Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Cildinizi düğüne hazırlayın
        1

        Ekin TÜRKANTOS / HABERTÜRK CUMARTESİ

        Evlilik hazırlığındaki her kadının önceliği kuşkusuz gelinlik seçimi. Ancak o güne özel yapılacaklar listesinin hazırlanması, ihtiyaçların alınması, davetiye ve mekân seçiminin çok öncesinde bu özel güne cildi ve bedeni hazırlamak gerekiyor.

        2

        Aylar süren tatlı telaş sırasında yorgunluğunuzun üzerinden gelecek, sizi özel gününüze hazırlayacak birçok bakım bulunuyor. Cildinizin ihtiyacının ne olduğunu, sağlıklı bir cilt için neler yapmanız gerektiğini uzman dermatologlardan öğrenebilirsiniz.

        3

        Düğün gününüze pırıl pırıl sağlıkla parlayan bir ciltle hazırlanmak en doğrusu. Zira, temiz bir cilde yapılacak makyaj daha doğal görünür. Cildin sivilcesiz ve lekesiz olması ve sağlıkla parıldaması için Dermatolog Dr. Burcu Yamantürk Solak’tan farklı cilt tiplerine uygun bakımları öğrendik.

        4

        KURU DERİ BAKIMI

        Gelin makyajınızın kusursuz görünmesi için cilt kuruluğunun tedavi edilmesi gerekir. Kuru ciltlerde bazen deri yüzeyinde pullanma olur. Deri yüzeyinde gerilme ve pullanma olan kişilere özellikle nem bakımları uygulanır. Cildi nemlendirdiğiniz takdirde pullanma oluyorsa mutlaka bakım yaptırmalısınız.

        5

        Çünkü bakımın amacı sadece derinin nem miktarını artırmak değil aynı zamanda derinin nem tutma kapasitesini de mümkün olduğunca artırmaktır. Kişinin cilt tipine ve ihtiyacına göre nem bakımlarına hyaluronik asit içeren ışık dolguları gibi mezoterapi uygulamaları kombine etmek de mümkün. Bakım sonrası evde kullanılabilecek doğru ürünlerle güzellik bakımını sürdürebilirsiniz.

        6

        SİVİLCELİ, YAĞLI DERİ BAKIMI, KARMA DERİ BAKIMI

        Pek çok gelin adayının derdi akneler... Sabah güne başlarken cildinizde yağlanma hissediyorsanız, cildinizi temizlemenize rağmen parlama oluyorsa, zaman zaman akneleriniz oluyorsa, siyah noktalarınız sizi rahatsız ediyorsa yağlı bir deriniz var demektir.

        7

        Dolayısıyla sizin bakımınız derinizin yağ nem dengesini sağlayabilecek özellikte olmalı. Burada bakım püf noktası, deri yüzeyinin ve fazla yağın iyi temizlenmesi ancak nemin kaybolmamasıdır. Günlük rutin bakımınızda ise evde kullanacağınız temizleyiciler, tonikler ve nemlendiriciler deri tipinize uygun olmalıdır.

        8

        DEKOLTE BAKIMI

        Deriyi bir bütün olarak görmek gerekir. Dolayısıyla boyun ve dekolte bakımı da oldukça önemlidir. Boyun ve dekolte bölgesi her zaman yüz bölgesinin cilt özelliklerini taşımadığı için genellikle daha ince ve hassas bir yapıdadır.

        9

        Boyun ve dekolte bölgesine uygun serum ve ürünlerle müdahalede bulunmak ve gerekirse hyaluronik asit ve vitamin enjeksiyonlarıyla desteklemek gerekebilir.

        10

        ÇÖZÜMÜ BOL

        Kariyer uğruna evliliği erteleyen, düğün öncesi yüzündeki ince çizgileri dert eden gelin adayları için çözüm çok. Yaş aldıkça derinin yapısından bağımsız olarak ihtiyaçlar da değişir. Derinin dış ortama direnci azalmaya, kurumaya, sarkmaya başlar. Dolayısıyla yaş almakta olan derinin cilt bakımında serumlar kullanılabilir.

        11

        Derinin direncinin artırılmasıyla hızlı yıpranma evresindeki hızlı kolajen kaybı ile mücadele etmeye çalışır. Bu evrede derinin yenilenmesini sağlamak için saten yüz germe, ameliyatsız iple yüz germe teknikleri, lazer, kök hücre enjeksiyonları, PRP, mezoterapi gibi bazı cilt gençleştirme uygulamaları tedavi planına dahil edilebilir.

        12

        Özellikle göz çevresinde, kaş arasında ve alında mimikler nedeniyle oluşan ince kırışıklıkların botoks uygulamalarıyla kısa sürede çözümü mümkün olabilir. Göz altındaki hacim kayıplarında göz altı ışık dolgularının, yüz orta hattındaki hacim kayıplarında ise üç boyutlu yeni nesil hyaluronik asit dolguların kullanımıyla dinamik bir görünüm sağlanabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ