Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        Selin ÖZAVCI

        27.02.2016

        ■ Modern zamanın romantik ikilisi Lebanon Hanover, Yunan gotikpunk ikilisi Selofan ve ülkenin indie / alternatif sahnesinin en kıdemli gruplarından She Past Away; %100 Müzik kapsamında Salon sahnesinde olacak.

        ■ Kardeş Türküler, ‘Barış Kokan Şarkıları’ ile saat 20.00’de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi sahnesine konuk olacak. 20 yıldır konserlerinde, Anadolu’nun farklı kültür, inanç ve inanışlarını tanıtmanın yanı sıra, farklı kültürdeki insanları bir araya getiren Kardeş Türküler, kardeşlik ve kaynaşma ortamı oluştururken, ön yargı ortamının yıkılmasını sağlıyor.

        ■ Arda Ardaşes Agoşyan (orkestra şefi ve klavsen), Natali Boğosyan (soprano), Kaan Buldular (kontrtenor) ve CorISTAnbul Oda Orkestrası; 20.00’de Barok Konseri ile St. Esprit Katedrali’nde sahnede olacak.

        ■ İstanbul Les Ambassadeurs Bar, ‘Ambassadors of Jazz Music are in Town’ konserler serisine devam ediyor. Serinin bu akşamki konuğu Ercüment Orkut Trio olacak.

        ■ Punk ve ska akımının sevilen ismi Athena, saat 23.00 itibarıyla garajistanbul sahnesinde bir konser verecek.

        ■ Sevilen şarkılarıyla Nil Karaibrahimgil, saat 21.00’de Bostancı Gösteri Merkezi sahnesinde olacak.

        ■ Rock grubu Gripin, 21.30 itibarıyla Innpark’ta dinleyicileriyle buluşacak.

        ■ Melis Sökmen, geniş repertuvarından caz şarkılarıyla, 22.30 itibarıyla Eataly Bar Terrazzo’da sahnede olacak.

        ■ Canlı müzik programına devam eden Kulis’in bu akşamki konuğu 23.00 itibarıyla Aslı Demirer olacak.

        ■ Beyoğlu Hayal Kahvesi’nin 22.30 itibarıyla konuğu sevilen şarkılarıyla Pinhani olacak.

        ■ Sibel Can, saat 21.00’de Türker İnanoğlu Show Center sahnesinde hayranlarının karşısına çıkacak.

        ■ MOİ Sahne, ‘MOİ İstanbul Sanat Geceleri’ kapsamında fantezi müziğin popüler ismi Cengiz Kurtoğlu konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ 90’lı yılların popüler grubu, sahne şovları ve şarkı sözleriyle sevilen Grup Vitamin geri dönüyor. Grup, gece yarısı itibarıyla Dorock XL sahnesinde olacak.

        ANKARA

        ■ Ankara Piyano Festivali kapsamında, saat 20.30’da dünyaca ünlü piyanist Ivo Pogorelich, CSO Konser Salonu sahnesinde olacak. ■ Emir Yargın, son albümü ‘Geri Dönüşüm Kutusunda Anılar’dan şarkılarla, Noxus Bar’da bir konser verecek. ■ Rock grubu Model, 22.00 itibarıyla Jolly Joker sahnesinde olacak.

        ■ Türk Halk Müziği Sanatçısı Fatma Parlakol, albüm tanıtım konseriyle saat 19.30’da Nazım Hikmet Kongre Merkezi Yıldız Kenter Salonu’nda sahnede olacak.

        ■ Bis Dine - Live sahnesi, 23.00 itibarıyla Mirkelam konserine ev sahipliği yapacak.

        İZMİR

        ■ Sevilen aşk şarkılarının başarılı yorumcusu Feridun Düzağaç, 22.30’da Event Hall sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak.

        ■ Ooze Venue, 23.00 itibarıyla Duman konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Şarkıcı ve söz yazarı Kalben, kendi isimini taşıyan ilk albümünden şarkılarla saat 21.00’den sonra Container Hall sahnesinde olacak.

        28.02.2016

        ■ Ayşegül Aldinç; sesleri ve besteleriyle Gökhan Türkmen, Yüksek Sadakat, Eflatun, Harun Tekin, Mabel Matiz gibi sanatçıların da destek verdiği yeni proje albümü ‘Sek’iz’in lansman konseriyle, saat 20.00’de BKM sahnesinde sevenleriyle buluşacak.

        ■ Klarnet sanatçısı Sabine Meyer; Bruno Schneider, Dag Jensen, Knut Erik Sundquist ve Modigliani Quartet ile birlikte saat 20.00’de CRR Konser Salonu’nda sahnede olacak.

        ■ Romantik şarkılarıyla 70’lerden bugüne hayran kitlesinin beğeniyle takip ettiği Chris de Burgh, 20.30’da Ülker Sports Arena sahnesinde bir konser verecek.

        ■ The Mekan sahnesi, saat 20.00 itibarıyla Hardcore Help Festival’e ev sahipliği yapacak. Sahnedeki isimler; Ofisboyz, Hatred Barricade, Across The Wall, Emergency Broadcast, Standback, Glabrezu olacak.

        ■ Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, saat 20.00 itibarıyla Bakırköy Musiki Konservatuvarı Vakfı Korosu’nun seslendireceği Yıldırım Gürses şarkıları konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Siemens Ev Aletleri ile Kahvaltı ve Caz keyfi, pazar sabahları SaitHalim Paşa Yalısı’nda gerçekleşiyor. Bu haftanın konuğu, 10.30’da sahnede olacak Banu Kunt olacak.

        ■ Pop müziğin sevilen ismi Berkay, saat 21.00’de MOİ Sahne’de olacak.

        29.02.2016

        ■ Kulis, canlı müziğin tadını çıkarmak isteyenleri bekliyor. 29 Şubat Pazartesi saat 21.30’da Lokal Anestezi gecesi; konuk sanatçı ise Levent Yüksel.

        ■ Beyoğlu Hayal Kahvesi’nin 22.30’dan sonraki konuğu Ezgi Aktan olacak.

        01.03.2016

        ■ Hepsi grubundan ayrıldıktan sonra solo müzik kariyerine tek başına başarıyla devam eden Gülçin Ergül, 22.30’dan sonra Beyoğlu Hayal Kahvesisahnesinde olacak.

        ■ Pop müziğinin sevilen ismi İrem Çandar, 22.00 itibarıyla Kulis sahnesinde olacak.

        ■ Zorlu Performans Sanatları Merkezi-Stüdyo sahnesi, caz müzik sanatçısı Yavuz Akyazıcı ve Trio’sunu ağırlayacak. Konser saat 21.00’de başlayacak.

        ■ Sevilen şarkılarıyla mor ve ötesi, 20.00 itibarıyla Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi sahnesinde olacak.

        02.03.2016

        ■ Popüler müziğin sevilen isimlerinden Gökhan Türkmen, akustik projesinin ikinci konserini SES 1885 - Ortaoyuncular Tiyatrosu’nda verecek. Konser saat 20.30’da başlayacak.

        ■ Funk ve caz müziği elektronik altyapılarla zenginleştirerek; fusion’dan hip hop ve nu jazz’a kadar geniş bir repertuvar sunan Fransız grup Electro Deluxe, Babylon sahnesini renklendirecek.

        ■ Uzun yıllar Amerika’da yaşadıktan sonra, müzik çalışmalarına Türkiye’de devam eden ve geçtiğimiz yaz ‘Yok Sana’ şarkısı ile dikkatleri üzerine çeken Emre Atabay, Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde sahnede olacak.

        ■ 5. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali kapsamında Camerata Istanbul Wind Quintet, saat 20.30’da Aşkenazi Sinagogu’nda bir konser verecek.

        ■ Ceylan Ertem, sevilen şarkılarıyla 22.30’da Jolly Joker sahnesinde olacak.

        ■ Popüler müziğin sevilen isimlerinden Gökhan Türkmen, akustik projesinin ikinci konserini SES 1885 - Ortaoyuncular Tiyatrosu’nda verecek. Konser saat 20.30’da başlayacak. ■

        Metin Türkcan ve Murat İlkan, 22.00 itibarıyla Kulis sahnesinde olacak.

        ■ DJ Hakan Küfündür eşliğinde 70’ler, 80’ler ve 90’ların ruhunu yeniden yaşamak isteyenler Kats Sahne’de buluşacak. Türk müziğinin dev ismi Kamuran Akkor’un eşlik edeceği gece saat 22.00’de başlayacak.

        ANKARA

        ■ Lara Di Lara ve Alarga, 21.00’den sonra Noxus sahnesinde olacak.

        ■ Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, saat 20.00 itibarıyla Handel’den Rachmaninov’a uzanan zengin bir program ile Cem Esen piyano resitaline ev sahipliği yapacak.

        03.03.2016

        ■ Şarkılarında blues ve soul geleneğini indie rock çatısı altında, güçlü sözlerle birleştiren Hozier, ‘Off The Hook’ serisi kapsamında Volkswagen Arena’da sahnede olacak.

        ■ Beyazperdenin başarılı yönetmeni Çağan Irmak, müzik yeteneğini de ortaya koyacağı benzersiz bir projeyle İş Sanat sahnesine konuk oluyor. Piyanist ve besteci Sabri Tuluğ Tırpan’ın müzik direktörlüğünü üstlendiği konserde; Meltem Cumbul, Cemal Hünal, Goncagül Sunar, Gökçe Bahadır, Gizem Erdem, Işıl Yücesoy, Halil Sezai, Tuğrul Tülek, Yetkin Dikinciler de seslendirecekleri şarkılarla geceye renk katacak. Gece, saat 20.30’da başlayacak.

        ■ İzleyicilerinden tam not alan Ata Demirer Gazinosu, BKM’de sergilenmeye devam ediyor. Ata Demirer’in performansı saat 21.00’de başlayacak.

        ■ Göksel, sevilen şarkılarıyla saat 21.30’dan sonra Babylon Bomonti sahnesinde olacak.

        ■ Bulutsuzluk Özlemi, 22.30’dan sonra Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde bir konser verecek.

        ■ Güvenç Dağüstün, 22.30 itibarıyla Kulis sahnesinde olacak.

        İZMİR

        ■ Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, Rodrigo Rodriguez’in eşlik edeceği performansla saat 20.30’da Bostanlı Suat Taşer Sahnesi’nde olacak.

        ■ İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions, saat 20.30 itibarıyla Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi sahnesinde olacak.

        ESKİŞEHİR

        ■ Kabına sığmayan konser serisi Babylon Presents; Electro Deluxe konseriyle Babylon ruhunu Eskişehir’e taşıyor. Fusion’dan hip hop ve nu jazz’a kadar geniş bir repertuvar sunan grup, 20.00’de Dedepark Otel’de bir konser verecek.

        04.03.2016

        ■ Etkileyici melodileri ve bağımlılık yapan davul ritimleriyle Emancipator, 22.30 itibarıyla Babylon’da sahnede olacak; ardından sahneyi Midnight Session’da Dublinli DJ ve prodüktör Sias alacak.

        ■ Karadeniz müziğinin başarılı ismi Volkan Konak, saat 21.00 itibarıyla Bostancı Gösteri Merkezi sahnesinde olacak.

        ■ Türker İnanoğlu Show Center, 21.00 itibarıyla İncesaz konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Türkiye’de gerçekleştirdiği etkinliklerle elektronik müziği destekleyen burn Energy Drink, mart ayında dünyaca ünlü DJ’leri İstanbul ve Ankara’nın sevilen kulüplerine getirecek. Etkinlik serisi kapsamında; prodüksiyonlarında minimalist house tonları, tekrarlayan ritimleri ve farklı ses efektleriyle dikkat çeken Daniel Bell, 4 Mart gecesi Minimüzikhol’de sahne alacak.

        ■ Hayko Cepkin, yeni albümü ‘Beni Büyüten Şarkılar Vol.1’den şarkılarla, 23.00 itibarıyla garajistanbul sahnesinde olacak. ■ Can Kazaz ve Can Güngör, saat 21.00’den sonra Bronx Pi Sahne’de olacak.

        ■ Eataly – Bar Terrazzo, 22.30 itibarıyla Carlton J. Smith performansına ev sahipliği yapacak.

        ■ Ayhan Sicimoğlu Latin All Star feat Rodrigo Rodriuez konseri, saat 20.30 itibarıyla Kadıköy Halk Eğitim Merkezi sahnesinde olacak.

        ■ Basçı, besteci ve aranjör Alper Yılmaz, yeni albümü ‘Different City, Different Mood’ ile saat 21.00’de Borusan Müzik Evi sahnesinde olacak.

        ■ Pop müziğin sevilen ismi Demet Akalın, 23.00’te Sahne İstanbul’da bir konser verecek.

        ■ RockStar Galactica, Kulis sahnesinde dinleyicisiyle buluşacak. Konser saat 23.00’te.

        İZMİR

        ■ Kabına sığmayan konser serisi Babylon Presents; Electro Deluxe konseriyle Babylon ruhunu İzmir’e taşıyor. Fusion’dan hip hop ve nu jazz’a kadar geniş bir repertuvar sunan grup, 20.00’de İzmir Arena’da bir konser verecek.

        ■ Sevilen şarkılarıyla Buray, 23.00 itibarıyla Ooze Venue’de olacak.

        VİZYON

        ‘Hesaplaşma’ vakti geldi

        Edebiyattan beyaz perdeye ‘Aşk ve Gurur + Zombiler’ Gizemli bir hikaye ‘Senarist’ Haftanın gerilimi ‘Zebani’ ‘Mısır Tanrıları’ ile yüzleşme Shintaro Shimosawa’nın yönetip Anthony Hopkins, Al Pacino, Josh Duhamel ve Malin Akerman’ın rol aldığı Hesaplaşma, haftanın heyecan verici yapımlarından biri olarak öne çıkıyor. Film, Prestijli bir hukuk firmasında çalışan Ben ile birden hayatına giren eski sevgilisi ve onun çalıştığı ilaç endüstrisi devi şirketin patronu arasında gelişenlerin hikâyesi...

        Haftanın gerilimi ‘Zebani’

        Guillermo Ameodo’nun yönetip Lorenza Izzo, Ariel Levy, Aaron Burns ve Cristobal Tapia Montt’un rol aldığı Zebani’de hikâye, geçimsiz delikanlı Peter’ın annesi Monica ile beraber yaşadığı sessiz sakin bir kasabada geçiyor. Korku ve gerilimin gizemli şekilde iç içe geçtiği film oyuncu performanslarıyla da dikkat çekiyor.

        Edebiyattan beyaz perdeye ‘Aşk ve Gurur + Zombiler’

        Burr Steers’in yönetip Lily James, Sam Riley, Jack Huston ve Bella Heathcote’un rol aldığı Aşk ve Gurur + Zombiler, Seth Grahame-Smith’in aynı ismi taşıyan kitabından beyaz perdeye uyarlandı. Ünlü yazar Jane Austen’ın ‘Aşk ve Gurur’ romanını, zombi konseptiyle ve pek çok fantastik öğe ile bütünleştiren yapımda 19. yüzyıl İngiltere’sinde geçen ünlü roman modern bir fantastik maceraya dönüşüyor.

        ‘Mısır Tanrıları’ ile yüzleşme

        Alex Proyas’ın yönetip Nikolaj Coster Waldau, Brenton Thwaites ve Chadwick Boseman’ın rol aldığı Mısır Tanrıları’nda ölümlüler ve tanrıların karşı karşıya geldiği heyecan uyandıran bir hikâye izleyenleri bekliyor.

        Gizemli bir hikaye ‘Senarist’

        Hulusi Orkun Eser’in yönetip Ebru Sarıtaş, Mustafa Uzunyılmaz ve Halis Bayraktaroğlu’nun rol aldığı Senarist’in hikayesi: Adem siyasi bir yazardır. Yılların tecrübeleri sonunda görünenle olanın çok farklı olduğunu göstermek için Senarist isminde bir kitap yazar. Fakat bu kitabın bastırılması engellenir. Adem boşa çıkmakta olan çabalarının getirdiği sıkıntılarla boğuşurken bir not alır: ‘Senaristi Bul...’

        SAHNE / PERFORMANS

        ■ Yapımcılığını, oyuncuların kurduğu Müşterek isimli yeni oluşumun üstlendiği, Tiyatro.iN ve Pangar Tiyatro’nun da destek verdiği; gerilim atmosferinin çevrelediği, alabildiğine çılgın bir komediyi sahneye taşıyan 39 Basamak isimli oyun 2, 3, 4 Mart tarihlerinde Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde sergilenecek. Demet Evgar, Engin Hepileri, Bülent Şakrak ve Okan Yalabık’ın birlikte rol aldığı oyun; hareketli, heyecanlı ve komik hikâyesinin yanı sıra oyuncuların muhteşem performansıyla da beğeni kazanacak.

        ■ Igor Bauersima’nın yazdığı; intihar etmeye karar veren ve bunu yaparken kendine eşlik edecek birini bulmak için internet üzerinden ilan veren Julie ve bu ilana cevap veren August’un intihara giden yolculuğunu anlatan Burada. Bugün isimli oyun, 27, 29 Şubat ve 4 Mart’ta Mekan Artı’da sahnelenecek. Mert Öner’in yönettiği oyunun kadrosunda genç oyuncular Büşra Develi ve Sercan Badur yer alıyor.

        ■ ENKA Kültür Sanat, En Kısa Gecenin Rüyası oyunuyla Moda Sahnesi’ni ağırlıyor. Mert Fırat, Melis Birkan, Onur Ünsal ve Beyza Şekerci’nin aralarında bulunduğu oyuncu kadrosuyla oyun, 1 Mart gecesi seyirciye büyülü bir gece yaşatacak. Düşlerin ve gerçekliğin birbirine karıştığı, aşkın ve yanılsamanın iç içe geçtiği oyun, 20.30’da ENKA Oditoryumu’nda sahnelenecek.

        ■ Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, çevre bilinci ve doğa sevgisi aşılayan La Fonten Orman Mahkemesinde oyununu Yalovalı minik tiyatroseverlerle buluşturuyor. Oyun, 27-28 Şubat tarihlerinde Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelenecek.

        SERGİ

        ■ Gama Art Gallery, fotoğraf sanat- çısı Can Sarıçoban’ın Paris Moda Haftası sahne arkası çalışmalarından elde ettiği karelerden oluşan Le Backstage adlı sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Sanatçının yaklaşık üç yıl boyunca profesyonel fotoğrafçılık yaptığı Paris Moda Haftası’nın farklı sahne arkalarından elde ettiği kareler 16 Mart’a kadar görülebilir.

        ■ Galerist sanatçılarından İdil İlkin’in Crystagram başlıklı üçüncü kişisel sergisi, sanatseverleri, olası iklim değişiklileri üzerine düşünmeye davet ediyor. Atmosferdeki ışık kırılmalarının görüşümüzü nasıl etkilediği üzerinden yola çıkan sanatçı; ışık, renkler, kırılmalar ve buz kristalleri gibi ışığı kıran yapıları, 4 Mart’ta açılacak sergisine taşıyor...

        ■ Anadolu Kültür ile Diyarbakır Sanat Merkezi’nin Geniş Açı Proje Ofisi ve docİstanbul Belgesel Araştırmaları Merkezi işbirliğiyle bu yıl ikincisini hayata geçirdiği; Türkiye’nin doğusu ve batısından 10 şehirden 24 gencin katılımıyla Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre BAK projesinin İstanbul sergisi, 4 Mart’ta DEPO’da açılıyor. 6 video ve 5 fotoğraf çalışmasından oluşan sergi 10 Nisan’a kadar görülebilecek. Sergi daha sonra Diyarbakırlı ve İzmirli izleyicilerle de buluşacak.

        ■ Venüs Sanat Galerisi, Ayşe Yavuzdoğan’ın ‘İkinci Bahar’ isimli resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının 40 eserinin yer alacağı sergi, 27 Şubat-9Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

        YEME İÇME

        ■ Souq Karaköy, 27-28 Şubat tarihlerinde, en beğenilen temalarından biri olan ‘Ziyafet’ ile tekrar kuruluyor. Souq, yeme-içme sektöründeki lokal canlanmanın da etkisiyle bu kez yerli üreticiler, yerel lezzetler ve bağımsız yemeiçme girişimcilerine yer verecek: Dino Ayvalık zeytinyağları, Nino’nun ekşi maya ekmek ve lezzetleri, Yeme İçme İşleri’nin ekmek arası lezzetleri, Datlı Maya’nın vegan ve glutensizleri ve Krepella’nın krepleri gibi; denemeye değer onlarca lezzet bir arada olacak.

        ■ Prodüktör Dilara Ekşioğlu, sanat ve konsept tasarımcısı Duygu D. Öztürk ve yönetmen İlker Savaşkurt tarafından 10 Karaköy, A Morgans Original Hotel’de hayata geçirilen En Route, katılımcıları heyecan verici bir deneyime davet ediyor. ‘Secret Dining’ projelerinden ilki olan En Route, misafirlerini 1893’ün görkemli günlerine geri götüren bir Orient Express macerası... Tüm zamanların en efsanevi treni ile bu yolculuğa şahit olacak yolcular aldıkları bilet ile Romanya’dan trene biniş yapacak ve birinci sınıf kompartımanında hazırlanan akşam yemeği eşliğinde son durak olan Sirkeci Garı’na seyahat edecekler.

        ■ Four Seasons Hotel Bosphorus, Sicilya mutfağının otantik lezzetlerini iki usta şef eşliğinde Aqua Restaurant’ta sunuyor. Otelin Baş Aşçısı Sebastiano Spriveri ve konuk şef olarak ağırladığı çocukluk arkadaşı şef Prof. Giuseppe Pappalardo Sicilya’daki anılarını canlandıran lezzetleri beraber hazırlıyor. İkili, Sicilya’nın geleneksel tatlarını, annelerinin özel tariflerini akşam yemeklerinde Aqua’nın misafirleri için sunuyor. Bu enfes yolculuk, 28 Şubat 2016 Pazar günü leziz bir Brunch ile sonlanıyor.

        ■ Arola Restaurant, İstanbul’a kazandırdığı yenilikçi İspanyol lezzetlerinden sonra şimdi de, tasarım brunchları ile kentin moda ve tasarım markaları ile buluşuyor. 27 Şubat’ta gerçekleşecek ilk Arola Tasarım Brunch’ının ilham kaynağı, tasarımcı Zeynep Erol ve son koleksiyonu Lokum Gibi...

        YARIŞMA

        Türkiye’nin en büyük müzik etkinliği Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması bir kez daha genç müzisyenlere yeteneklerini gösterme fırsatı sunuyor. Bu yıl 19’uncusu düzenlenen ve Türkiye’nin 81 ilinden binlerce liseli gence ulaşmayı hedefleyen yarışmaya başvurular başladı. Mart ve nisan aylarında İstanbul, Ankara ve İzmir’de elemeleri yapılacak yarışmanın finali ise 29 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirilecek. Ayrıntılı bilgiye VodafoneFreezone.com adresinden ulaşmak mümkün.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ CNR Kitap Fuarı, bu yıl 4-13 Mart tarihleri arasında düzenlenecek. ‘Engelsiz Bir Dünya’ temasıyla, 600 markanın katılımı ile 900’ün üzerinde kültürel etkinliğin gerçekleştirileceği fuara 19 ülkeden 104 yayınevi katılacak.

        ■ 90’ların rock dünyasında, Türkiye’den birçok efsane isimle yapılan röportajlardan oluşan Sar Doksana belgeselinin tanıtım gecesi, 1 Mart Salı akşamı saat 21.00 itibarıyla Kadıköy Dorock XL’de gerçekleşecek. 90 yıllarda Türkiye’de şarkılarıyla, duruşlarıyla, mesajlarıyla efsane olan; şarkılarındaki temalarla bir nesil üzerinde büyük iz bırakan bu grupların anlatmak istediklerini bir kez daha dinlemek için orada olmalı...

        ■ Dünyanın en iyi 120 Snowboard sporcusunun Erciyes Dağı’nda yarışacağı FIS Snowboard World Cup, bugün gerçekleşecek. Kış sporlarının en heyecanlı dallarından biri olan snowboard parallel giant yarışlarına ev sahipliği yapan Erciyes’te ayrıca ünlü grupların konserleri, DJ performansları ve ülkemizin sevilen ünlü simalarının katılımı ile keyifli ve heyecanlı anlar yaşanacak.

        ■ Sanat yapılarını tasarım süreçleri ile ele alarak, kent ile kurduğu ilişki üzerinden değerlendirildiği moderatörlüğünü İpek Akpınar’ın yaptığı Akbank Sanat Mimarlık Seminerleri; 3 Mart Perşembe günü Emre Arolat, 22 Mart Salı günü Mehmet Kütükçüoğlu, 31 Mart Perşembe günü ise Murat Tabanlıoğlu’nu ağırlayacak.

        ■ Bu sene 15.’si gerçekleşen !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin Ankara ve İzmir ayaklarının vakti geldi! Bu yıl ‘!f İstanbul birleştiriyor!’ sloganıyla yola çıkan festival; bağımsız sinemanın en iyilerini, yılın çok konuşulan ve bol ödüllü filmlerini 3 - 6 Mart tarihlerinde Ankara ve İzmirli sinemaseverlerle buluşturacak.

        ■ Başrolünü Cem Yılmaz ve Berat Efe Parlar’ın paylaştığı İFTARLIK GAZOZ filminin yaş sınırlaması 7+ olarak değişti. Hafta sonu iyi bir film izlemek istiyorsanız vizyondaki son haftaları aklınızda olsun…

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ