Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Angela Cretu : Kirpiklere maskara sürerken masaya yemek koyan bir şirketiz

        IRMAK DEMİR - HABERTÜRK PAZAR

        130 yıldır kadınları güzelleştirirken kazanç fırsatlarıyla onları güçlendiren ve en son trendlerden yola çıkarak her sezon farklı ürünleri yelpazesine katan Avon’un Türkiye Genel Müdürü ve Ortadoğu ve Afrika Grup Başkan Yardımcısı Angela Cretu ile buluştuk...

        Dünyada 130 yıldır, Türkiye’de ise 23 yıldır faaliyet gösteren Avon, 70’den fazla ülkede kadınlara güzelliği aşılıyor ve aynı zamanda kazanç fırsatları yaratıyor. Çok fazla kadının hayatına dokunan ve kadınların kendine güvenini kazanmalarına yardımcı olan marka, katalog sistemiyle kurduğu yapısını her yıl farklı ürünlerle zenginleştiriyor. Sosyal sorumluluk kampanyalarıyla da adından söz ettiren Avon’un Türkiye Genel Müdürü ve Ortadoğu ve Afrika Grup Başkan Yardımcısı Angela Cretu ile her 2 saniyede bir parfüm satan markasının bugünlere geliş hikâyesini ve markanın 130. yılını konuştuk. Güzelliği bir yolculuk, kadınları güçlendirmeyi ise varış yeri olarak gören Cretu, “Kirpiklere maskara sürerken masaya yemek koyan, bir eliyle kırışıklıkları düzeltirken diğer eliyle de aile içi şiddetle mücadele eden şirketiz” diyerek son noktayı koyuyor.

        Avon 130. yılını kutluyor. Köklü bir marka olarak yıllar içerisinde ne gibi gelişmeler yaşandı?

        130 yıldır kadınların hayatta her yönden daha güçlü olması için çalışıyoruz. Türkiye’de 25 yıla yakın süredir kadınlara bir yandan ekonomik özgürlük imkânı sunarken, bir yandan sosyal sorumluluk projeleriyle farkındalık oluşturmaya devam ediyor ve milyonlarca kadının hayatına dokunuyoruz. Yüksek kaliteli ürünlerimizle ve kadınlara sunduğumuz fırsatlarla her geçen yıl hem marka değerimizi yükselttik, hem de kadınlara sunduğumuz fırsatları artırdık.

        Avon, 25 yıldır Türkiye’de kadınlara ekonomik özgürlük sağlıyor. Diğer ülkelerle mukayese edildiğinde ne gibi farklılıklar gözlemliyorsunuz?

        Kadınların güçlendirilmesi ve yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi dünya çapında öncelik verdiğimiz alanlardan biri. Aslında tüm dünya kadınlarının sorunları, beklentileri birbirine benziyor. Kendi ayakları üzerinde durmak, ailesine ve çocuklarına maddi ve manevi açıdan destek olmak, sağlıklı olmak, huzurlu bir aile ve toplumda yaşamak tüm kadınların ortak beklentisi. AVON olarak biz, kadınların tüm bu beklentilerini gerek iş modelimiz gerekse sosyal sorumluluk vizyonumuzla anlamaya ve karşılamaya çalışıyoruz.

        Türkiye’nin tüketici profili nasıl sizce?

        Son yıllarda dünyadaki tüketici profili oldukça değişti. Artık hepimiz alışveriş yapmak, iletişim kurmak, kendimizi geliştirmek için daima teknolojiye ihtiyaç duyuyoruz. Dünyanın en ücra köşelerinde yaşanan gelişmeleri takip edebiliyoruz. Satın alma kararlarımız değişiyor. İnsanlar arkadaş tavsiyesine daha çok önem veriyor. Sosyal medya kanallarında bir ürünü satın alan arkadaşları dinliyor. Bu açıdan bakıldığında tüketiciler daha bilinçli hale geldi ve markalardan ‘kişiye özel’ hizmet beklentisinde olduğunu söyleyebiliriz. Daha önce bulunduğum birçok farklı ülkedeki tüketici profillerine kıyasla söyleyebilirim ki; Türk tüketicisinin en belirgin özellikleri, çok meraklı ve yeniliklere, teknolojiye son derece açık olması. Bir de genç nüfusun yoğunluğu sebebiyle Türkiye’de güzellik sektöründe büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyorum.

        Avon’u bir proje olarak düşündüğünüzde en çok hangi özelliklerine önem verildi yıllar içerisinde?

        Avon’da biz güzelliği bir yolculuk, kadınları güçlendirmeyi ise varış yeri olarak görürüz. Bir yandan kaliteli ürünlerimizle kadınları güzelleştiriyor, diğer yandan kazanç fırsatları ile kendilerine güvenlerini artırıyoruz. Bunları bir araya getirdiğimizde, kirpiklere maskara sürerken masaya yemek koyan, bir eliyle kırışıklıkları düzeltirken diğer eliyle de aile içi şiddet ile mücadele eden şirketiz. Dolayısıyla, sahip olduğumuz bu güçlü amaç, hem doğrudan satış hem de güzellik sektöründeki güçlü konumumuzu perçinliyor.

        Güzellik trendlerini katalogla kadınlara sunmak tüketicide nasıl bir his yaratıyor?

        Temsilcilerimiz aslında birer güzellik danışmanı. Onlar kataloglarımız aracılığıyla ürünleri tanıtan, doğru tüketiciye doğru ürünü öneren ve bir arkadaş gibi her zaman yanında olan kadınlar. Bu nedenle Avon’dan alışveriş yapmak kadınlar için özel bir deneyim. Her ay sunduğumuz farklı ve dikkat çekici kataloglarımızla ürünlerimizi tüketicilerle buluşturmaya devam ediyoruz. Özellikle 13 Mayıs - 10 Haziran tarihleri arasında, 130. yıla özel dergi boy kataloğumuzu tüm çalışanlarımız, temsilcilerimiz ve müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bu kampanyada tüm kadınları 130. yıla özel eşsiz hediyeler ve sürprizler bekliyor.

        Artık tüm dünyada kozmetik ulaşılabilir bir konumda. Ancak buna rağmen insanlar alışkanlıklarından vazgeçmek istemiyor. Çok fazla kadın Avon ürünlerini kullanıyor. Bu başarıyı neye bağlıyorsunuz?

        23 yıldır Türkiye pazarındayız. Her iki saniyede bir parfüm satıyoruz. Meme kanserine karşı verilen mücadeleye en büyük katkıyı yapan kuruluşlardan biriyiz. Güzelliği yüzbinlerce temsilcimiz aracılığıyla her gün milyonlarca kadının evine taşıyoruz. Kadınlara güzellik ürünleri satın alıp satmaktan çok daha fazlasını sunuyoruz. Onlara umut veriyoruz. Gülümsemelerini sağlıyor ve daha iyi bir yaşam için ihtiyaç duydukları inanç ve özgüveni kazandırıyoruz. Bu açılardan bakıldığında, kadınlar kendilerini iyi tanıyan, anlayan birinden alışveriş yapmayı çok seviyor ve aynı zamanda kendi yaptıkları alışverişlerle onları güçlendirdiklerini hissediyorlar.

        'KADINA ŞİDDET VE MEME KANSERİ KONUSUNA ODAKLANIYORUZ'

        Avon bünyesinde sosyal sorumluluk çalışmalarına da önem veriyorsunuz. Bu yıl ne gibi projeler gerçekleşti, yakın zamanda ne gibi projeler olacak?

        130 yıldır kadınların yaşam kalitesini artırmak amacıyla çalışıyoruz. Temel olarak odaklandığımız 2 konu var; kadına şiddet ve meme kanseri. AÇEV ile Sessiz Kalma Gönüllü Eğitim programını gerçekleştirdik ve ‘Döngüyü Kır’ kampanyamız ile duyarlı olan herkesi avuç içlerine “Döngüyü Kır” yazarak sosyal medya hesaplarında paylaşmaya davet ettik. Meme Kanseri ile Mücadele projesi kapsamında 20 yıldır birçok çalışmaya imza attık. Türk Kanser Derneği’yle uzun soluklu işbirliğimiz erken teşhis imkânları ve tedavi olmak üzere 2 ana bölümden oluşuyor. Meme Kanseri ile Mücadele projesi kapsamında kullanıma açtığımız Pembe Hareket uygulaması ile yürüdükçe güçleniyoruz. Android veya IOS cihazlarına ücretsiz olarak indirilebilen yürüyüş/koşu uygulaması Pembe Hareket ile Meme Kanseri ile Mücadele Fonu’na katkı sağlıyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında daha çok kadına ulaşmak amacıyla geliştirdiğimiz destek fonları, ürün satışı ve aplikasyon kullanımları ile oluşup güçleniyor.

        Avon’un Ar-Ge çalışmalarıyla ilgili bilgi verebilir misiniz?

        Yüzlerce bilim insanı ile çalıştığımız ve teknolojik altyapı ve bilimsel kapasite olarak gurur duyduğumuz Amerika Suffern’daki Araştırma & Geliştirme Merkezi’mizde ürün portföyümüzü her gün yenilikçi ürünlerle zenginleştiriyor, yeni teknoloji ve patentlere imza atıyoruz. Avon her yıl araştırmalar için milyonlarca dolar bütçe ayırıyor. Bu araştırmalar ürün geliştirmeden kutu dizaynına kadar geniş bir yelpazede devam ediyor.

        Dünyada sağlıklı yaşam, organik beslenme, doğal kozmetikler ilgi çekmeye başladı. Sizin doğallığa yaklaşımınız nasıl, ürün içeriklerinden yola çıkarak bize bilgi verir misiniz?

        Sağlıklı yaşam, organik beslenme gibi doğallık trendleri dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ilgi çekmeye başladı. Biz de Avon olarak bu trende öncülük eden ürünler sunuyoruz. AVON Nutra Effects cilt bakım markamız nar, chia ve cennet çiçeği gibi tohumların güçlü özleriyle geliştirilmiş farklı cilt tiplerine uygun ürünlerden oluşuyor. AVON Nutra Effects cilt bakım markamızdaki tüm ürünler, alerji testinden geçmiş olup, paraben ve boya içermiyor.

        ÜRÜNÜ SANAL ORTAMDA DENEME DÖNEMİ

        Teknolojik gelişmelerden ne şekilde faydalanırsınız?

        Teknolojik altyapı ve uygulamalarla doğrudan satış sektörüne öncülük eden markalardan biriyiz. Gelişmiş bir online platformumuz ve mobil katalog uygulamamız var. Müşterilerimiz avon.com.tr üzerinden alışveriş yaparak kendilerine en yakın temsilciyle irtibata geçerek ürünleri alabiliyor. “Sihirli Ayna” isimli mobil uygulamayı hayata geçirdik. Birçok kadın rengini çok beğendiği için satın aldığı ürünü evde denedikten sonra cildine yakışmadığını fark edebiliyor. Kadınların artık böyle bir riski göze almaları gerekmiyor. AVON Sihirli Ayna uygulamasını Applestore ve Googleplay üzerinden ücretsiz indirerek yüz, göz ve dudak makyaj ürünlerini sanal ortamda deneyimleyerek alışveriş yapabiliyorlar.

        MAKYAJDA YENİ TRENDLER

        Gelecekte krem, ruj ve diğer kozmetik ürünlerinde ne gibi yenilikler olacak?

        Yenilikler heyecan verici. Farklı cilt tipleri için geliştirilmiş doğal içerikli nemlendiriciler hayatımızın vazgeçilmezi olacak. Cilt bakımının yeni yükselen trendi yağlar ise hem cilt hem de vücut bakımında kullanılabiliyor. Diğer yenilik ise cilt detoks ürünleri. Peeling etkisi olan doğal içerikli arındırıcılar karşımıza çıkacak. Yaşlanma karşıtı bakımlar popülerliğini koruyacak. BB kremler de ilgi görecek. Saç bakımında ise yağlar, özellikle de argan yağlı ürünler önem kazanacak. Makyajda aydınlatma modası devam edecek; mat bitişli kapatıcılar popülerliğini koruyacak. Belirgin kaşlar ve kirpikler de dikkat çekiyor. Dudaklar kırmızı, bordo gibi canlı renklerle gözler ise mavi renklerle ön planda olacak. Makyaj ürünlerini kendi yüzünüzde deneyimlemeye olanak sağlayan dijital uygulamaların popülerliği artacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ