Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın İşte en etkili saç bakım yolları!
        1

        1- Yıka ve çık

        2

        Saçlarınız da biraz dinlenmeye ihtiyaç duyar. Saçlarımızı fönden uzak tutmamız, yıkayıp havluyla nemini aldıktan sonra kendi kendine kurumaya bırakmamız azda olsa saçlarımızın nefes almasını sağlar.

        3

        2- Isıyı azaltın

        4

        Saçlarınızı düz kullanmak istiyorsanız bunu en az hasarla yapmanızın bir yolu var. Bu yol ise saç düzleştiricinin ısısını en üst seviyede değil de, olabildiğince düşük ısıda kullanmak. Sürekli ısıya maruz kalan saçlar uzun vadede kimyasal bozulmaya uğradığı için elastikiyetini kaybeder ve saçınız mat bir görüntü alır.

        5

        3- Saçınızı taramayın, fırçalayın

        6

        Saç dökülmesini azaltmak için fırçalama sırasında geniş uçlu bir fırça kullanmalısınız. Islak saçlarınızı asla sert taramamalısınız ve saçlarınızı tarak yerine fırçayla şekillendirebilirsiniz. Kıvırcık ve kuru saçların kırılma olasılığı saha fazladır. Saçlarınızı hafif hareketlerle düzeltmek fırçalamak ya da taramaktan daha az zarar verir. Saç fırçalamayı fazlalaştırmak ise normal kayıptan daha fazla saç dökülmesine neden olabilir.

        10

        Siz ne yerseniz, saçınız da ondan besleniyor. Protein, saçın yapı taşı çünkü saçlar da keratin proteininden oluşuyor. Yani proteini alımınız yeterli değilse saçlarınız bundan pek de faydalanamıyor. İhtiyacınız olan bir diğer besin maddesiyse demir. Kadınlardaki saç dökülmelerinin önemli bir kısmı da demir eksikliğinden kaynaklanıyor. Böyle bir durumda vücuttaki demir oranlarına baktırmakta fayda var.

        11

        6- Maske Yapın

        12

        Her hafta bir defa saça maske yapmak tüm dermatologların ortak önerisi. Uygulayacağınız maske saçınızın kaybettiği nemi parlaklığı geri kazanmasına yardımcı olacaktır.

        13

        7- Her 6 haftada bir saçlarınızı uçlardan kestirin

        14

        Saçları uçlarından düzenli olarak kestirmek, sağlıklı saçlara ulaşmanın bir numaralı kuralı. Çünkü saç uçları ne kadar kuru ve kırıksa uzaması o kadar yavaşlıyor. New York'taki Philip Kingsley Clinic'in Saç Uzmanı Stephen Pullan, düzenli kesim yapılması halinde saç kırıklarının önleneceğinin garantisini veriyor.

        15

        8- Sıcak duş almayın

        16

        Saçların parlaklığını korumak için soğuk ya da sıcak su yerine ılık suyla yıkanmalısınız. Aksi halde saçın doğal parlaklığı bozulabilir.

        17

        9- Mevsime göre muamele

        18

        Saçları korumak için çeşit çeşit bakım kremi var. Ancak saçları korumanın bir yolu da bu ürünleri doğru zamanda kullanmaktan geçiyor. Havaların kuruduğu kış aylarında saçlara nemlendirici ürünler kullanmak, yaz aylarında da saça ağır gelebilecek ürünlerden kaçınmak gerekiyor.