Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın İşte makyaj temizleme yöntemleri
        1

        Günün yorgunluğu ile eve gittiğinizde, doğru yatağa gitmek istersiniz ama öncesinde sizi bekleyen bir görev vardır: Makyaj temizleme.

        2

        Her kadın çoğu zaman isyan etse de cildinizin sağlığı için bunu alışkanlık haline getirmelisiniz. Tabii bu makyaj temizliğini yaparken cildinize uygun ürünü seçip, doğru yöntemleri izlemelisiniz.

        3

        Aklınızdan çıkarmayın

        4

        Cildinizin uzun yıllar ışıldamasını istiyorsanız, makyajınızı temizlemeden uyumamalısınız. Aksi halde gece boyu yüzünüzde kalan makyaj, ter ve bakteri ile cildinizi kurutup lekeler oluşmasına sebep olabilir.

        5

        Hepsini sildiğinize emin misiniz?

        6

        Yüzünüzdeki fondöteni, eyeliner'ı bazen ilk seferde çıkaramayabilirsiniz. İkinci kez silme işlemini yaparak hiçbir kalıntı bırakmadığınızdan emin olun. Ve son olarak gözeneklerin tamamen temizlenmesi için dermatologlar yüz temizleme jeli ile yıkamanızı öneriyor.

        7

        Aynı mendili kullanmayın

        8

        Makyajınızı temizleme mendilleriyle silmek pratik bir yöntem olurken, dikkat etmeniz gereken cilt tipinize uygun olanı seçmek. Diğer önemli nokta ise iki mendil ile temizlemek. Aynı mendil ile silme işlemi yaparken makyaj kalıntılarını yüzünüzün farklı noktalarına transfer edebilirsiniz. Bu kullandığınız temizleme pamukları için de geçerlidir.

        9

        Göz makyajı temizliği

        10

        Gözünüze makyaj yaparken birçok malzeme kullanırsınız; bu nedenle gözler temizlenmesi en zor bölümdür. Özellikle rimellerin kolay çıkması için size waterproof temizleme ürünlerini kullanmanızı öneriyoruz. Böylelikle sabah uyandığınızda gözaltlarınıza akmış rimel kalıntılarından kurtulmuş olursunuz.

        11

        Su mu, yağ mı?

        12

        Yaptığınız makyajın dozajına göre temizleme işleminde kullandığınız ürünün etkisi de güçlü olmalı. Yalnızca BB krem ve concealer kullandığınız hafif makyajınızı temizleme suyuyla, fondöten, far ve eyeliner gibi malzemeler kullandığınız yoğun makyajınızı istem temizleme yağı ile çıkarmanız daha etkili olacaktır.

        13

        Cilt tipiniz için doğrusu

        14

        Normal, yağlı ya da karma cilt tiplerinden hangisine sahipseniz, bütün bakım ürünlerinizi buna göre seçemelisiniz. Aynı şekilde temizleme ürününüz de cildinizin ihtiyacını karşılar nitelikte olmalı. Aksi halde cildinizde fazladan yağlanma veya kuruma oluşabilir.

        15

        PH seviyesine bakın

        16

        Sağlıklı bir cildin ortalama pH değerinin 4.0 ile 5.5 pH arasında değere sahip olduğunu söyleyen dermatologlar, hafif asidik içerikli temizleyici kullanmanızı öneriyor. Sahip olduğunuz asit içeriğini korumak için 3.0 ile 3.5 pH değerindeki makyaj temizleyici ürünlerinden tercih etmelisiniz.

        17

        Havlu seçimi

        18

        Yüzünüzü kurulayacağınız havlu, el havlunuzdan ayrı olmalı! Havlunun dokusunun cildinize zarar vermeyecek yumuşaklıkta olmasına özen göstermelisiniz. Yüzünüzü silerken cildinizi fark etmeden çizebilirsiniz, hafif dokunuşlarla ıslaklığı almanız yeterli olacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ