Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler Eşler arası para kavgasını bitirmek için bunları yapın!
        1

        Araştırmalar, dünyanın her yerinde parayla ilgili konuların evli çiftler arasında sorun yarattığını gösteriyor. Uzmanlar para yüzünden kavga eden çiftlere bakın nasıl tavsiyelerde bulunuyor...

        2

        BBC Capital Dergisi’nde yer alan haber, araştırmaların ABD’de para konusu ilişkilerin bozulmasında başta gelen nedenlerden birini oluşturduğu, İngiltere’de eşlerin para yüzünden yılda 39 kez tartıştığını gösteriyor. İnsanların yüzde 85’i mali sorunların insanı ayrılmaya kadar götürdüğüne inanıyor.

        3

        Maddi durumunuz konusunda dürüst ve açık davranın; eşinizi de olduğu gibi kabul etmeye hazır olun. Eşinizin durumu konusunda net değilseniz hesaplarınızı birleştirmeyin.

        4

        Evlenme hazırlıkları yapıyorsanız, buna karar verdiğiniz andan itibaren, hatta daha önce para meselesini konuşmanız gerekir. ABD’de ortalama düğün masrafı 30 bin doları buluyor

        5

        Bir insanla ömrünüzün sonuna kadar yaşamayı planlıyorsanız onların paraya yaklaşımını, beraberliğe ne tür borç ve değer katacaklarını, emeklilik planlarını bilmek gerekir.

        6

        Yeni evlilerin en büyük hatalarından biri farklı finansal hedefler için gayret etmeleridir. Bu hedefleri açıkça konuşup birbiriyle uyumlu hale getirmek önemlidir.

        10

        Ölüm halinde servetinizi eşinize bırakacaksanız emeklilik ve diğer hesaplarınızı ona göre düzenleyin, miras hakkı olabilecek yakınlarınızı bu konuda bilgilendirin.

        11

        Evlendiğiniz kişi maddi bakımdan size bağlı olacaksa hayat ya da hastalık sigortası gibi güvenceleri de düşünmek gerekebilir.

        12

        Çocuğunuz ya da ciddi bir servetiniz yoksa vasiyetname hazırlamanız gerekmez.

        13

        Fakat sağlık ya da başka nedenlerden dolayı parayla ilgili karar alamaz duruma gelmeniz halinde vekaletinizi eşinize verme konusunda avukata danışmanız gerekebilir. Acil durumlar açısından önemlidir bu.

        14

        İkinci evliliğinizi yapıyorsanız ve ilk evliliğinizden çocuklarınız varsa onlara miras bırakmak için vasiyetname hazırlamanız gerekebilir. Zira birçok ülkede servetin otomatik olarak eşe kalacağı varsayılır.

        15

        Herkes eşiyle bu konuları konuşma becerisi göstermeyebilir. Bu durumda bağımsız bir uzmanın tavsiyelerine başvurmak iyi bir yöntem olabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ