Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İşte Aile Bakanlığı araştırmasından boşanmanın nedenleri

        Aykut YILMAZ/GAZETE HABERTÜRK

        Aileve Sosyal Politikalar Bakanlığı çiftlerin boşanma nedenlerini araştırdı. Bu kapsamda 29 ilde boşanmış 210 kadın, 200 erkek, 40 avukat, 26 hâkim ve 27 mahkeme başkanı ile görüşüldü. Hazırlanan raporda, kadınların şiddet, alışkanlıklar ve aldatma; erkeklerin ise yakın çevre nedeniyle boşandıkları belirtildi. Raporda, görüşülen bireylerin 3’te 1’inin eşleriyle çekişmeli şekilde boşandığına dikkat çekildi.

        İLK ADIMI KADIN ATIYOR

        Bütün zorluklara rağmen evliliği sonlandıran kişilerin yüzde 67 oranıyla kadınlar olduğu belirtildi. Araştırmada, boşanma hızına yönelik 2023 senaryosuna da yer verildi. Raporda, 2013’te binde 1.67 olan Türkiye’deki boşanma hızının, 2023’te binde 1.93’e çıkacağı öngörüldü. Raporda, “Bu oranla, Türkiye düşük boşanma hızındaki ülkeler kategorisinde yer almaya devam edecektir” denildi.

        ‘TANIŞMA VE EVLİLİK ARASINDAKİ SÜRE YETERSİZ’

        Raporda evliliklerde sıkça yaşanan sorunlara da yer verildi: “Tarafların birbirlerinin kişilik özelliklerini, aile yapılarını, hayata bakış açılarını anlamaya yetecek kalitede zaman geçirmemesi. Bireylerin kendilerinin ve evlenmeyi planladıkları kişilerin evlilikten beklentileri hakkında yeterince fikirlerinin olmaması. Şiddet, kötü alışkanlıklar, yakın çevre, duygusal ilişki, cinsel hayat..”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ