Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 1369. Kerbela matemi

        HABER VE FOTO: SEDAT SUNA

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        Özgündüz, İsrail'in Filistin halkına reva gördüğü mezalimin bir benzerinin Ermenistan tarafından Karabağ Türkleri'ne reva görüldüğünü ifade ederek, ''Bu konudaki suskunluğumuz Azerbaycan hükümetinin diplomatik çabalarının sonuç vereceğine olan umudumuzdur. Ermenistan şunu bilsin ki Türkiye'de onun nüfusundan daha fazla Azeri Türk'ü yaşamaktadır. Bir gün Azerbaycan devleti ve onun başkanı, diplomatik çabalardan umudunu kestiği işaretini verirse sel olur akar, volkan olur patlarız'' diye konuştu.

        Ermenilerden özür dilenmesine yönelik başlatılan kampanyaya da işaret eden Özgündüz, ''Suçlu taraf özür diler. Biz özür dileyecek değil, özür dilenecek tarafız'' dedi.

        “Mazlumlar her zaman haklıdır”

        Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da 1369 yıl önce yaşanan vahşetin acısını ve yasını bugün de içlerinde duyduklarını söyledi.

        Yapılan konuşmalardan sonra Azerbaycanlı tiyatro sanatçısı Hilal Mahmutoğlu Hasanov ve Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kasım Alcan yönetiminde Karbela olayını anlatan ''Nebevi Gülistan'a Emevi Hazan'' isimli oyun sergilendi.

        Filistin halkı için kan bağışı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ