Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Sağ elim altta kaldı, sol elimle yüzümü açtım"

        Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde tedavisi süren ve hayati tehlikesi bulunmayan Rahmi Keleş (60), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon Tenis ve Dağcılık İhtisas Kulübü olarak her hafta bir etkinliklerinin bulunduğunu belirtti.

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        Trabzon'dan 08.00'da 17 kişi olarak yola çıktıklarını ve Maçka'da yemek yediklerini, saat 09.15'te Zigana'ya ulaştıklarını anlatan Keleş, daha sonra Kadırga'ya doğru yürüyüşe geçtiklerini kaydetti.

        Fazla kar bulunduğundan tek sıra olarak yürüyüş yaptıklarını ifade eden Keleş, ''Yukarıdan aşağıya doğru çığ geldi ancak kaçamadık. Ben orta sıralardaydım, çığ beni sürükledi. Sağ elim altta kaldı, sol elimle yüzümü açtım. Nefes almaya başladım ve imdat diye bağırmaya başladım'' dedi.

        Keleş, ''imdat'' sesleri üzerine grupta bulunan Yonca Yılmaz'ın yanına hemen geldiğini kaydederek, şöyle devam etti:

        ''Bilincimi kaybetmemiştim ve tek başıma çıkma imkanım yoktu. Elleriyle karı eşeleyerek önce sol bacağımı sonra da sağ bacağımı kurtardı. Yonca olmasa kurtulamazdım. Melek gibi yetişti Allah'a şükrediyorum. Vücudum tamamen kardan çıktığında kar üstünde 6-7 kişi gördüm. Benim kurtulduğumu görenler de diğerlerini kurtarmaya doğru gittiler. Erhan Terzi'yi çıkardılar. Ona kalp masajı yaptılar, ancak kurtarılamadı. Çok üzgünüm.''

        Keleş, silah sesi nedeniyle çığ meydana gelen iddialara ilişkin olarak ise ''Herhangi bir ses duymadık. Böyle birşey yok'' diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ