Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Alışverişte fazla harcayanlardan mısınız?
        1

        Ne almaya çıkıyorsunuz, eve ne ile dönüyorsunuz? Gerçekten almak istediğinizi mi satın alıyorsunuz yoksa yanlış yollara mı sapıyorsunuz alışverişte? Hep az şey alacağım deyip daha fazlasını mı satın alıyorsunuz?

        2

        Alışverişte seçtiğiniz ürünler sizin planladıklarınız değilse bu yazımız tam size göre...

        3

        Yaptığınız alışveriş hem bütçenize hem de sağlığınıza zarar vermesin. Kaliteli ürün satın almak için alışverişin bu 10 altın kuralını iyi öğrenin ve alışverişten mutlu ayrılın...

        4

        Kendinize bir satın alınacaklar listesi hazırlayın. En önemlisi bu listenin dışına çıkmamak için kendinize söz verin. Her ne kadar o kozmetik mağazasındaki nar rengi harika ruj gözünüzün içine bakıp "Al beni" dese de...

        5

        Alışverişe uygun kıyafet ve ayakkabı giyin. Ama giydiklerinizin size kendinizi iyi ve güzel hissettirmesi önemli. Zira aynada kendinizi görüp "Bu ne hal" düşüncesiyle yeni kıyafet satın almak için atağa geçebilirsiniz.

        6

        Mümkünse sabah alışverişlerini tercih edin.Çünkü sabah saatlerinde mağazalar daha tenhadır, her yer derli topludur ve satış temsilcileri de taze bir zihinle size hizmet verebilir.Böylece bedenen ve zihnen daha az yorulur,daha doğru kararlar verebilirsiniz

        7

        İndirim dönemlerini takip edin. Ama mümkünse indirimlerin ilk günlerini yakalayın. Stokların bol olduğu, beden sıkıntısı yaşanmayacağı günler çok daha verimli alışveriş yapabilirsiniz.

        8

        Bazen internetten yapacağınız alışveriş çok daha hesaplı olabilir. Fiyat karşılaştırması yapıp çağın nimetlerinden faydalanın.

        9

        Giysi alışverişindeyseniz, satın almak istediğiniz ürünün işçiliğine dikkat edin. Her ne kadar iyi marka bir ürün olduğunu bilseniz de bazen büyük markalar da kötü işçilik ürünlerini satışa çıkarabiliyorlar. Sırf bildiğiniz marka diye bu tuzağa düşmeyin.

        10

        Klasik, zamansız parçalara yönelin. Sonra gerektiğinde son dakika alışverişi yaparak hem daha fazla para ödememiş hem de size yakışmayan giysiyi mecburen almamış olursunuz.

        11

        Her daim beyaz bir gömleğiniz, siyah elbiseniz, şık bir ceket-pantolon takımınız, basic tişörtleriniz olmalı.

        12

        Alışveriş yaptığınız mağazanın ürün iade, değişim kurallarını öğrenin ve gerektiğinde bundan yararlanın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ