Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Razer’dan kanserle savaş kampanyası

        İlker KARAŞ\GAZETE HABERTÜRK

        “That Dragon, Cancer” henüz 1 yaşındayken beyin kanserine yakalanan, birkaç ay ömür biçilmesine rağmen kanser canavarıyla savaşını minik bedeninde 4 yıl sürdüren, ancak hayata gözlerini yuman Joel Green’in hikâyesini şiirsel bir dille anlatıyor.

        Oyun boyunca minik Joel’in ve ailesinin verdiği savaşa tanık oluyor ve inanç, umut, sevgi kavramlarını yeniden keşfediyorsunuz.

        Oyunun en dokunaklı kısmı ise Green Ailesi’nin gerçek videolarının, şiir okumalarının, ses kayıtlarının kullanıldığı bölümler.

        Ayrıca, Kickstarter’da oyunu destekleyenler arasında bir yakınını kansere kaybetmiş olan 200’den fazla kişi için yapılmış özel bölümler de dikkat çekici.

        “That Dragon, Cancer”, minik Joel’in annesi Amy Green tarafından yazıldı ve oyun yapımcısı olan babası Ryan tarafından geliştirildi.

        Ryan’ın ortağı Josh Larson ve Numinious Games stüdyosundaki ekibi oyunun geliştirilmesine katkıda bulundu.

        Amy ve Ryan için yaşadıkları korkunç tecrübeyle yüzleşmenin ve onun karşısında yenik düşmemenin en iyi yolu, en sevdikleri işe yani oyun yapmaya odaklanmaktı.

        “That Dragon, Cancer” kanserle savaş konusunda bilinç yaratmak için atılan en doğru adımlardan biri.

        TÜRKİYE'NİN İLİK SANAL GERÇEKLİK LABORATUVARI AÇILDI

        Crytek ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile kurulan Türkiye’nin ilk Sanal Gerçeklik (VR) merkezi ve Crytek’in başlattığı VR First programının global lansmanı Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampusu’nda gerçekleştirilen basın toplantısında duyuruldu.

        Merkez, önümüzdeki 10 yıla damga vurması beklenen ve 2020 yılında 30 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşacak VR teknolojisini kullanarak, yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyen genç geliştirici ve girişimcilerin kullanımına açıldı. Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampusu’nda yer alan bu merkezde AMD, Logitech ve MSI gibi büyük firmaların desteğiyle geliştiriciler, son teknoloji donanım ve VR ekipmanları kullanarak CRYENGINE teknolojisi sayesinde projeler geliştirebilecekler.

        METAL GEAR ONLİNE'IN PC SÜRÜMÜ YAYINLANDI

        13 Ocak tarihinde beta süreci sona eren

        Metal Gear Online, tam sürümüne geçişiyle birlikte 19-20 Ocak tarihlerinde giriş yapanlara 3000GP ödülü veriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ