Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Belediye başkanına örgüt suçlaması

        MEHMET İNMEZ / İZMİR/ AJANS HABERTÜRK

        "VERİLMEYECEK HESABIM YOK"

        Jandarma ekipleri tarafından 4 gün önce düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'la beraber üç başkan yardımcısı, 8 birim müdürü, 6 meclis üyesi, 2 mühendis, 1 özel hastene sorumlusu, 1 avukatın da aralarında bulunduğu toplam 37 kişi geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye götürüldü. Askerler arasında araçtan inen Şeboy, gazetecilere, "Verilmeyecek hesabım yok" diye bağırdıktan sonra adliye binasına girdi. Bazı kadın zanlıların adliye girişinde ağladığı gözlendi.

        150 MİLYON TL'LİK YOLSUZLUK

        Müfettiş ve jandarma ekipleri tarafından yapılan 5 aylık takip ve inceleme sonrası başkan Şeboy'un ve çalışanların 150 milyon TL'lik yolsuzluk yaptığı iddia ediliyor. Araştırmada ayrıca 30 mağdurun bulunduğu tespit edilirken, 15 kişinin arazi hisseleri üzerinde oynama yapıldığı ve hisselerin değerli bölümlerinin kendi arkadaş ve yandaşlarının üstüne geçirildiği belirlendi.

        SORULARDA KİLİTLENDİ

        Hazırlanan 154 soruya 17 saatte cevap veren Şeboy'un bir çok soruya "Hatırlamıyorum" yanıtı verdiği öğrenildi. Özellikle ihaleler konusunda hazırlanan sorulara, "Ben belediye başkanıyım. Hazırlanan her ihale dosyasından ve ihaleden detaylı haberim olmaz. Fen İşleri ve İmar Müdürlüğü'nün görevleri bilir. Tam olarak herşeyi detaylı olarak hatırlamıyorum" dediği belirtildi. Şeboy'un, "Neden ihaleleri hep aynı kişilere veriyorsunuz?" sorusuna, cevap vermekte zorlandığı, "Bilmiyorum, en uygun teklifi onlar vermiştir" dediği ifade edildi.

        ÜSTÜNDAĞ KARDEŞLERE 5 İHALE

        Bucaspor Başkanı Şeref Üstündağ ve müteahhit olan kardeşi Sedat Üstündağ'a 2 yıl içerisinde belediyeden 5 ihale verildiği de ortaya çıktı. Verilen ihalelerden birinin 4,5 milyon TL değerindeki Atatürk Rolyefi ve 15 milyon TL değerindeki Buca Spor Vadisi olduğu tespit edildi.

        BANKA HESAPLARI İNCELENDİ

        Başkan Şeboy'un ve gözaltına alınan diğer zanlıların banka hesapları incelendi. Yapılan incelemede bazı çalışanların hesaplarında yüklü miktarda para bulunduğu ve yine belediye başkanı, başkan yardımcıları ve ihaleleri alan müteahhitlerin birbirlerine para transferi yaptığı belirlendi.

        ÖRGÜT LİDERİ İDDİASIYLA ADLİYEDE

        İfadeleri alınan Başkan Şeboy, "Örgüt kurmak,yönetmek ve lideri olmak, devleti zarara uğratmak, imar yolsuzluğu, ihalelerde yolsuzluk ve usulsüzlük, rüşvet ve haksız kazanç elde etmek" suçlarından adliyeye sevk edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ