Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İşte kadınların yaptığı aşk hataları
        1

        Hayatınızla ilgili detayları açıklamak

        Eski ilişkileriniz veya anneniz ile ilgili detayları kesinlikle hemen paylaşmamalısınız.

        2

        Neden yapıyorsunuz:

        Ne yazık ki kadınlar, duygusal yakınlık kurmak istedikleri bir erkek karşılarına çıkar çıkmaz hayatlarını tüm detaylarıyla açıklamayı tercih ediyorlar. Kadınlar "Eğer hakkımdaki her şeyi bilirse ve benimle ilgilenmeye devam ederce, bu doğru kişiyi bulduğumu gösterir" gibi düşünüyorlar. Ancak böyle bir yakınlığın, zaman içinde taraflar arasında belli bir güven ortamı oluştuktan sonra gerçekleşmesi çok daha sağlıklı. Birçok erkek için bu bilgi yüklemesi, böylesi bir duygusal yoğunluğa hazır olmadığı veya kendisinden de benzer açıklamalar beklendiğini düşüncesiyle onu alarma geçiriyor.

        3

        Komutan rolüne bürünmek

        Tanıdık geldi mi? Geçmişte hepiniz bir dönem nereye gidileceğini, kimlerle görüşüleceğini, hangi filmin seyredileceğini söyleyen bu role bürünmediniz mi?

        4

        Neden yapıyorsunuz:

        Uzmanlar, birçok kadının kendilerini korumak amacıyla kontrolü ellerinde tutmayı istediklerini söylüyor.

        5

        İlişkiye cinsellikle yön vermek

        Bu da çok iyi bilinen, ancak zaman içinde geri tepen numaralardan biridir. Eski çağlardan beri kadınlar cazibelerini kullanarak erkekleri elde etmiş, sırlarını ele geçirmiştir.

        6

        Neden yapıyorsunuz:

        Anlık zevklere odaklı bir dünyada, birçok kadının ve erkeğin mutluluğa ve başarıya giden yolun cinsellikten geçtiğini düşünmesi normal.

        7

        Başka açıdan bakıldığında da fiziksel olarak kadınlar, erkekler kadar güçlü olmasalar da, cinsellik söz konusu olduğunda daha kuvvetli konuma geçiyorlar ve istediklerini elde etmek için zaman zaman cinsel çekiciliklerini kullanıyorlar.

        8

        Her şeyi bir trajediye çevirmek

        İlişkide bir süre sonra kadın "Artık beni sevmiyorsun, yaptığım fedakarlıkları görmüyorsun" diye söylenmeye başlar. Sevgilisini terk etmekle tehdit eder, erkek değişeceğine söz verir, ona ne kadar çok değer verdiğini söyler, sonunda öpüşür ve barışırlar. Peki, bilin bakalım aslında durum nedir? Aslında, erkek kendini hala karşısındakine adamamıştır, sadece tıpkı mızmızlanan bir çocuğa davranır gibi, onu sakinleştirecek şeyleri söylemiştir.

        9

        Neden yapıyorsunuz:

        Acaba böyle davranmanızın nedeni biraz olsun ilgi çekme isteğinden kaynaklanıyor olabilir mi? Kadınlar, kendilerini kurban gibi göstermenin erkeğin korumacı içgüdüsünü tetikleyeceğini ümit ediyorlar. Ama bu pek işe yaramıyor çünkü karşıdaki kişi bu duygu fırtınasına 'Dur!' diyebilmek ve durumu geçiştirebilmek için ne gerekirse yapıyor.

        10

        Hemen hayatının içine almak

        Burada duygusal olarak birini hayatınızın içine almaktan daha çok, ilişkinin çok başlarındayken ev anahtarlarını, kredi kartlarını, elektronik posta şifrelerini paylaşmaktan bahsediyoruz.

        11

        Neden yapıyorsunuz:

        Bazen kadınlar, hayatlarına giren erkeğe duydukları güveni gösterebilmek için, hayatlarındaki en özel noktalara bile giriş hakkını tanıyabiliyorlar. Böylece sevgililerinin kendilerine güvenmesini ve kendilerine bağlanmasını bekliyorlar.

        12

        Hemen planlar yapmak

        Rüyalarındaki evi, çocuklarının adlarını, bir sonraki haftanın planlarını yapmaya başlayan kadınlar genelde, bu planlara o kadar odaklanırlar ki bu yüzden ilişkilerinin o andaki keyfini ve mutluluğunu yasayamazlar.

        13

        Neden yapıyorsunuz:

        Kadınlar eğer programlamazlarsa istedikleri gibi bir hayata sahip olamayacakları düşüncesi ile her şeyi önceden planlamak isterler. Ancak unutmayın ki tatiliniz evinizin dekorasyonu gibi yakın zamanda gerçekleştireceğiniz şeyleri planlamanız gerekir, başkalarının duygularını planlamanız mümkün değildir.

        14

        Onun kurtarıcısı olmayı istemek

        Kadınlar birlikte oldukları insanın sorunlarını - ki bu ister günde iki paket sigara içmek olsun, ister kumar olsun - sona erdirecek tek insan olmayı istemeye eğilimlidirler.

        15

        Neden yapıyorsunuz:

        Kadınlar, pek çok zaman sevgililerini düzelterek, kendilerini eşsiz kılacaklarını düşünürler. "Ben onun hayatını yoluna koymasını sağladım, artık beni sonsuza dek sevecek" diye bir bekleyişe girerler.

        16

        Borç vermek ve hediyeler almak

        Erkek arkadaşınıza hediyeler almak veya ona borç para vermek sizin cömertliğinizi göstermez.

        17

        Neden yapıyorsunuz:

        Kadınlar sahiplenme eğilimlidir, bunun sevgi gösterisi olduğunu düşünürler. Ayrıca genelde vericidirler; bu kendilerine ihtiyaç duyulduğunu hissetmelerini sağlar. Ancak bu tarz, sizin kesin sınırlarınız olmadığını gösterir ve sizi daha savunmasız ve sömürüye acık kılar.

        18

        İlişkinin sizi mutlu etmesini beklemek

        Birçok kadın bir ilişkiye başladıklarında her şeyin yerine oturacağını ümit eder. Ama ne yazık ki gerçekte bu isler böyle yürümüyor.

        19

        Neden yapıyorsunuz:

        Birçok kadın erkek arkadaşından bizim sevgilisi, alışveriş arkadaşı, spor arkadaşı, mali destekçisi olmasını bekliyor.

        20

        Sık rastlanan yatak hataları

        Sarılmasını beklemek

        Sevişme sonrasında erkeklerin sistemleri kapanıyor; size sarılmasını beklediğiniz sırada onun horlaması ile karşılaştığınızda hemen onun duygularında bir eksiklik olduğu sonucuna varmayın.

        21

        Yorgunluk ve mutluluktan uyuya kalmasını, bir iltifat olarak da değerlendirebilirsiniz.

        22

        Cinsellik ve aşkı karıştırmak


        23

        Cinsellik; kadınların, güçlü duygusal bağ kurulmasını sağlayan oksitosin salgısını arttırıyor. İşte bu nedenle birçok kadın geçici ilişkilere pek sıcak bakmaz.

        24

        Erkeklerin oksitosin üretimi ise çok daha düşük seviyede olduğundan, bağlılık olmadan yaşanan cinsellik onlara daha kolay gelir.