Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Kar yağışı daha ne kadar sürecek
        1

        İstanbul'da dün gündüz saatlerinde aralıklarla etkili olan kar yağışı, gece saatlerinde özellikle Anadolu Yakası'nda etkisini arttırdı. Yapılan son değerlendirmelere göre, bugün Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kar ve karla karışık yağmur bekleniyor.

        2

        İstanbul’da gece saatlerinde yağan kar, bir anda etrafı beyaza bürüdü. Soğuk ve yağışlı havaya ragmen haftasonunu dışarıda geçirmek isteyen vatandaşlar ise soluğu İstiklal Caddesi’nde aldı.

        3

        Bir grup vatandaş, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde selfie (özçekim) yaparken, karın tadını çıkarmak isteyen yetişkin ve çocuklar ise biriken kar üzerinde kayarak gönüllerince eğlendi.

        4

        Öte yandan Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre, bugün Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kar ve karla karışık yağmur bekleniyor.

        5

        Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur şeklinde görülecek olan yağışların, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan, Bingöl, Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

        6

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/s), Güney Ege Kıyıları ile Batı ve Orta Akdeniz'de yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

        7

        BUZLANMA D-100'Ü KİLİTLEDİ

        Hava sıcaklıklarındaki düşüş ulaşımda da aksamalara yol açıyor. Sakarya'da, yoğun kar yağışının ardından aşırı buzlanma nedeniyle saatlerce kapalı kalan D-100 Karayolu, karayolları ekiplerinin tuzlama çalışmasının ardından trafiğe açılabildi.

        8

        D-100 Karayolu'nun Serdivan Aşağıdere mevkisinde yolun aşırı buzlanması nedeniyle araçlar ilerleyemedi. Trafik ekiplerinin önlem olarak yolu kapatmasının ardından kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

        9

        Karayolları ekipleri buzlanan yolda tuzlama çalışması yaparken, bazı vatandaşlar da tuzları elleriyle araçlarının lastiklerinin çevresine serpti. Sürücüler yaklaşık 3 saat boyunca buzlanma nedeniyle mahsur kaldıklarını belirtti. Yoğun kar yağışının devam ettiği D-100 Karayolu, tuzlama çalışmasının ardından trafiğe açıldı. (DHA - İHA)

        10

        KOCAELİ'NDE ETKİLİ YAĞIŞ

        Kocaeli'de kar yağışı etkili oluyor. Önceki gün akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, bugün sabah saatlerinden iyice etkisini artırdı.

        11

        Yağış sebebiyle yerde yaklaşık 15 santimetre kar tuttu. Kar nedeniyle araçlar yavaş seyretti, vatandaşlar kardan dolayı dışarı çıkmayı tercih etmedi. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentte bugün ve yarın kar yağışının etkili olacağını bildirdi. Ayrıca, sıcaklığın da gece eksi 2, gündüz ise 2 derece dolaylarında olacağı kaydedildi. (CHA)

        12
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ