Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hangi yüz tipine nasıl saç modeli olur?
        1

        Kaküller ve balyaj

        2

        Kakül modasının artık bittiğini düşünüyorsunuz değil mi? Yanılıyorsunuz. Bu sezon daha da popüler hale gelecekler, üstelik balyajla birlikte… Resimdeki model 80’lerden fırlamış gibi görünüyor değil mi? Sokaklarda bu modelle karşılaşmaya hazır olun.

        3

        Kimler kullanabilir?

        4

        Saçları düz olan kadınlar kullanabilir. Fakat yüzü çok yuvarlak olanların bu modelden uzak durması gerekiyor. Bu şekil bir kesim yüzünüze çok dikkat çekecektir, bu yüzden makyaj yapmanız gerekebilir.

        5

        Yumuşak bob kesim

        6

        Bütün yaz boyunca Rihanna’nın ve Katie Holmes’in bob kesimini hayranlıkla izledik. Fakat kışın daha yumuşak kesimli boblar moda.

        7

        Kimler kullanabilir?

        8

        Saçları ince be kolay kontrol edilebilir olan kadınlar rahatlıkla kullanabilir. Geniş bukleler hatta dağınık bir şekilde bile oldukça seksi görünebilir. Dağınık bir görünüm gözlerinizi kapatabilir. Bu yüzden pastel ve canlı renkli bir ruj kullanmayı ihmal etmeyin.

        9

        Dalgalar ve dağınık saçlar

        10

        Dağınık saçlar her zaman olduğu gibi bu kışta revaçta. Ama bu sefer yalnız değil,iri ve yapay dalgalarla birlikte kullanılıyor.

        11

        Kimler kullanabilir?

        12

        70’lerden kalma bu saç stilini ince telli saçlara sahip olan ve klasik bir görünüme kavuşmak isteyen herkes kullanabilir. Bu kesimle isterseniz barbie bebek gibi görünebilirsiniz; gereken tek şey, pembe, parlak dudaklar, pembe yanaklar ve Bridget Bardot tarzı dumanlı gözler.

        16

        Bu katlı, keskin hatlı kesim küçük suratlı ve büyük gözlü insanlar için ideal. Daha feminen görünmek için ihtiyacınız olan şeyler de pembe bir allık, parlak bir ruj ve tabii ki kedi gözler…

        17

        Omuz hizasında kesim

        18

        Evet, doğru duydunuz. Omuz hizasında kesimler geri döndü. Bu modelin 2009 versiyonunda yüzünüz çevreleyen saçlar normal boydan biraz daha kısa… Ama bu katları sadece ön kısımlarda kullanmaya gayret edin!

        22

        Kısa ama aynı zamanda yumuşak ve kadınsı bir görünüm istiyorsanız, bunu deneyebilirsiniz.

        23

        Kimler kullanabilir?

        24

        İnce ve yumuşak saçları olan kadınlar kullanabilir. Bu modelde saçlar kısa olduğundan, kolay şekil alacak saçlarda kullanımı daha kolay olacaktır. Saçlarınız tam gözlerinizin üzeride biteceği için, en azından bir rimel ve bir göz kalemi kullanmanız şart olacaktır.

        28

        Kısa saçlı olmaktan bıkmış ve uzun saç isteyen herkes bunları deneyebilir. Tabii ki yaşınız 40’ı geçtiyse tekrar düşünmeniz gerekir; çünkü bu stil yüz hatlarına dikkat çekecek ve bütün kusurları ortaya çıkartacaktır.

        29

        Pixie Cut

        30

        Tercümesi, yuvarlak, dümdüz ve tabiri caizse kase gibi görünen bir kesim.

        34

        Kabarık, kabarık ve daha da kabarık saç stili seviyorsanız...

        35

        Kimler kullanabilir?

        36

        İnce saçları olan ve yumuşatılamaya ihtiyaç duyan köşeli hatlı yüzleri olan kadınlar. Eğer saçınıza ve ten renginize kontrast oluşturacak renklerde bir makyaj da yaparsanız, inanın harika olacak.