Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın 7 adımda bikini vücuduna kavuşun!
        1

        1-Ağırlık- güç egzersizleri yapın.

        2

        Bikininizle kendinizi rahat hissetmek istiyorsanız, yapmak zorunda olduğunuz ilk şey bir an önce ciddi bir egzersiz planına başlamak ve planınıza hiç kaçak yapmadan devam etmek.

        3

        Araştırmalar bilinenin aksine ağırlık- güç egzersizlerinin, kardio egzersizlerine göre yağ yakmada daha başarılı olduğunu gösteriyor. Egzersiz sıklığınız gün aşırı ya da haftada 3 kez olmalı.

        4

        Aynı anda çoklu kas gruplarının kullanımına olanak sağlayan ve bir ağırlık- germe egzersizi olan aletli Pilates(Reformer) özellikle bayanlar için metabolizmayı hızlandırmada oldukça etkili bir yöntem Spor yapmaya vakit bulamayanlardauygulayabilirsiniz. Unutmayın bu egzersizlerden sonra bile vücudunuz 24-48 saat kalori yakmaya devam ediyor.

        5

        2-Karın ve kalça bölgenize özen gösterin

        6

        Vücudunuzdaki en büyük kas gruplarından olan Gluteus(kalça kasları) kas grubunu çalıştırarak ekstra kalori yakın. Bikini giyiminde bir diğer önemli bölge de düz ve sıkı bir karına sahip olmak.

        7

        Bu 2 bölgeye yönelik aşağıdaki egzersizi haftada 2 ve ya 3 kez yapabilirsiniz.

        8

        3- Daha fazla su tüketin

        9

        Su içmeyi azaltırsanız, yaptığınız egzersizin yararlı etkisini de azaltırsınız. Vücudunuzu susuz bırakmanız gün içerisindeki gücünüzü ve yağ yakımınızı da azaltır.

        10

        Gün içinde oluşan ödemi azaltmak, fazla kilo ve yorgunluk şikâyetlerine son vermek için su içmeyi unutmayın. Özellikle suyunuzu soğuk ve ya buzlu içmeye özen gösterin. Araştırmalar soğuk suyun vücutta daha fazla kalori yaktığını gösteriyor.

        11

        4- Günlük doğal diüretik alımınızı arttırın

        12

        Vücuttaki ödemi engellemenin en iyi yolu bol bol su içmek ve su atıcı özelliği olan salatalık, kuşkonmaz, limon, yeşilçay ve çilek gibi besinleri tüketmeye çalışmaktır. Suyunuza salatalık dilimleri veya limon eklemeyi deneyin.

        13

        5-Rafine edilmiş, nişastalı karbonhidratlardan uzak durun

        14

        Beyaz ekmek, beyaz makarna, bisküvi, kraker, kurabiye gibi rafine unla yapılan yiyeceklerden uzak durun. Bunların yerine daha çok yaz mevsimine ait sebze ve meyveleri tüketmeye çalışın.

        15

        6- Fazla alkol alımınızı azaltın

        16

        Eğer hergün 1 bardak şarap ve ya bira tüketiyorsanız bunu haftada 2 veya 3 bardağa azaltın. Böylelikle alkolden aldığınız fazla kalorileri azaltıp, ayrıca kendinize daha kaliteli gece uykuları sağlayacaksınız.

        17

        7- Daha dik durun

        18

        Daha dik ve uzun durmak için karın kaslarınızı kullanın. Karnınıza sanki biri yumruk atacakmış gibi karnınız sıkı, omuzlarınız açık, boynunuz uzun, sırtınız dik durun. Her yarım saatte bir duruşunuzu kontrol ederek, unuttuğunuz doğru posturu vücudunuza tekrarlarla hatırlatın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ