Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Taksim'de onu görmeyen yok!
        1

        Memleketi Malatya'da 20 yıl çobanlık yapan 56 yaşındaki Bayram Kozat, daha sonra yerleştiği İstanbul'da emekliliğinin ardından seçtiği yeni mesleği "köpek gezdiriciliği" ile çobanlık günlerine dönmenin mutluluğunu yaşıyor

        2

        Memleketi Malatya'da 20 yıl çobanlık yaptıktan sonra "taşı toprağı altın" diye tanımladığı İstanbul'a gelen Kozat, burada 21 yıl belediyede çalışmasının ardından emekli oldu.

        3

        4 yıl önce bir kişinin köpeğini gezdirmesi için kendisine yaptığı teklife olumlu yanıt veren Kozat, böylece çok sevdiği köpekleri gezdirerek para kazanmaya başladı.

        4

        Kozat, bir köpek ile başladığı yeni mesleğinde müşterilerine verdiği güven ile bu sayıyı kısa sürede 9'a çıkarttı.İstanbul'un en kalabalık caddelerinde farklı cins köpekleri gezdiren Kozat, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.Kozat, AA muhabirne yaptığı açıklamada, köpek gezdiriciliğinin kolay olmadığını ancak kendisinin bu işi severek yaptığını kaydetti.

        5

        Hayvaları çok sevdiğini belirten Kozat, "Memlekette çobandım, 20 yıl çobanlık yaptım. Aklımda kalmıştı, zamanla çobanlığa dönebilir miyim, dönemez miyim? diye. Hesap yaptım, ama eninde sonunda buldum. Ben şimdi köpeklerle çok mutluyum, onları severek gezdiriyorum. Ticari amaçla yapmıyorum. Herkeste benden memnun" şeklinde konuştu.

        6

        Kozat, "Orası köydü, orada gezdirdiklerim koyundu, dağın başındaydık" diyerek şunları anlattı:

        7

        "Burası İstanbul, orasıyla burayı karşılaştırdığın zaman burada kalbalığın arasında hayvanları gezdiriyorsun. Köyde ise dağda gezdiriyorsun. Köpeklerde aynı koyunlar gibi beni dinliyor.Bu köpekler benim için büyük bir mutluluk. Köy hayatı benim için daha güzel, İstanbul'da da meslek olarak köpek gezdiriciliğini seçtim. Şu anda çobanlığın devamını yapıyorum."

        8

        "Mesuliyeti olan bir iş"Bazı kişilerin "Biz de yapabilir miyiz? diye sorduğunu kaydeden Kozat, şunları anlattı:"Herkes yapamaz diyorum. Köpeklerin sahipleri önemli insanlar, kimisi ünlü, iş adamı, gazeteci, yazar, sanatçı, reklamcı. Mesuliyeti olan bir iş. Köpekler aralarında kavga edebiliyor, gözüm gibi baktığımdan şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım.

        9

        Sabah saat 06.00'da tek tek köpekleri evlerinden alıyorum. Sahipleri bana güvendiği için ev anahtarları bende duruyor. 08.30'a kadar bir tur gezdiriyorum. Sonra biraz dinlenip tekrar saat 14.00'da da bir tur daha gezdiriyorum. Akşamlarıda evlerine bırakıyorum."

        10

        Kozat, çevredeki insanların hem olumsuz tepkilerinden hem de aşırı ilgisinden bunaldığını belirterek, “Tepki gösterene bende tepki gösteriyorm. 'Burada gezdirme dışkısını yapar' diyorlar ama ben yerden dışkılarını topluyorum. Bazı insanlarsa başıma birikip aldığım parayı soruyor" diye konuştu.Tüm bu olumsuzluklara rağmen köpeklerden aldığı sevgiyle işini aşkla yaptığını ifade eden Kozat, hayvanların dışarıda vakit geçirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ