Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak? 26 Mart - 1 Nisan 2016

        HT CUMARTESİ / Selin ÖZAVCI

        KONSER/PARTİ

        26.03.2016

        ■ Norveçli house ve elektronik müzik prodüktörü Finnebassen, dans etmeyi sevenler için saat 23.00 itibarıyla Babylon Bomonti’de sahnede olacak.

        ■ Rock müziğin sevilen ismi Demir Demirkan, popüler şarkılarıyla 22.30’dan sonra KadıköySahne’de bir konser verecek.

        ■ Kadıköy Halk Eğitim Merkezi sahnesi bu gece kaçırılmayacak bir performansa ev sahipliği yapacak. Borusan Quartet ve Burhan Öçal, saat 20.30 itibarıyla sahnede olacak.

        ■ Dünyanın en büyük teke tek breakdans karşılaşması; B-boy’ların nefes kesen kapışmalarına sahne olacak yarışma Red Bull BC One’ın Türkiye ayağı 26-27 Mart’ta KüçükÇiftlik Park Maçka’da gerçekleşecek. Red Bull BC One Cypher Türkiye 2016, Cypher’ın yanı sıra hiphop kültürünün DJ’lik, MC’lik ve Graffiti dallarıyla ilgili workshopların, söyleşilerin ve canlı performansların da yer alacağı bir Hip Hop buluşması formatında gerçekleşecek.

        ■ Melihat Gülses, ‘Gönül Penceresinden’ konseriyle saat 20.00’de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde sahnede olacak.

        ■ Elite World İstanbul Hotel Jazz Company sahnesi, 22.00 itibarıyla Sevil Esen’le 45’likler gecesine ev sahipliği yapacak. ANKARA

        ■ Yeni single’ını çıkarmaya hazırlanan Kıraç, klasikleşmiş ve yeni parçalarının yanısıra özel coverlarıyla, saat 22.00’de Jolly Joker Ankara sahnesinde!

        ■ Alternatif müziğin sevilen isimleri Adamlar ve Deniz Tekin, IndieedFest’16 kapsamında Cepa AVM Kampüs’te en sevilen şarkılarıyla sahnede olacak. Pardon, Bildiğin Gibi Değil ve 163 grupları da festivalin diğer isimleri. Kapı açılış saat 15.00’te. ■ Piyanist Gergely Boganyi, Ankara Piyano Festivali kapsamında saat 20.30 itibarıyla CSO Konser Salonu’nda sahnede olacak.

        ■ Usta sanatçılar; üç ozan Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu saat 20.00 itibarıyla MEB Şûra Salonu sahnesinde bir konser verecek. İZMİR

        ■ Başarılı besteci Anjelika Akbar, 26 Mart akşamı İzmir AKM Yunus Emre Salonu’nda sevenleriyle buluşacak. ORDU

        ■ Rock grubu Zakkum, yeni albümü ‘Bir Gece Yarası’nın turnesi kapsamında 22.30’da Gardenya sahnesinde olacak. GAZİANTEP

        ■ Pop müziğin sevilen ismi Gülşen, konserlerine devam ediyor; 21.00 itibarıyla Hayal Kahvesi sahnesinde dinleyici karşısında olacak.

        27.03.2016

        ■ Küba’dan dünyaya açılan Orquesta Buena Vista Social Club, yoğun istek üzerine veda turu ‘Adiós Tour’ bitmeden bir kez daha İstanbul’a uğrayacak. Konser 20.00’de Volkswagen Arena’da gerçekleşecek.

        ■ Siemens Ev Aletleri ile Yalı’da Kahvaltı ve Caz, Şenay Lambaoğlu Trio konseriyle devam ediyor. Konser 10.30’da Sait Halim Paşa Yalısı’nda...

        ■ Emel Sayın, ‘Ah Bu Gönül Şarkıları’yla, İstanbul’da Pazar Konserleri kapsamında CRR Konser Salonu’nda sahnede olacak.

        ■ Babylon Bomonti, 20.30 itibarıyla Red Bull BC One After Party’e ev sahipliği yapacak. Partide DJ Premier, DJ Mahmut, DJ Ace, Kabus Kerim ve Grup Ses Beats sahnede olacak.

        28.03.2016

        ■ Klavsenin başarılı ve tutkulu virtüözlerinden Mahan Esfahani, zengin bir repertuvarla saat 20.00’de CRR Konser Salonu sahnesinde olacak. Social Inclusion Band, 20.30 itibarıyla Babylon Bomonti sahnesinde olacak

        Bu hafta ne yapsak?

        29.03.2016

        ■ Her hafta ayrı bir müzik ziyafetine ev sahipliği yapan Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ndeki ‘Vestel Gururla Yerli Konserleri’, 29 Mart’ta ‘Sahne Üstü Ayakta Konser’ düzeninde başarılı rock müzik grubu Duman’ı ağırlayacak. Konser 21.00’de.

        ■ Doğan Duru Akustik Seri Konserleri’nin bu haftaki konuğu, Nejat Yavaşoğulları olacak. Bronx Pi Sahne’deki konser 21.00’de başlayacak.

        ■ Tarzını retro pop olarak tanımlayan Gökçe Kılınçer, saat 21.30’da Babylon’da bir konser verecek.

        ■ Kulis Bebek, ‘Kulis’te Fasıl’a Özge Eyüpoğlu’nu konuk ediyor. Konser saat 22.00’de.

        ■ ENKA İbrahim Betil Oditoryumu sahnesi, ‘Doğu Masalı’ konseriyle Aydın Karlıbel’i ağırlayacak.

        ■ Haliç Kongre Merkezi’nde 29 Mart Salı günü gerçekleşecek olan İyi ki Doğdun Kayahan adlı anma etkinliğinde, Nilüfer ve İpek Açar’ın yanı sıra sürpriz sanatçılar Kayahan şarkılarını seslendirecek. Kayahan sevenlerini bir araya getirecek olan bu anma konseri, halka açık ve ücretsiz olarak 20.00’de gerçekleştirilecek. ANKARA

        ■ Orquesta Buena Vista Social Club, ‘Adiós Tour’ turnesi kapsamında 21.00’de MEB Şura Salonu sahnesinde olacak.

        30.03.2016

        ■ Chris Illingworth, Nick Blacka ve Rob Turner’dan oluşan İngiliz caz üçlüsü GoGo Penguin, Garanti Caz Yeşili kapsamında 21.30’da Babylon Bomonti sahnesinde olacak.

        ■ Caz müziğin, doğaçlamalarıyla dikkat çeken üçlüsü Kari Ikonen Trio, 20.00’de Akbank Sanat sahnesinde olacak.

        ■ Montrealli indie rock grubu The Dears, %100 Müzik kapsamında Salon İKSV sahnesinde olacak.

        ■ Hüsnü Arkan, dinleyicileriyle saat 22.00’de KadıköySahne’de buluşacak.

        ■ Dünyaca ünlü piyanist Alexander Melnikov, saat 19.30’da Piyano Günleri Özel Konseri ile Albert Long Hall’de klasik müzik tutkunlarıyla bir araya gelecek.

        ■ Türk Sanat Müziği eserlerini kendi tarzlarında düzenleyen TeSeMe ve Eda Sena Şenceylan’ın tek kişilik projesi Şenceylik; 21.00’de Bronx Pi Sahne’de olacak.

        ■ Tuna Kiremitçi ve Atlas, kendi şarkılarının yanı sıra sevdikleri yerli ve yabancı şarkılarla, 22.00’de Kulis Bebek sahnesinde olacak.

        ■ Beyrut Performance, 21.30 itibarıyla Can Bonomo konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Şov dünyasının başarılı ismi Zeliha Sunal ve üç altın plak sahibi, kadife sesli yorumcu Ömür Göksel, ‘Golden Hits – Altın Şarkılar’” konserinin ikincisiyle, saat 20.30’da, Profilo AVM Kültür Merkezi’nde. ANKARA

        ■ Passage Pub sahnesi 21.00 itibarıyla Raving George konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Keman sanatçısı Doğa Altınok ve piyano sanatçısı Can Çakmur, saat 20.0’de Mozarthaus Sanat ve Konser Evi’nde bir resital verecek.

        ■ The Ringo Jets, saat 20.00’den sonra IF Performance Hall sahnesinde olacak.

        ■ Gevende performansı saat 21.30 itibarıyla Noxus sahnesinde olacak.

        31.03.2016

        ■ İsveçli caz bas gitaristi ve besteci Dan Berglund grubu Tonbruket, progresif rock’a göz kırpan caz tınılarıyla saat 23:00’da Salon İKSV sahnesinde olacak.

        ■ Hareketli sahne performansıyla dikkat çeken Athena, akustik performansıyla seyirci karşısında olacak. Konser 21.30’da Babylon’da.

        ■ Andrea Marcon şefliğindeki Venedik Barok Orkestrası, 20.00’de CRR Konser Salonu’nda sahnede olacak.

        ■ Elif Çağlar’dan Hande Yener’e popüler isimlerin sahnelerinde back vokal olarak sürdürdüğü müzik hayatına kendi şarkılarını söyleyerek farklı bir yön veren Selin Sümbültepe, 23.00’te BKM Mutfak Sahne’de olacak.

        ■ Elif Çağlar & Bilal Karaman, caz klasikleri, besteler ve farklı tarzlardaki başka parçaların yorumlarıyla saat 22.00’de Coop sahnesinde olacak.

        ■ Niyazi Koyuncu, sevilen şarkılarıyla saat 22.30’da KadıköySahne’de olacak.

        ■ Ata Demirer Gazinosu, Türk sanat müziğinden operaya, halk müziğinden popa ve arabeske kadar geniş bir repertuvarla, 21.00’de Beşiktaş Kültür Merkezi’nde.

        ■ Cahit Berkay’ın 50. sanat yılı kutlaması kapsamında “Hayat Bu Kapağın Altında” desteğiyle gerçekleştirilen Cahit Berkay ile Hayat konserlerinde; Film Müzikleri Orkestrası ve Emrah Karaca, saat 21.00’den sonra Roxy sahnesinde olacak. İZMİR

        ■ İnce Saz, 20.30’da EGS Kongre Kültür Merkezi’nde bir konser verecek.

        ■ Adamlar, 22.00 itibarıyla Bios Bar sahnesinde olacak.

        01.04.2016

        ■ Ane Brun, Directions Tour konseri kapsamında 21.00 itibarıyla Salon İKSV’de olacak.

        ■ Kardeş Türküler & Bgst Dansçıları, 21.00 itibarıyla Bostancı Gösteri Merkezi’nde sahnede olacak.

        ■ Boğaziçi Caz Korosu, 20.00’de KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde bir konser verecek.

        ■ Murat Abbas ve Murat Beşer’in Oldies But Goldies’i, 22.00 itibarıyla Babylon’da...

        ■ ‘Mükemmel Boşluk’ isimli yeni albümlerinden şarkılarla Redd, 22.00’de Dorock XL sahnesinde olacak.

        ■ Burhan Öçal ve Borusan Quartet, 21.00 itibarıyla Mall of İstanbul MOİ Sahne’de bir konser verecek.

        ■ Bülent Ortaçgil, sevilen şarkılarıyla 22.30’da KadıköySahne’de olacak.

        ■ garajistanbul sahnesi, 23.00 itibarıyla 70’li yılların psychedelic, funk ve soul şarkılarını günümüz cilası ile süsleyip tekrar düzenleyen Hey Douglas konserine ev sahipliği yapacak. ANKARA

        ■ ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu, 20.00’de Duo Carmesí resitaline ev sahipliği yapacak.

        ■ Volkan Konak, 22.00’de Jolly Joker sahnesinde olacak.

        ■ Mirkelam, sevilen şarkılarıyla 23.00 itibarıyla Bis Dine - Live sahnesinde olacak

        VİZYON

        ‘Hayatımın Yolculuğu’ başladı...

        Bill ve eski dostu Katz’ın; Amerika’nın en zorlu parkurunda farklı arayış ve düşüncelerle çıktıkları yolculuk, iki eski dostun hayatta kalma ve yürüyüşü layığıyla tamamlama mücadelesine dönüşür.

        ‘Batman v Superman: Adaletin Şafağı’nda bir arada

        Dünya gerçekte ne tür bir kahramana ihtiyaç duyduğuna karar vermek için çabalarken, Batman ve Superman’in arasındaki savaşla yeni bir tehdit yükselir. İnsanlık hiç görülmemiş çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır.

        ‘Ah Yalan Dünyada: Neşet Ertaş’ belgeseli

        Belgesel, hayattayken UNESCO tarafından ‘yaşayan insan hazinesi’ ilan edilen, Türk Halk Müziği’nin ve Orta Anadolu Türkmen Abdal Müzik geleneğinin en büyük ozanlarından Neşet Ertaş’ın Almanya’daki gurbetlik yıllarından başlayarak, Türkiye’ye döndüğü iki binli yıllardan vefatına kadar geçen süre içerisinde yaşadıklarını hem kendi, hem de olayların tanıklarının anlatımıyla ekrana getiriyor.

        ‘Hatıraların Masumiyeti: Orhan Pamuk’un Müzesi – İstanbul’

        Orhan Pamuk, 28 Nisan 2012’de İstanbul’da Masumiyet Müzesi romanı ile aynı adı taşıyan bir müze açar. Türkiye’de en çok okunanlar arasına giren roman, 1975 ile 1984 yılları arasında İstanbul’da, varlıklı bir işadamı olan Kemal ve onun kuzeni genç ve yoksul Füsun’un arasındaki unutulmaz aşkı anlatıyor.

        SERGİ

        ■ Kentleşme sürecinde mega kent olgusu, gecekondular ve gökdelenler arasında sıkışan, fark edilmeyen insanların kaygıları Oylum Öktem İşözen’in heykellerinde vücut buluyor. Heykeltıraş, 30 Mart – 21 Nisan tarihlerinde Mimarlar Odası’nda Derin Deliler: Bir Kent Meselesi başlığıyla sergilenecek heykellerinde; yıllardır gözlemini yaptığı, zihnini uyaran kent tiplerinin melankolik davranışları, serzenişleri, kaygılarını ve çaresizliklerini aktarıyor.

        ■ Süleyman Saim Tekcan’dan Devrim Erbil’e, baskı resmin Türkiye’deki öncülerinin eserleriyle farklı kentlerde Bas - Buluş adı altında gerçekleşen özgün baskı resim sergisi, nisan ayı sonuna kadar O’Art’ta görülebilir.

        ■ Ressam Berna Erkün’ün Kıyı Eskizleri adlı sergisi; 30 Nisan tarihine kadar Aysu Kuşin & Le Monde D’Aysu Sanat Atölyesi’nde görülebilir.

        ■ İsmini yaşamın yapı taşı olan karbon elementinden alan Karbon Gallery’nin, açılışı; çağdaş Türk illüstratörlerin toplandığı, Illustrasyon Vol:1 isimli sergiyle gerçekleşti. Burak Şentürk, Göksu Gül, Sedat Girgin, Ömer Faruk Yaman, Erhan Cihangiroğlu, Mert Tugen, Burak Dak, Naz Tansel, Engin Öztekin, Aykut Aydoğdu ve Ethem Onur Bilgiç’in eserlerinin yer aldığı sergi, 16 Nisan’a kadar görülebilir.

        ■ Çağdaş Heykel sanatının başarılı isimleri arasında yer alan Çiğdem Yapanar, Şapka temalı heykellerden oluşan 5. kişisel sergisiyle 8 Nisan’a kadar ART212’de sanatseverlerle buluşacak.

        YEME - İÇME

        ■ TOI Akaretler, özel tatlarıyla beğeni kazanan mekanlardan biri olmaya başardı. Mekân imza yemekleri, sıra dışı kokteylleri, samimi ortamı ve davetkâr barıyla beğeni topluyor. Şehirdeki fine dining anlayışına dair ezberleri bozan TOI Akaretler’in mutfağı, mekânın hem işletme ortağı hem de şefi olan uzun yıllar New York City’de yaşayan iki Michelin yıldızlı Gordon Ramsay at The London’da Sous Chef olarak çalışan Şef İsmet Saz‘a emanet.

        ■ Cafe Swiss, 27 Mart Pazar günü aileniz ve sevdiklerinizle birlikte renkli, bir Paskalya geçirmeniz için muhteşem lezzetlerle bir büfe sunuyor. Swissôtel The Bosphorus İstanbul’un Executive şefi Philippe Bischoff’un hazırladığı geleneksel Paskalya tatlarını Cafe Swiss’te tadabilirsiniz.

        ■ Yoğun bir güne Caffè Nero’nun lezzetleriyle yapacağınız bir kahvaltıyla başlamaya ne dersiniz? Caffè Nero’nun menüsündeki simit, panini ve sandviçler İtalyan kahveleri eşliğinde sabahınıza tat katıyor. Mönüsünde kaliteli İtalyan kahvesinin yanı sıra Akdeniz mutfağından sağlıklı lezzetlere de yer veren Caffè Nero, güne keyifli bir kahvaltıyla başlamanız için size farklı öneriler sunuyor.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 35. kez düzenlenen, sinemaseverlerin her sene dört gözle beklediği Uluslararası İstanbul Film Festivali biletleri; 26 Mart Cumartesi günü 10.30’dan itibaren Biletix satış kanalları ile Atlas ve Rexx sinemalarında açılacak gişelerden satışa çıkıyor. 7-17 Nisan tarihlerinde yapılacak 35. İstanbul Film Festivali’nin programında 187 uzun metrajlı, 10 kısa ve 24 deneysel film yer alıyor. Festival kapsamında 25 bölümde 62 ülkeden 223 yönetmenin toplam 221 filminin gösteriminin yanı sıra konuk sinemacıların katılacağı söyleşilerden sinema derslerine birçok özel etkinlik de gerçekleştirilecek.

        ■ Sinema tarihinin en iyi filmlerinin Sinematek’in kurucularından Onat Kutlar anısına Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde gösterimi devam ediyor... Sinematek Yaşıyor: 50 yılda, 50 film, 50 sunum etkinliği devam ediyor. Cuma akşamları saat 20.30’da usta isimlerin sunumuyla başlayan filmlerin gösterimi nisan ve mayıs ayında da devam edecek.

        ■ SALT, 52. Kütüphane Haftası paralelinde belgesel film gösterimi, söyleşi ve atölyelerden oluşan bir program düzenledi. Kütüphanelerde Maker Hareketi programında ‘kütüphane’ kavramı, üretim, yaratıcılık, kültür ve teknolojinin kesiştiği alanlar bağlamında tartışmaya açılacak. SALT Galata’da gerçekleştirilecek olan program, 29 Mart Salı saat 19.00’da Maker Hareketi’nin toplum, kültür ve ekonomiye etkilerini araştıran Maker (2014) belgesel filminin gösterimiyle başlıyor. Kendin Tasarla, Sayısal Tasarımdan Fiziksel Tasarıma Geçiş gibi atölye programlarıyla devam ediyor.

        Haydi çocuklar tiyatroya!

        27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Zorlu PSM çocuklara özel bir oyun sahneye koyuyor: Lunapark Gezegeni. Yarın tiyatroya gitmek için güzel bir gün...

        Zorlu Holding, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü unutmadı, çocuklara tiyatroyu hem sahneden hem de izleyici olarak sevdirmek için Lunapark Gezegeni adında bir tiyatro hazırladı. Oyun, bir grup çocuğun hayallerini terk etmeleri karşılığında gittikleri Lunapark Gezegeni’nde başlarından gelen ilginç olayları anlatıyor. Mesajı da net: “Siz de hayallerinize hayat verebilirsiniz, yeter ki isteyin...” Zorlu Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenecek oyunun yönetmeni Gaye Cankaya. Ekibi de sağlam, 12’si oyuncu toplam 25 kişinin emeği var. Zorlu, bu proje için bir de reklam filmi çekti. Sloganı; “Hayallerine Hayat Ver”. Filmde 9 yaşındaki Çağrı Berat’ın hayal dünyası ve onun yolunun Zorlu Çocuk Tiyatrosu’yla buluşma hikâyesi anlatılıyor. Yani tiyatroya birçok kitle iletişim yoluyla tam destek sağlanıyor. Salonlar azalırken böyle destek ve heyecan verici projelere ihtiyacımız var.

        SAHNE/PERFORMANS

        ■ Boğaziçi Üniversitesi BÜ+ performans gösterileri kapsamında Cam Adımlar, dans tiyatrosuna ev sahipliği yapıyor. İlyas Odman ve Çağlar Yiğitoğulları’nın danslarıyla sergiledikleri performans 29 Mart saat 19.30’da Boğaziçi Üniversitesi’nde seyirciyle buluşacak.

        ■ Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü saat 12.00 ve 14.00’te Afyonkarahisar Park Ala Konferans Salonu’nda sergileyeceği La Fonten Orman Mahkemesinde oyunuyla kutlayacak.

        ■ MOİ Sahne Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle iki muhteşem oyunu seyirciyle buluşturuyor. 26 Mart Cumartesi akşamı 20.30’da Gogol’un Müfettiş’ isimli oyunu, 27 Mart Pazar akşamı 20.30’da ise Yetersiz Bakiye sahnede olacak.

        ■ Dünya çapında tiyatro grupları tarafından kutlanan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Tiyatro Ak’la Kara, finalinin seyirci tarafından belirlendiği Karar Kimin oyununun perdelerini seyircilere ücretsiz açıyor. Oyun, 27 Mart Pazar günü saat 17.00‘de seyirciyle buluşacak.

        ■ Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, bu yıl 18’inci kez düzenlenecek. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde perdelerini açacak olan festival 30 Nisan’a kadar binlerce seyirciyi ağırlamaya hazırlanıyor. Türkiye’nin en uzun soluklu uluslararası tiyatro festivalinde, bu yıl Türkiye’den 16, yurtdışından 7 olmak üzere toplam 23 oyun sahnelenecek. Festivalin açılış oyunu Hoş Geldin Boyacı, Tiyatro Martı tarafından 27 Mart Pazar günü saat 20.00’de Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ