Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Yeni sezona ilk bakış
        1

        Esra ÇORUH / HABERTÜRK CUMARTESİ

        2

        GEÇMİŞTEN ESİNTİLER: Zarif 60’lar, özgür 70’ler, 90’ların ilham veren bohem parçalarıyla yeni sezonda geçmişin izleri tasarımlara yine şekil veriyor. Çiçek desenleri, şifon elbiseler, geniş paçalar ve süet ceketlerle nostaljik parçalara modern yorumlamalar katan tasarımcılar, yine geçmişin ikonik formlarına övgüler yağdırdı.

        3

        SLİP ELBİSELER: İnce askılı, dantel detaylı, saten, derin V yaka geceliği andıran slip elbiseler, 2016 yazının en dikkat çekici parçalarından oldu. İpek ve poplin kumaşlardan sabahlıkların rahatlığı sokak modasına taşınıyor. Romantik ve seksi görünmek için ideal.

        4

        GÜÇLÜ TAKIMLAR: Takım elbiseler, 2016 yaz sezonuyla birlikte renk ve desenlere bürünüyor. Tasarımcılar, modern dokunuşlarıyla takım elbiseye yeni bir soluk getirecekler.

        5

        GÖSTERİŞLİ OMUZLAR: 2016 ilkbahar-yaz koleksiyonlarında güçlü omuz ve kabarık kollar ön plana çıkıyor. Düşük omuzlar, volümler, omzu açıkta bırakan tasarımlar, kollara vurgu yapan fırfırlar ve danteller yeni sezonda gözleri omuz ve kollara çeviriyor.

        6

        POLO YAKA: Polo yaka giymek için artık golfçü olmanıza gerek yok! Bu sezon polo yaka üstler ve elbiseler renkli ve desenli modelleriyle tabuları yıkmaya hazır.

        7

        BAŞTAN AŞAĞIYA DENİM: Denim çılgınlığı 2016 ilkbahar-yaz sezonunda da devam ediyor. Yüksek bel jean’ler yükselişine devam ederken denim kumaşından elbiseler, yıpranmış pantolon ve üstler, çiçek baskılı denim ceketler denim kumaşını farklı parçalarla gardırobumuza taşıyor.

        8

        MAKSİ BOYLAR: Yaz geldi minileri, midileri bir kenara koyun, şifon tiril tiril maksi etek ve elbiselerle sezonun özgür ve bohem havasına ayak uydurun. Farklı renk ve desenler, seksi yandan yırtmaçlı modellerle maksiler bu yazın gözdesi!

        9

        PEMBE VE TONLARI: “2016 ilkbahar-yaz sezonunun en dikkat çeken rengi ne?” diye sorarsanız cevabımız “Pembe” olacak. Pembe ve pudra tonlarının başrolde olduğu tasarımlarda romantik siluetlerin yanı sıra maskülen parçalarda da bu renkler hâkimiyetini koruyor.

        10

        KROŞE: El emeği göz nuru kroşeler, tığlar, nakışlar, delikli kumaşlar 2016 ilkbaharyaz sezonunda koleksiyonlara referans oluyor. Sahip oldukları etnik ve vintage görüntü sayesinde dokunduğu her parçaya yaşanmışlık kazandıran nostaljik detaylar, yeni sezonda da dikkat çekiyor. Festivaller ve yaz tatilleriyle özdeşleştirilen kroşeleri, 2016 yazında stil kodlarınıza dahil etmeye hazır olun.

        11

        VİKTORYEN DÖNEM: 2016 ilkbahar-yaz koleksiyonlarında geleneksel tavır ve unutulmayan dönemler, tasarımcıların ilham kaynağı oldu. Viktoryen ve Kral Edward dönemlerini anımsatan elbiseler nostaljik bir hava oluşturdu. Kabarık omuzlar, çiçek desenler, yüksek yakalar, ince danteller, yaka, viktoryen gömlekler, kol ve eteklerdeki ince fırfırlar, romantik siluetler, görkemli ve zarif bir hava oluşturuyor.

        12

        LATİN ATEŞİ: Moda arenası bu sezon İspanyol ateşi ile yanacak. Flamenko tarzı etekler, fırfırlı üstler, kırmızı tiril tiril elbiseler, kabarık etekler, saç aksesuvarları tam bir karnaval havası estiriyor.