Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hayatınızı kolaylaştıracak pratik bilgiler...
        1

        Bahçe ile uğraşmanın rahatlatıcı etkisi olsa da, bu huzur veren aktivitenin zorlukları da yok değil. Mesela özenle ektiğiniz bitkiler, ezilebilir ya da bitkilerin dalları kırılabilir. Bunun için çözüm ise toprağa çatal batırmak! Çatal, ektiğiniz bitkileri hayvanlardan koruyacak.

        2

        Siz de gönül rahatlığıyla bahçecilik işlerinizi yapabileceksiniz.

        3

        Satın aldığınız kaşar peynirinin sahte olduğunu anlamak için çok kolay bir çözüm var! Peynirin gerçek mi yoksa sahte mi olduğunu anlamak için aldığınız kaşarı bir dilim kesin ve çakmak ile yakın. Eğer kaşarınız alev alıyorsa o peynir sahtedir. Çünkü içerisinde sentetik madde vardır.

        4

        Diğer yandan kaşarı yaktığınızda yanmıyor, sadece isleniyorsa kaşarınızda ekstradan bir katkı maddesi bulunmuyor.

        5

        İşte böyle!

        6

        Yumurta içerdiği protein ve kalsiyum sayesinde oldukça faydalı bir besin. Özellikle yumurtanın kabuğunda yer alan kalsiyum miktarının da çok fazla olduğu biliniyor. Bu nedenle yumurta kabuğu ve suyu çok çeşitli yerlerde işinize yarayacaktır. Örneğin yumurta kabuğunu ufalayıp toprağa serperseniz, bitkileriniz daha gür çıkar.

        13

        Yumurta suyu ile daha parlak ve ışıltılı saçlara kavuşabilirsiniz. Çünkü yumurtadaki protein, suda kaynatıldığında çözülür.

        14

        Yumurta suyunu saçlarınıza sürerseniz de saçlarınız daha canlı gözükür.

        15

        Tencere ve çaydanlığınızdaki kireci yok edebilmek için kaynatılmış yumurta suyunu kullanabilirsiniz.

        16

        Bunun için yumurta güçlü bir kireç sökücüdür. Bunun için kabın içerisine yumurta kabuklarını alıp kaynatınız. İçerisine de biraz sirke dökünüz. Kirecin ortadan kalktığını göreceksiniz.

        17

        Evde telefonu şarj ettiğimizde bazen telefonu koyacak yer olmuyor.

        18

        Çünkü her zaman telefonun etrafında raf şeklinde bir bölme bulunmuyor.

        28

        Kupa bardağı ters çevirip bıçağınızı bardağın bu kısmıyla bileyin. Bu yöntemden sonra sebze ve meyveyi daha rahat soyup doğrayabileceksiniz.

        29

        Eğer ayak parmağınıza tırnak batmışsa bu yöntem ağrılarınızın hafiflemesine yardımcı olacaktır. Bunun için ilk önce ayaklarınızı ılık suda 15-20 dakika kadar bekletin.

        30

        Ardından temiz bir diş ipini tırnağınızın altına yerleştirin ve yavaşça ipi yukarıya doğru kaldırın. Böylelikle batan tırnak parmağınızdan çıkacaktır. Ardından tırnak batmasıyla oluşan yaranın geçmesi için bölgeye antiseptik bir krem sürün ve parmağınızı korumak için parmağınızı bandajlayın.

        34

        Saksılarınızın dibine yumurta koyarak bir mucizeye sebep olabilirsiniz, nasıl mı?

        35

        Tropikal ortamlarda yetişen muz A, C, E, K, B6 vitaminleri ve çinko, potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve manganez gibi minarelleri barındırıyor.

        36

        En çok muz yetiştiricilerinin tercih ettiği yöntem olan toprağa yumurta gömmek, bitkilerin gerekli olan minerali almalarına yarar.

        40

        Satın aldığımız sarı muzlar aslında yemyeşilken toplanırlar. Sonrasında muzlar olgunlaştırılır. Bu olgunlaştırma yöntemlerinden biri de yumurta ile toprağa gömmektir.

        41

        Deri ayakkabılarınıza sürerek bakım yapabilir ve parlatabilirisiniz.

        42

        Siz de bitkilerinizi yumurta ile güçlendirebilirsiniz.

        49

        Eğer yiyecekleri buzdolabının buzluk kısmına ya da derin dondurucuya atarsanız, sonrasında ilk günkü gibi taze yiyebilirsiniz. Peki, dondurma işleminin sağlıklı bir şekilde gerçekleşip gerçekleşmemiş olduğundan nasıl emin olabilirsiniz? Tabi ki, tek bir demir parayla!

        50

        Bir bardağın içerisine su doldurun ve buzluğa koyun. Bardaktaki su donduktan sonra üzerine bir tane demir para yerleştirin ve buzluğu kapatın.

        51

        Döndüğünüzde para hala donmuş suyun üzerindeyse, yiyecekleriniz sağlıklı demektir.

        52

        Para, bardağın dibine çökmüş ise o yiyecekleri sakın yemeyin. Bu, buzdolabınızın yiyecekleri yeterince soğutamadığını ve yiyecekleri koruyan buzun eridiğini gösterir.

        53

        Demir parayı ne kadar dipte bulursanız, yiyeceklerinin bakterilenmiş ya da çürümüş olma riski artacaktır.

        54

        Eğer limonu buzlukta dondurursanız limon suyunda bulunan vitamini 5-10 kat artırabilirsiniz...

        61

        Bazı eşyaların banyoda olması sağlığınızı tehdit ediyor. Örneğin diş fırçanız banyoda mı? O zaman dikkat! İşte asla banyoda saklamamanız gerekenler...

        62

        Tıraş bıçağını banyoda saklamayın!

        63

        Banyodaki nemli koşullar, metal jiletlerinin paslanmasına yol açar. Bu yüzden, kullandığınız jiletleri saklamak için banyo haricinde bir yer seçmelisiniz.

        64

        Parfümü banyoda saklamayın!

        65

        Etrafa mükemmel kokular yaymanızı sağlayan parfüm, banyoda saklandığı taktirde bayatlayabilir ve kötü kokmaya başlayabilir.

        66

        Yüksek sıcaklığa ve duştan kaynaklanan buhara bağlı olarak, parfümler etkisini yitirecektir. Parfümlerinizi kuru ve güneş ışığına direkt maruz kalmayan yerlerde saklamalısınız. Ayrıca, sakladığınız yerin sıcaklığı da mümkün olduğu kadar sabit olmalı.

        70

        Doğum kontrol hapını banyoda saklamayın!

        71

        Banyodaki dalgalı sıcaklık ve nem değerleri, tıpkı diğer ilaçlar gibi doğum kontrol hapının da etkisinin azalmasına yol açabilir.

        72

        Eğer doğum kontrol haplarınızı banyoda muhafaza ederseniz, son kullanma tarihini öne çekmiş olursunuz. İlaçlarınızı nemli ve sıcak yerlerden ziyade soğuk ve kuru yerlerde saklamalısınız.

        76

        Makyaj fırçasını banyoda saklamayın!

        77

        Banyoda özellikle de açıkta bırakılan makyaj fırçaları mikroplara daha fazla açık hale gelir.

        78

        İçeride, dolaplarda saklasanız bile banyodaki nemli ortamdan olumsuz etkileneceklerdir. Havadaki nem, bakterilerin bulaşması için de elverişli bir zemin hazırlayacağı için, makyaj fırçalarınızı banyodan uzak tutmanız gerekiyor.

        82

        Herkesin banyosunda mutlaka bulunan bir şey varsa, o da diş fırçasıdır. Bu büyük bir yanlış! Bilim insanları, eğer banyonuzu başkaları ile birlikte kullanıyorsanız diş fırçasının büyük bir tehlike barındırdığını söylüyor.

        83

        Quinnipiac Üniversitesi araştırmacıları, ortak kullanılan banyolarda bulundurulan diş fırçalarının %60’ında dışkı kaynaklı pisliğe rastladı.

        84

        Üstelik saklama koşulları fark yaratmıyordu. Yani, dışkı kaynaklı pislik barındırmaları için, banyoda saklanıyor olmaları yeterliydi. Kulağa saçma gelse bile diş fırçanızı banyo haricinde başka bir odada saklamalısınız.

        Kaynak: Women's Health

        88

        Sıktığınız sivilcenin üzerine yatmadan önce ufacık bir parça diş macunu sürün ve sabah durulayın. Kızarıklık ve şişkinlik geçecektir.

        89

        Deniz gözlükleriniz sürekli buhar yapıyorsa diş macunu sürün ve bol su ile durulayın.

        90

        Gümüş takılarınıza geceden diş macunu sürün. Sabah uyandığınızda ışıl ışıl olduğunu göreceksiniz.

        91

        Özellikle soğan veya sarımsak gibi elde kokusu kalan yiyeceklere karşı diş macunu çok etkilidir. Ellerinizi diş macunu ile yıkayın.

        92

        Çocuğunuzun duvara çizdiği resimleri diş macunu ile temizleyebilirsiniz.

        93

        Sivrisinek ısırığına ufak bir parça diş macunu sürerseniz kaşıntısı geçer ve şişkinliğini alır.

        118

        Hem şık görünecek hem de fotoğraflarınız zarar görmeyecek!

        119

        Evinizdeki saksılara vurduğunuzda belirgin sesler çıkıyorsa temizlik vakti gelmiş demektir.

        120

        Saksınızı içine tamamen gireceği büyük ve çukur bir kaba koyun. Büyük kabın içine, saksının üzerini 2 parmak geçecek biçimde suyla doldurun.

        121

        Saksınızı kabın içinde hava kabarcığı çıkmayana kadar bekletin. Bitkilerinizin tozlanan yapraklarını nemli bir süngerle silin.

        122

        Bitkilerin en büyük düşmanları saksılannızın içinde kendiliğinden oluşan kurtlardır.

        123

        Çiçeğinizin sulama suyuna bir tatlı kaşığı hardal karıştırın. Böylece çiçeklerinizi zararlılardan korumuş olursunuz.

        133

        Hamburger Köftesi

        Hamburger köftelerinizin yaparken şişmemelerini ve ekmek arasında düzgün görünmelerini istiyorsanız pişirmeden hemen önce ortalarına parmağınızla bastırmanız yeterli.

        134

        Çilek Temizleyicisi

        Çilekleri saplarından ayırmak için bir pipete danışın.

        135

        Muzlarınız sarı kalsın

        Muzların rengini kaybettiklerinden şikayetçiyseniz bu yönteme hayran kalacaksınız. Eğer saplarını streçlerseniz daha uzun süre dayandıklarını göreceksiniz.

        136

        Elma Dilimleri

        Dilimlediğiniz elmaları o halde dolaba koyduğunuzda ya da açıkta bıraktığınızda renkleri kahverengileşecektir bu durumda hala yenilebilir olmalarına rağmen iştah kapatıcı bir görünüm oluşturduklarından çoğu zaman ziyan olurlar. Bu durumun önüne geçebilmek için bir bardak suya iki kaşık balla karıştırıp elmaları içinde bekletebilirsiniz.

        137

        Yumurta Soyma Sorunsalı

        Haşlanmış yumurtaları daha rahat soymak için kaynayan suya bir kaşık kabartma tozu ekleyin.

        138

        Muffin Kapları

        Kahvaltılarınız için değişik sunumlar hazırlamak istiyorsanız; muffin kaplarınıza pastırma sarıp içine hazırladığınız yumurtayı ya da dilediğiniz herhangi bir karışımı döküp fırına verebilirsiniz.

        139

        Bıçak Yerine Diş İpi

        Keklerinizi, peynirlerinizi ve daha birçok şeyi daha düzgün ve dağılmadan kesmek için diş ipinden yardım alabilirsiniz.

        140

        Yumurta Kabukları

        Yumurtaları kırdığınız kaseye yumurta kabuğu düşürmüşseniz çıkartmak için parmaklarınızı ıslatmanız yeterli.

        141

        Patateslerinizi tomurcuklanmadan uzak koruyun

        Patateslerinizi bulundurduğunuz yere koyacağınız bir adet elma onların çimlenmesini sağlayan gaza engel olduğundan bunun önüne geçecektir.

        142

        Muzlu Dondurma

        Birkaç muzu dilimleyip dondurucuda donmalarını bekledikten sonra blendırdan geçirin dondurmanız hazır. Bu pratik tarifi ister yalnız başına ister tatlılarınızın yanında kullanabilirsiniz.

        143

        Yumurta testi

        Kahvaltı için en uygun yumurtayı arıyorsanız tazeliklerini suya koyarak anlayabilirsiniz.

        Taze yumurta dibe batarken, bayat yumurta suda yüzecektir.,

        144

        Su içmeyi güzel kılın

        Su içmek günlük yaşamda oldukça önemli. Çocuklarınızı su içmeye teşvik etmek ya da misafirlerinize güzel bir sunum hazırlamak istiyorsanız buz kalıplarınızı suyla doldurmadan önce küçük meyvelerle doldurun ve öyle dondurun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ