Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Hangi rimel ne işe yarar?
        1

        Tek bir sürüşte gözü anında büyüten maskaranızdan vazgeçemiyor musunuz? Belki de günlük makyaj rutininiz sadece maskaradan oluşuyor.

        2

        Bakışları anında canlandıran mucizevi güzellik ürünlerinden biri de maskara ve ona olan bağlılığınızı çok iyi anlıyoruz. Peki hangi maskara fırçasının kirpik yapınıza uygun olduğunu biliyor musunuz?

        3

        Kalın ve sık kıllı fırça

        Klasik kalın fırçalar, maskaralarda en sık rastladığımız fırça çeşitlerinden biri. Kirpikleri daha hacimli ve dolgun gösterdiği için çoğu kişinin beklentilerini karşılamasıyla ünlü. Özellikle ince ve solgun kirpikler bu tarz fırçalarla daha iyi anlaşıyor. Kat kat uygulamaya imkan tanıdığı için bu fırçalarla istediğiniz dolgunluğu elde edebilirsiniz.

        4

        Uzun ve ince fırça

        Her bir kirpiği kavrayarak tane tane ayıran ve uzunluk veren bir maskaraya ihtiyacınız varsa ince plastik fırçalar tam size göre! Maskaranın topaklanmasını engelleyen bu fırçalar upuzun ok ok kirpikler yaratmak için ideal. Üstelik kalın fırçaların aksine birkaç ay içinde hemen kuruma gibi riskleri de yok. Ama maskarasından hacim vermesini bekleyenler uzun ince fırçaları yeterli bulmayabilir.

        5

        Kıvrık fırça

        Düz kirpiklerinize kıvrım vermekte zorlanıyorsanız kıvrık fırçalar işinizi çok kolaylaştıracak! Bu fırçalar kirpiğinizin doğal açısını taklit ederek onları yukarı kaldırmak ve kıvırmak için tasarlanmış. Suya dayanıklı bir formülle birleşince kirpiğiniz uzun saatler boyunca kıvrık kalabilir. Sabahları kirpik kıvırıcı kullanacak vakti olmayanların da bu fırçaları pratik bulacağına eminiz.

        6

        Küre biçimli fırça

        Eğer alışagelmişin dışında bir maskara arayışındaysanız küçük ve yuvarlak fırçaları denemeye ne dersiniz? Adeta dikenli küre biçimli bu fırçalar klasik fırçaların aksine her bir kirpiği yakalayarak kusursuz bir görünüm yaratma imkanı tanıyor. Üstelik kenarda köşede yalnız kalan kirpikleri boyarken gözünüzü incitme riskiniz yok. Tek olumsuz özelliği, diğer maskaralardan 2 kat fazla zaman alan uygulama süresi!

        7

        Özel şekilli fırça

        Maskaranız sadece tek bir şekle sahip olmak zorunda değil. Farklı uzunluktaki kıllara sahip fırçaların hacim, uzunluk ve tel tel ayrılma gibi özelliklerinden aynı anda faydalanabilirsiniz. Birden fazla şekli tek fırçada bulundurduğu için daha dikkatli bir sürme tekniği gerektirse de bolca pratik yaparak bu işin de üstesinden gelebilirsiniz.

        8

        Mikro fırça

        Göz altı kirpiklerinize de en az üst kirpikleriniz kadar değer veriyorsanız mikro fırçalar derdinize derman olabilir. Daha kısa ve seyrek alt kirpikleriniz için özel tasarlanmış bu ufak fırçalar bulaşma riskini en aza indirerek temiz bir görünüm ortaya çıkarmasıyla ünlü.

        Kaynak: Pudra

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ