLU’NDA

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bu yılbaşı gecesi başta Taciz olmak üzere, yaşanabilecek hiçbir olumsuzluğa meydan vermek istemiyor. Bu nedenle İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın talimatıyla, Beyoğlu Polisine destek olmak için diğer ilçelerden 187 resmi polis, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden 200 kişilik polis ekibi ve diğer Şube Müdürlüklerinden 63 Polis, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesinde konuşlandırıldı.

        TAKSİM MEYDANI’NDA 350 POLİS GÖREVLİ

        Yeni yıl kutlamalarının bildik adresi Taksim Meydanı’nda polis geniş güvenlik önlemi aldı. Aralarında sivil polislerinde bulunduğu 350 kişilik polis ekibi Taksim Meydanında olacak. Bu polislerden 102’si 34’er kişilik gruplar halinde Çiçekçiler, AKM ve Gezi Parkı’nda hazır kuvvet olarak bekleyecek.

        İSTİKLAL CADDESİNE ÇIKAN TÜM SOKAKLARDA POLİS OLACAK

        İstanbul Emniyeti tarafından İstiklal Caddesine bağlanan 17 sokağın girişine Resmi Polis ekipleri yerleştirildi. 6 bölgeye ayrılan İstiklal Caddesi üzerindeki polisler, cadde üstünde şüpheli kişilerin kimlik kontrolünü yapacak ve olaylara anında müdahale edecek. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 16 motorize yunus ekibi ve 75 kişilik sivil güven timi İstiklal Caddesi üzerinde sürekli devriye gezecek. Taksim İlk yardım Hastanesinde ise 5 resmi polis görevlendirildi.

        TERÖR VE İSTİHBARAT TİMLERİ BEYOĞLU’NDA

        Alınan tedbirler kapsamında Terörle Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şubesi polisleri de Beyoğlu’nda görev yapacak. Olası şüpheli paket ve bombalı eylemlere karşı Bomba İmha Şubesi’nden de bir polis ekibi de Beyoğlu’nda olacak.

        TEDBİRLER SABAH SAATİNE KADAR SÜRECEK

        Yeni yılda polisin aldığı güvenlik tedbirleri sabahın ilk ışıklarına kadar sürecek. Fakat güvenlik tedbirlerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı inisiyatifinde, 1 Ocak saat 01:00’den itibaren polislerin bir kısmı evlerine gidebilecek.

        EĞLENCE MEKANLARI DENETLENECEK

        Polis, Beyoğlu’na eğlenmeye gelen vatandaşların huzur ve güveni için Alkollü İşletme Ruhsatı bulunan tüm mekanları denetleyecek. Asayiş Büro Polisi, eğlence merkezlerinde şüpheli gördüğü kişilerin kimlik kontrolünü yapacak.

        Güvenlik tedbirleri il genelinde saat 19:30 itibariyle uygulanmaya başlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ