Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Engelliler için mavi kapak topladılar
        1

        Eskişehir'de, 9 yıldır topladıkları yaklaşık 300 milyon mavi kapak ile engelli vatandaşlara umut ışığı olmaya devam eden 70 yaşındaki Halit Aydoğan ve torunu, 5 tekerlekli sandalyeyi daha teslim aldı.Dede Halit Aydoğan ile torunu Melike Sarıtaş'ın başlattıkları bu kampanyaya, mahalle sakinleri de destek veriyor

        2

        Aydoğan ile torunu Melike Sarıtaş'ın başlattıkları bu kampanyaya, mahalle sakinleri de destek veriyor. Yıllardır onlarca engelli vatandaşa umut ışığı olan dede ve torun, son aldıkları yeni 5 tekerlikli sandalyeyi sahiplerine teslim etmeyi bekliyor.

        3

        Dede ve toruna her geçen gün destek büyürken, kampanyaya katkı sağlamak isteyen vatandaşlar, Sümer mahallesinde bulunan evlerine topladıkları mavi kapak getiriyorlar.

        4

        Yaklaşık 9 yıldan beri bu işi yaptıklarını ifade eden dede Halit Aydoğan, şuana kadar 300 milyonun üstünde kapak topladığını söyledi. Herkesin birer engelli adayı olduğunu ve vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

        5

        Bugünkü vereceğimi 81'nci sandalyem. Daha yaşadığım sürece bu işe devam edeceğim, gözlerimi kapayana kadar araba vermeye devam edeceğim" dedi.

        6

        Dedemin dediği gibi de devam edeceğiz. Onlar mutlu oldukça bizde mutlu oluyoruz. Hep de mutlu olmalarını isteriz. Sonuçta hepimiz birer engelli adayıyız. Çevremizdeki insanların da daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Hepimiz daha çok destek olursak, onların yüzü daha çok gülecek, bizlerde daha çok mutlu olacağız" ifadelerini kullandı.

        7

        Halit Aydoğan'a kapak toplama işinde destek çıkan ve ortaokul öğrencisi olan 14 yaşındaki torunu Melike Sarıtaş ise, ilkokul birinci sınıfta gördüğü bir haberden etkilenerek böyle bir işe kalkışmaya karar verdiğini söyledi.

        8

        Dede ve torunun topladığı kapaklar ile tekerlekli sandalye sahibi olan 69 yaşındaki ortopedi hastası Necmiye Gür, yaşadığı duygunun çok güzel olduğunu söyledi. Yapılan bu desteğin hayırlı bir iş olduğunu belirten Gür, dede ve toruna 'Allah razı olsun' duasını etti. (IHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ