Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Sokak Lezzetleri Festivali bugün İstanbul'da başlıyor
        1

        Murat BOZOK/ HT PAZAR

        Bugün Maçka Sanat Parkı’nda, Sokak Lezzetleri Festivali var. 12.00 - 22.00 saatleri arasında gerçekleşecek festivalde Türkiye’ye has sokak lezzetleri stantları kurulacak. Fırsatınız varsa gidin. Olmadı, benim kaçamak yaptığım yerlere fırsatını bulunca giderek kendi festivalinizi yapabilirsiniz.

        2

        Mısır: Gezerken yemesi çok zevkli; o yüzden her yer. Fakat satın alırken taze olmasına mutlaka dikkat edin.

        3

        Boza: Vefa Bozacısı ve Fatih’teki bozacılar değişmez adreslerden çünkü yıllardır aynı kaliteyi koruyor. Hem civarda taze sıcacık leblebi satan kuruyemişçiler de var.

        4

        Balık Ekmek: Eminönü İskelesi civarında akşamüstü tezgâh kuran Emin Usta’nın taze balığı, bol yeşillikle harika oluyor. Deniz havasıyla da iyi gider.

        5

        Simit: Galata Simitçisi, 4. Levent Metro Çıkışı ve Nişantaşı Parkı’ndaki seyyar gevrek simitleri en sevdiklerim. Sabah saatlerinde yakalarsanız sıcak sıcak yiyebilirsiniz.

        6


        Kestane: Közde pişmiş kestane gibisi yok. Benim favori yerim Beyoğlu Odakule’nin önünde duran seyyar kestaneci. Hem lezzetli hem de hoşsohbet.

        7

        Kokoreç: Çengelköy’de bir seyyar arabadan dükkâna dönüşen ünlü kokoreçci ve Tepebaşı’nda Flash TV önünde duran seyyar araba. Zaten siz o civara gidin, kokusuyla yolu bulursunuz.

        8


        Midye dolma: Severim ama temizini ve tazesini. Size benden iki adres; biri Beşiktaş Çarşı’nın önünde tepsi açan arkadaş, diğeriyse Büyükçekmece’deki Pamuk Nine.

        9



        Nohut pilav: Yanında ayransız olmaz. Maslak Sanayi Köprüaltı ve IMÇ’nin önündeki seyyarlar hem lezzetli hem de bol kepçe. Akşamüstü her ikisinde de kuyruk oluyor, bilginize.

        10


        Pamuk şeker: Sevdiğim sokak lezzetlerinden biri. Moda sahilinin tadı pamuk şekerle çıkar. Özellikle orada makinesiyle şekeri yapanlardan tercih edin.

        11

        Halka tatlı: Taksim ve Karaköy civarında dolanan eski tip seyyar arabalı satıcıların, dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık bol şerbetli halka tatlısı vazgeçilmezlerim arasında.

        12

        Turşu: İnsanın hatırlayınca bile ağzı sulanıyor. Bu çok sokak sayılmaz ama en sevdiğim yer olduğu için eklemek istiyorum. Birçok çeşidi olan Beyoğlu Arıoğulları Turşucusu’na eğer müptelasıysanız mutlaka gidin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ