Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        KONSER/PARTİ

        02.04.2016

        ■ Klasik ve deneysel müzik bestecisi Emily Wells, yeni albümü Promise’in ardından oyunculuk sınırlarını zorlayan bir sahne performansıyla saat 22.00’de Salon İKSV sahnesinde olacak.

        ■ Dev bir ekran, önünde 100 kişilik bir koro ve 86 kişilik senfoni orkestrası ile muhteşem bir Lord of the Rings: Fellowship of the Ring müzikleri şöleni, bu akşam ve yarın akşam Zorlu Performans Sanatları Merkezi Ana Tiyatro’da gerçekleşecek.

        ■ Stefan Kozalla; bilinen adıyla DJ Koze, Red Bull Music Academy Night’ta, 22.00’de Babylon sahnesinde...

        ■ Mandolin sanatçısı Avi Avital ikinci albümü ‘Between Words’ ile 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda klasik müzikseverlerle buluşuyor.

        ■ garajistanbul sahnesinde, 23.00 itibarıyla %100 Akustik Sunar: Kaan Tangöze konseri var.

        ■ Mabel Matiz, 22.00 itibarıyla Dorock XL sahnesinde...

        ■ İstanbul Arabesque Project, sevilen şarkılarıyla 21.00 itibarıyla Bronx Pi Sahne’sinde olacak.

        ■ Kardeş Türküler, farklı coğrafyalardan ilhamla söyledikleri şarkılarını 20.30’da Mall of İstanbul MOİ Sahne’de söyleyecek.

        ■ Kadıköy barlar sokağının popüler mekânı Stereogun, saat 22.00 itibarıyla Murat Babalık ve Thom Morey’in DJ kabininde yer alacağı The Cat Feeders gecesine ev sahipliği yapacak.

        ANKARA

        ■ ‘Yaşayan En İyi Beethoven Yorumcusu’ olarak anılan piyanist Rudolf Buchbinder, Ankara Piyano Festivali kapsamında saat 20.30’da CSO Konser Salonu sahnesinde olacak.

        İZMİR

        ■ Atılgan Gümüş ve Cenk Bıyık’tan oluşan Two Tenors, 20.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde...

        ■ Sevilen şarkılarıyla Birsen Tezer, 20.30 itibarıyla Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu sahnesinde olacak.

        ■ Pink Floyd tribute grubu 7 Pink Floydlar ve 2 Prenses, 22.00’de Volume İzmir Sahnesi’nde bir konser verecek. 03.04.2016

        ■ CRR Konser Salonu’nda ‘İstanbul’da Pazar Konserleri’ başlığında gerçekleşen konserlerin bu ayki ilk konukları Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe olacak. Konser saat 14.00’te başlayacak.

        ■ Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde, 22.30 itibarıyla Yılmaz Kömürcü & Burusvilis performansı izlenebilir.

        ■ Gökhan Tepe, sevilen şarkılarıyla saat 21.00’de Mall of İstanbul MOİ Sahne’de bir konser verecek. 04.04.2016

        ■ Naif ve sakin tarzıyla Pinhani, 21.00’de Mall of İstanbul MOİ Sahne’de bir konser verecek.

        ■ İstanbulunun aşklarını anlatan şarkılar yazan 100 yılın en büyük bestekârlarından Şevki Bey ile Viyana’da inanılmaz bir melodi zenginliğinde liedler besteleyen Franz Schubert’in eserleri, İki Şehir Bir Aşk adlı konserle saat 20.00’de CRR’de.

        ANKARA

        ■ 33. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, şef Orhun Orhon ile piyano sanatçısı Tolga Atalay Ün eşliğinde, saat 20.00’de MEB Şura Salonu sahnesinde olacak.

        ■ Michael Prins, ODTÜSanat 17 Festivali kapsamında saat 20.00’de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi A Salonu’nda bir konser verecek.

        05.04.2016

        ■ Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında MFÖ, saat 21.00’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde...

        ■ ‘Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler’ projesi kapsamında keman sanatçısı Veriko Tchumburidze, viyolonsel sanatçısı Dorukhan Doruk, piyano sanatçıları Yunus Tuncalı ve Can Çakmur ile keman sanatçısı Doğa Altınok, 20.00 itibarıyla sahnede olacak.

        ■ Rock müziğin sevilen isimlerinden Demir Demirkan, 19.00’dan sonra İKÜ Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi sahnesinde bir konser verecek.

        06.04.2016

        ■ İzlanda folk müzik camiasının önemli isimlerinden biri olan Ólöf Arnalds, 22.00 itibarıyla Babylon Bomonti’de bir konser verecek.

        ■ Salon İKSV sahnesi, 21.30 itibarıyla Amerikalı avant-garde pop topluluğu Xiu Xiu performansına ev sahipliği yapacak. Grup, sinema perdesindeki izdüşümü, ruh eşi David Lynch’in kült televizyon dizisi Twin Peaks’in müziklerini yorumluyor.

        ■ İrem Candar, 22.30 itibarıyla Beyoğlu Hayal Kahvesi sahnesinde.

        ■ Sevilen şarkılarıyla Ceylan Ertem, 20.30 itibarıyla Ses 1885 Ortaoyuncular Tiyatrosu’nda olacak.

        ■ Film ve diziler için yaptığı şarkılarla öne çıkan Erdal Güney ve Forantası, 21.00 itibarıyla KadıköySahne’de olacak.

        ■ Çok kültürlü Karadeniz şarkılarıyla Koliva, 22.30’da Jolly Joker sahnesinde olacak.

        ■ Rudolf Buchbinder şefliğinde gerçekleşecek olan ‘Buchbinder ile Tüm Beethoven Konçertoları I’ konseri, 20.00’de Lütfi Kırdar Auditorium’da.

        ANKARA

        ■ Alternatif müziğin sevilen sesi Kalben, 20.00’de IF Performance Hall sahnesinde olacak.

        ■ Passage Pub sahnesi, 21.30 itibarıyla Sufle konseri var.

        ■ Britpop, Electronic Music yapan Sufle, 6 Nisan’da Passage Pub’da..

        07.04.2016

        ■ ABD’li şarkıcı ve söz yazarı William Fitzsimmons, 21.30 itibarıyla Salon’da sahne alıyor.

        ■ Babylon Bomonti sahnesi, 21.30 itibarıyla deneysel performansıyla dikkat çeken Gevende konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Kemanda Tatiana Samouil, viyolada Lise Berthaud, viyolonselde Marie Hallynck, klarnette Ronald van Spaendonck, kornoda Herve Joulain ve piyonada Muhiddin Dürrüoğlu’ndan oluşan Kheops Ensemble, 20.00’de CRR sahnesinde olacak.

        ■ Buchbinder ile Tüm Beethoven Konçertoları II, isimli konser 20.00’de, Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium sahnesinde gerçekleşecek.

        ■ İzlanda’nın en sevilen dâhi piyanisti Vikingur Olafsson, ‘İstanbul Resitalleri’ kapsamında saat 20.00’de Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de.

        ■ Rock müziğin efsane ismi Erkin Koray, sevilen şarkılarıyla saat 20.30 itibarıyla Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi sahnesinde olacak.

        ■ Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi (SGKM), nisan ayında dopdolu sanat etkinliklerine devam ediyor. SGKM, nisan ayında ilk olarak Şirin Soysal’ın Edith Piaf projesinin prömiyerine ev sahipliği yapacak. Soysal, Fransız sanatçı Edith Piaf’ın unutulmaz şarkılarını seslendireceği konserle müzikseverlerle buluşacak.

        ■ İnce Saz’ın eski solisti ve Devlet Türk Sanat Müziği Topluluğu solistlerinden Ezgi Köker ve Recep Alpar Çevirel ile ‘Müzeyyen Senar Şarkıları Gecesi’, saat 19.00’da İKÜ Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi sahnesinde izlenebilir.

        08.04.2016

        ■ Fado’nun divası Mariza, yeni albümü ‘Mundo’nun dünya turnesi kapsamında, İstanbul’a da uğrayacak. Konser, saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda.

        ■ Caz müziğinin sevilen isimlerinden Jehan Barbur, 21.00’de Mall of İstanbul MOİ Sahne’de.

        ■ Psikedelik müziğin kendine has ekiplerinden BaBa ZuLa, Babylon’da sahnede olacak. 22.30’da başlayacak konserden sonra Midnight Session’ın konuğuysa; Balkan ve çingene müziğinin popüler ismi Shantel olacak.

        ■ Tolga Akyıldız’la %100 Açık Sahne, sevilen isimlerle 21.45’te garajistanbul sahnesinde, 10. kez düzenlenecek...

        ■ Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü konser etkinliklerine Brazillian Jazz & Standards ile devam ediyor. New York’lu Caz gitaristi Dave Allen kontrbasçı Matt Hall ve vokalist Sibel Köse saat 20.00’de Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall salonunda sahnede olacak.

        ■ Sofar’dan Salon’a serisinin nisan ayı konserinde Gözyaşı Çetesi, Selin Sümbültepe ve Beyza Eşme sahnede olacak.

        ■ Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars, sevilen performanslarıyla 20.30’da KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde olacak.

        ■ Bronx Pi Sahne’nin 21.00 itibarıyla konuğu Kalben olacak.

        ANKARA

        ■ Hava Kuvvetleri Bandosu ve Cazın Kartalları Orkestrası’nın, AnkaraODTÜSanat 17 etkinlikleri kapsamında Yıldız İbrahimova (Vokal), Peter Körner (Trombon), Julian Lupu (Trompet) ve Noriyoshi Murakami (Tuba) ile birlikte seslendireceği konser; saat 20.00’de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda izlenebilir.

        ■ Indie rock müzik grupları The Away Days ve İyi, 21.00’den sonra Noxus Sahne’de olacak.

        ■ Rock müziğin sıkı isimlerinden Kesmeşeker, 21.00’de Route sahnesinde olacak.

        İZMİR

        ■ Anadolu müziğinin oda orkestrası Rubato, 21.00’den sonra Bios Bar’da sahnede olacak.

        ■ Şevval Sam ve Kurtalan Ekspres, 23.00 itibarıyla Ooze Venue sahnesini paylaşacak.

        YEME İÇME

        ■ Kokusu üstünde günlük pastaları, muhteşem görselliğin sarmaladığı choux ve makaronlar, her biri misafirlerinin hayallerinden ilham alan özel yapım pasta ve kurabiyeler birbirinden lezzetli alternatifleri ile Qurabiye’de. Müşterilerin seçimiyle, onlarla birlikte tasarlanan düğün pastaları gibi çok özel lezzetlerin yanı sıra davetler için de unutulmaz tatlı ve tuzlu lezzetler hazırlayan Qurabiye’yi keşfetmeli...

        ■ İşletmesinde eğlence dünyasının vazgeçilmez ismi Erhan Seven’in, markanın yaratımında Sofia Didem Sözen’in, mutfağında da ünlü şef Gabriele Sponza’nın imzasını taşıyan Wanda, Nişantaşı’nda açıldı. Wanda markasının yaratıcısı Sofia Didem Sözen’in kurgusuyla hazırlanan mönüler alışılmışın dışında yaklaşımları ve numaralandırılmış seçim pratikliği ile fark yaratıyor. ‘Giriş’ ve ‘konu’ olarak hazırlanan öğle mönüsünde daha enerjik ve hafif lezzetler yer alıyor. Saat 18.30 itibarıyla kendini gösteren akşam mönüsü ise ‘giriş’, ‘gelişme’ ve ‘sonuç’ bölümleriyle sunuluyor.

        SAHNE PERFORMANS

        ■ Sinema dünyasının kült filmleri arasında yer alan Ölü Ozanlar Derneği, Tiyatro Kedi tarafından tiyatro sahnesine taşınıyor. Yönetmenliğini Hakan Altıner’in yaptığı oyun; büyük usta Can Gürzap ile genç oyuncuları bir araya getiriyor. Oyun 5, 13, 15, 26, 27 ve 28 Nisan’da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi sahnesinde izlenebilir.

        ■ Sahne İstanbul’da sıra dışı, interaktif bir tiyatro deneyimi yaşamak istiyorsanız Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası’nda yerinizi alın... Sahne yerine, seyircinin oturduğu masaların arasında, 360 derece oynanan oyun, tiyatro severlere alışılmadık ve eğlenceli bir deneyim sunarken seyircinin içinden seçilen konuk oyuncuların katılımı geceye ayrı bir renk katıyor. Performans, 6 Nisan akşamı saat 21.00’de Sahne İstanbul’da izlenebilir.

        VİZYON

        Çin’de iktidar savaşları ve ‘Suikastçı’

        9. yüzyılda Çin’de iktidar savaşları sürerken muhalefette yer alan Weibo Hanedanı’nda görevli bir generalin 10 yaşındaki kızı Yinniang, bir rahibe tarafından kaçırılır. Dövüş sanatlarında ustalaşan Yinniang, zalim ve yozlaşmış bürokratları öldürmek üzere eğitilir ve eşsiz bir suikastçıya dönüşür.

        Gerçek olaylardan sinemaya ‘Kartal Eddie’

        Cesur ve sıradışı bir kayakla atlama sporcusu Michael ‘Eddie’ Edwards’ın hikâyesi... Eddie, inatçı ve karizmatik koçunun yardımı ile 1988 Calgary Kış Olimpiyatları’nda dünya çapında spor tutkunlarının kalbini kazanmayı başarır.

        Animasyon film ‘Küçük Savaşçı

        Savva’ Beyaz kurtlar krallığı tarafından korunan köy, kurtların kaybolmalarından sonra sırtlanlar için bir av haline gelmiştir. Savva, sırtlanların köyü bastığı bir gece Angee isimli beyaz kurt tarafından kurtarılır.

        ‘Bir Dilim Aşk’la başlar her şey...

        Aynı trafik kazasında anne babalarını yitiren kuzenler Vivien ve Chloe’yi halaları büyütür. Halaları öldüğünde, pastanesini iki kuzene miras bıraktığı anlaşılır. Ancak pastane borç içinde yüzmektedir.

        SERGİ

        ■ Heykel, mimari ve paralel olarak geometriden ilham alınarak varlığı estetik bir üstünlük sayılan bir oran, Altın Oran’da buluşturan İlhamın Geometrisi, Armaggan Art & Design Gallery’de kapılarını açıyor. Çıkış noktasının mimari olduğu sergide 15 sanatçı eserleriyle yer alıyor.

        ■ Tolga Eti SanatEvi nisan ayı sonuna kadar Y. İç Mimar ve Endüstri Tasarımcısı Zeynep Sarıoğlu’nun, çeşitli suluboya tekniklerini uyguladığı Karia ve Lykia bölgesine ait çalışmalarıyla Afrodisias Suluboyaları sergisine ev sahipliği yapacak.

        ■ Görsel sanat, performans gibi pratiklerin ara kesitlerinde programlar gerçekleştiren disiplinler ötesi sanat mekânı Alt, 14 Nisan itibarıyla 4 farklı sergiye ev sahipliği yapacak. İlk sezonunda sanatta üreticilik meselelerini inceleyen Alt’ta, Mounira Al Solh’un I Strongly Believe in Our Right to Be Frivolous (Uçarı Olma Hakkımıza Yürekten İnanıyorum), Andreas Angelidakis’in Soft Ruin Yumuşak Harabe, Brian Eno’nun The Ship (Gemi) ve Michelle Lopez’in Invisible Object (Görünmez Nesne) adlı sergileri görülebilecek.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ 8-10 Nisan tarihleri arasında Kanyon’da ikinci kez kurulacak Müzik Pazarı kapsamında plaktan postere, kulaklıktan eski radyolara kadar müziğe dair koleksiyon objeleri satışa sunuluyor. Caz, pop, rock, elektronik ve Türkçe 45’likler gibi birçok müzik türüne ait plakların satın alınabileceği Plakhane, Vintage Records, Kontra, Velvet Indieground, Pantheon ve Dip Sahaf’ın stantları Kanyon misafirleri için Müzik Pazarı’nda bir araya geliyor. Yanı sıra rengârenk kulaklıklarıyla Happy-Nes, müzik kitaplarıyla Patika Kitabevi, vintage posterlerle Kağıt Çocuk, ses sistemleri ve gramofonlarıyla Teknik Saat de 12.00-20.00 saatleri arasında Müzik Pazarı Kanyon’da etkinliğindeki yerlerini alacak.

        ■ Vialand Tema Park, yeni üniteleri ve yepyeni şovlarıyla dünyanın eğlencesi için yeni sezonu karşılıyor. Tek biletle sınırsız eğlence imkânı sunan Vialand Tema Park, bu yıl yeni eklenen Buz Devri ve Angry Birds 4D sinema ve simülasyon üniteleri ve Powerpuff Girls, Gumball, Adventure Time gibi Cartoon Network kanalının sevilen programlarının karakterlerinin canlı gösterileri ile her yaştan ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatacak. Adrenalin ve macera tutkunları içinse birbirinden heyecanlı outdoor oyunları ile ‘Adventureland’ ve Vahşi Yaşamda gizemli bir yolculuğa çıkacağınız ‘Jungleİstanbul’ bu sezonun iddialı üniteleri arasında yer alıyor. 3 saniyede 110 kilometre hıza çıkan, dünyanın en iyi dördüncü Roller Coaster’i ‘Nefes Kesen’ ve İstanbul’un bilinmeyenleri ile tanışacağınız ‘İstanbul’un SırlarıFatih’in Rüyası’ üniteleri ise, bu sezonun da gözdeleri arasında yer alıyor.

        ■ 27 Haziran-25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 23. İstanbul Caz Festivali’nin programı açıklandı. 20’nin üzerinde mekânda 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek yaklaşık 50 konserle, bu yaz da İstanbulluları caz müziğinin efsaneleriyle buluşturacak. Başta müziğin efsane ismi Nile Rodgers ve grubu Chic olmak üzere, aralarında Damon Albarn & Suriye Ulusal Arap Müziği Orkestrası (The Syrian National Orchestra for Arabic Music), Kamasi Washington, Ernest Ranglin, Hugh Coltman, Joss Stone & Vintage Trouble ve Gregory Porter gibi caz, funk, dünya müziği, blues ve rock’ın farklı seslerini ağırlayacak olan 23. İstanbul Caz Festivali, bu yıl da Anadolu yakasında ‘Parklarda Caz’ ve ‘Gece Gezmesi’ etkinliklerini gerçekleştirecek. Festival programında bu yıl ayrıca ilk kez çocuklara yönelik bir etkinlik de yer alıyor. ‘Çocukça Bir Gün’ başlıklı programda tüm gün boyunca konserler ve çeşitli atölyeler düzenlenecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ