Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sevgililer Günü nereye gidilir?
        1

        LA CAPRIA BOSPHORUS

        Arnavutköy'deki lüks butik otelin 14 Şubat paketi 'Aşk Dolu Bir Gün'; çift kişilik konaklama, odaya kahvaltı ve sürprizleri içeriyor. 125 Euro'dan başlayan fiyatlarla beş süit odadan birinde kalmak mümkün. Alexandra' adlı bir kokteyl barı da var.

        2

        ROBIN'S KITCHEN

        Galata Kulesi manzaralı mekanın şefi ve aşçısı Bilal Mert'in Sevgililer Günü menüsü, kestane çorbası, tazeleyiciler, kuşkonmazla sotelenmiş istiridye mantarlı bıldırcın ve çikolatalı mus'tan oluşuyor. Fiyatı kişi başı 275 lira (içki hariç).

        3

        RAVOUNA 1906

        Acılı ezme, avokado salsa, patlıcan salata, çıtır baget cipsle quinoa tabule üzerinde çıtır karidesle büş keçi peyniri salatası, çilek vinaigrette soslu limeöcbasel sorbe, mine-kop ızgara (veya bonfile) ve tatlıdan oluşan menü kişi başı 150 lira (içki hariç). Güne özel dekor edilen çift kişilik odada bir gece kahvaltı, pasta ve şampanya ikramlı konaklama paketiyse iki kişi 950 lira.

        4

        360 İSTANBUL

        'Love is Red' konseptiyle, Burlesque'in efendisi San Franciso'lu ünlü sanatçı Man-dengo, vokal&dans şov ekibiyle performans sergileyecek. Menü; pancar marine somon, susamlı kaya levreği ve dana bonfile düet gibi 360 lezzetlerinden oluşuyor.

        5

        THE GRAND TARABYA

        Konaklama paketleri, 'Deluxe', 'Juniour' ya da 'Güney Süit' odalarda, pasta ve şampanya, gül yapraklarıyla süslü jakuzi, The-rapia SPA'da çiftlere özel Bali masajı, The Brasserie'de iki kişilik açık büfe kahvaltı ve odada kahvaltı seçeneklerinden oluşuyor.

        6

        KURUÇEŞME BALIK

        Taze Boğaz balıkları içeren özel menü-de (kişi başı 150 Ura) sekiz çeşit meze, dört çeşit ara sıcak, iki çeşit salata, tatlı ve meyve tabağı yer alıyor. 'Grup 90' da geceye şarkılarıyla renk katıyor.

        7

        CORINNE ART&BOUTIQUE HOTEL

        Canlı müzik eşliğinde romantik bir yemek de mümkün, özel dekore edilmiş süitlerde konaklamak da... Paket fiyatları konaklama ve yemek dahil 180 Euro'dan başlıyor.

        8

        ALANCHA

        İlki 2007'de Çeşme'de açılan mekanın Nişantaşı şubesindeki Sevgililer Günü menüsü, şefi ve sahibi Kemal Demira-sal imzalı. Menüde, carpaccio ve orman meyveleri, kırmızı chili balık ceviche, kaz ciğeri ve böğürtlen sos, dana kaburga ve yer elması, çikolatalı mus&gül dondurması gibi lezzetler var.

        9

        BAFETTO

        14 Şubat'ta Bağdat Caddesi, Şaşkın-bakkal, Ataşehir veya Astoria AVM'deki şubelerinde yaptıkları ya da eve ısmarladığınız bütün pizzaları kalp şeklinde yapıyorlar. Bu ince hamurlu pizzalarda ananastan tavuğa, özel acı ezmeden sebzelere kadar her tür malzeme kullanılıyor.

        10

        MİYABI

        Akatlar'daki Miyabi Sushi'de karşılama çilek, böğürtlen, frambuaz ve limon aro-malı 'Romance' kokteyliyle yapılıyor. Şef Aplicar Lumniar'ın suşi, sashimi, tepanya-ki ve noodle'larını kış bahçesinde de, kırmızı ağırlıklı iç mekanda da tadabilirsiniz. Kalp şeklindeki sıcak çikolatalı tatlı 'Love Bite' da ikram.

        11

        LA TORRE

        Le Méridien İstanbul Etiler'in restoranında özel menü ve sınırsız yerli içki, kişi başı 250 lira. Menü, Hindistan cevizi incileriyle istiridyeli yeşil elma çorbası, mini havuç, mango, konfit rezene, somon havyarı, şampanya soslu çörekotlu deniztarağı, Bozcaada ıstakozu, ıspanaklı ve keçi peynirli ravioli, yaban mantarı ve safran soslu kızarmış ördek göğsü, mısır unlu krem brüle, fındıklı kuru incir kızartma, kişnişli soğan soslu deniz levreği, ginseng sorbe, glaze kuşkonmaz, kereviz kek, siyah üzüm soslu mini dana bonfile, çikolata ve muz gibi lezzetlerden oluşuyor.

        12

        JANJAN

        Kozyatağı Hilton Oteli'nin restoran&gece kulübü 'Janjan' 360 Group tarafından hayata geçirildi. Greek salata, karides, springroll, Janjan şiş ve Afrodizyak Bomba'dan oluşan menüye Teo ve Ekibi'nin şarkıları eşlik edecek.

        13

        CARLUCCİO'S

        İstanbul'da beş şubesi olan Carluccio's Sevgililer Günü menusunu tüm şubata yayıyor. Menüde tereyağı ve adaçayı soslu balkabaklı tortellini, fırınlanmış ricotta peynirli pırasa ve cevizli risotto, Sicilya usulü fırında kısık ateşte kuzu incik var. Dana carpaccio ve burra-ta peyniri başlangıç; fetta al mascarpone ve parça çikolatalı-meyveli pastaysa tatlı lezzetleri arasında.

        14

        GO MONGO'DA

        Gecenin sonunda polaroid fotoğraflarınızın da hediye edileceği özel menü kişi başı 125 lira. (limitsiz yerli içecek dahil). Çin ve Hindistan'a özgü başlangıçlar patatesli samosa ve kıymalı Çin mantısının ardından, çilekli avokado salatası geliyor. Seçmeli ana yemekler (Moğol barbeküsü, köri soslu ızgara tavuk, safran soslu ızgara somon) kırmızı şarap soslu armut tatlısıyla tamamlanıyor.

        15

        HAFTASONU KALINABİLECEK OTELLER!

        POLAT RENAISSANCE

        'Romantik Paketler kapsamında akşam yemeği yiyebilir, çoğu deniz manzaralı odalarda bir şişe şarap ve çikolatalı çilek ikramının yanı sıra kapalı yüzme havuzu, sauna, fitness, Türk Hamamı ve buhar banyosundan da ücretsiz faydalanabilirsiniz. Otelin Daphne Restaurant'ında Executive Chef Yücel Dereyayla'nın açık büfesi, Marmara Balık Restoram'ndaysa canlı müzik var.

        16

        PARK HYATT İSTANBUL MAÇKA PALAS

        Şahane bir deneyim için diğer adres de Park Hyatt İstanbul Maçka Palas. Otel, içinde SPA bulunan odaları, ev yapımı vişne likörü, şampanya ve odada kahvaltı ikramıyla, dileyenlere kusursuz bir Sevgililer Günü yaşatacak. Lüks araçlarla evinizden alınacak, şehrin tek özel buhar odak ve renk terapisi sunan banyolarına sahip SPA odalarında konaklamanın keyfini yaşayacaksınız. Sevgililer Günü'ne özel akşam yemeğinizse, özel şarap tadımıyla sunulacak. 14 Şubat konaklamak fiyat 275 Euro, günlük SPA, oda kullanımı ve ısıtılmış açık havuz fiyatıysa 175 Euro.

        17

        RAFFLES İSTANBUL

        'Havada Aşk Kokusu temalı 12.30'da başlayan brunch'ın fiyatı kişi başı 205 lira. Rocca Restaurant'ın 'aşk kokteyli' ikramıyla başlayan dört bölümlük menüsüyse iki kişi 380 lira. Long Bar'da şubat boyunca 'Havada Aşk Kokusu' temalı kokteyller sunulacak. Eşiyle birlikte 1 Şubat-31 Mart'ta Raffles SPA'ya üye olanlarsa ikinci kişi için yüzde 50 indirimden yararlanabilecek.

        18

        FOUR SEASONS HOTEL

        Bosphorus'un italyan mutfağı Aqua; 14 Şubat için beş bölümlük menü, Fransız pasta şefi Ghislain Gaüle'den petit four büfesi ve canlı müzikle hazırlandı (İki kişi 970 lira). Konaklama paketlerinin kahvaltı dahil oda fiyatları 275 Euro'dan başlıyor. Tarihi Yarımada'daki oteldeki Seasons Restaurant'ta Savaş Aydemirin meyvelerden esinlendiği beş bölümlük 'Sevgililer Günü Menüsü'ne (kişi başı 180 lira) canlı müzik eşlik ediyor. Gecelik kahvaltı dahil oda fiyatı 275 Euro.

        19

        SWISSOTEL THE BOSPHORUS İSTANBUL

        Swiss Advantage Room'da konaklama, Chalet'de akşam yemeği, Pürovel SPA & Sport'ta masaj ve Cafe Swiss'te brunch, aşıkları bekliyor. Bahçedeki 100 yıllık ahşap dağ evi Chalet Restoran, raklet, peynir-et-çikolata fondu ve diğer İsviçre lezzetlerini sunuyor. Les Ambassadeurs Bar'daysa 13 Şubat'ta Ambassadors of Jazz Music are in Town' konseri var.

        20

        ÇIRAĞAN PALACE KEMPINSKI

        Tuğra Restoranda karşılama içkisi ve tadımlıklarla başlayan; şişte ıstakoz gibi lezzetlerle yemek iki kişi 800 lira. Laledan Restoran ın karşılama kokteyli, somon pastırma, kaz etli makarna bohçaları, dana biftek/ızgara olta levrek balığından oluşan menüsüyse iki kişi 700 lira. Bir şişe şampanya, çilek ve çikolata ikramının yanı sıra masajı da içeren paketlerde (iki kişilik odada KDV hariç geceliği 1.000 Euro'dan başlıyor.) alternatif çokBunlardan en çok dikkat çekeni Sultan Süit'te krallar gibi bir gece konaklama. Lüks araçlarla gidiş-dönüş transferlerini içeren paketin gecesi KDV hariç 30 bin Euro.

        21

        HİÇBİR ŞEY YAPMAMAK YERİNE EKONOMİK ADRESLER

        BEYLERBEYİ SARAYI

        İçinde 30 yıldır hizmet veren görkemli 'Cafe Beylerbeyi'hem Boğazı hem de çam ağaçları arasında harika bir bahçeyi seyrediyor. Bahçe 150, camekanla kaplı kış bahçesi bölümüyse 50 kişilik. Her gün 09.30-17.00 açık.

        22

        KIZ KULESİ

        2500 yıldır efsanevi aşk hikayelerine tanıklık etti. Salacak ve Kabataş'tan 09.00-19.45 arası ring seferleri var.

        23

        IHLAMUR KASRI

        Padişah Abdülmecit tarafından Nikoğos Balyana yaptırılmış. Hem Beşiktaş'a hem de Nişantaşı'na yakınlığıyla tercih sebebi. Yürüyüş ve bahçede kahvaltı için ideal.

        24

        AYA YORGİ TEPESİ

        Büyükada'nın en yüksek noktasında. Aya Yorgi Kilisesinin hemen yamnda da bir kır lokantası var. Enfes İstanbul manzarası ve ağaç dallarına bağlanmış dilekler hayal kurduruyor.

        25

        EMIRGAN KORUSU

        17. yüzyıldan beri açık. Yüzlerce yıllık ağaçları ve kıvrımlı patikalarıyla ünlü. Sincap ve ördeklerin eşlik ettiği yürüyüş her mevsim güzel. Molayı da Sarı Köşk'te verin.

        26

        FENERBAHÇE PARKI

        Deniz manzarası, yeşil bir park ve bakımlı bir bahçe... İçindeki Romantika Kafe her gün 08.00-24.00 arası açık. Hafta sonları 09.00-13.00 arası açık büfe kahvaltı var.

        27

        PİERRE LOTİ

        Fransız yazar bir süre yaşadığı Eyüp'e hayran kalınca, tepedeki ünlü kahve, onun ismiyle anılır olmuş. Haliç panoramasına karşı tarihi kahvede bir şeyler içmek de, Aziyade Restaurant'ta yemek yemek de çok keyifli. Etrafında pek çok tarihi yapı bulunduğunu da hatırlatalım.

        28

        GALATA KULESİ

        İstanbul'un önemli simgelerinden. 66.90 metrelik kulenin balkonundan görülen 360 derecelik manzara muazzam.

        29

        BELGRAD ORMANI

        Adını padişah 2. Mahmut'un Kirazlı Deresi üzerine inşa ettiği bentten alan Kirazhbent Patikaları, yürüyüş ve piknik için ideal.

        30

        ARKEOLOJİ MÜZESİ

        Osman Hamdi Bey tarafından 1891'de ziyarete açılan müze dört bölümden oluşuyor: Arkeoloji, Eski Şark Eserleri, Çinili Köşk ve Çocuk Müzesi. Bir Sümer tableti üstüne yazılan 'dünyanın en eski aşk şiiri' de burada. Gülhane'deki güzel binası kadar bahçesinde kahve içmek de etkileyici. Her gün 09.00-17.00 arası açık.