Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şeker pancarıyla yapılabilecek yemek tarifleri

        Şeker pancarını bu güne kadar belki de hep toz şeker ile olan bağlantısıyla biliyordunuz. Kurabiyelerinize, pastalarınıza, tatlılarınıza, çaylarınıza koyduğunuz şekerin yapıldığı şeker pancarı.

        Evinizde kullandığınız toz şeker dışında şeker pancarının da mutfağınızda kullanabileceğiniz kendine özel tarifleri var.

        Dünyaca ünlü Time Dergisi’nin en sağlıklı 50 besini arasında da yer alan şeker pancarı kanserden kolesterole birçok hastalığa da iyi gelmektedir.

        İşte zeytinyağlısından tatlısına şeker pancarı ile yapabileceğiniz lezzetler.

        KREMALI PANCARLI PATATES

        Malzemeler:

        1 adet büyük patates

        1 adet ufak şeker pancarı

        2 su bardağı krema

        3 yemek kaşığı zeytinyağı

        1 su bardağı beyaz peynir

        5-6 adet taze fesleğen

        2 dal taze biberiye

        3 dal taze kekik

        1 yemek kaşığı tereyağı

        Yapılışı

        Pancarları soyun ve 10 dakika haşlayın. Patatesler ile birlikte parmak dilimi şeklinde doğrayınız. Zeytinyağı, krema, biberiye, ince doğranmış fesleğen ve taze kekik ile iyice harmanlayınız. Malzemelerinizi alabilecek uygun bir kaba bir pancar bir patates olacak şekilde yerleştirin. 170 C ısıtılmış fırında üzerine folyo örterek yumuşayana kadar pişirin. Üzerine rendelediğiniz beyaz peynir ve 1 yemek kaşığı ufak ufak doğranmış tereyağını kotun ve 5 dakika daha pişirin. Servise hazırlayabilirsiniz.

        ZEYTİNYAĞLI ŞEKERPANCARI

        Malzemeler

        400 gr şeker pancarı

        1 adet orta boy havuç

        1 adet orta boy soğan

        Yarım su bardağı bezelye

        Yarım çay bardağı zeytinyağı

        Yarım su bardağı portakal suyu

        4 su bardağı su

        Tuz

        Hazırlanışı

        Pancarı soyup pütürleri temizleyin ve yıkayın. Pancarı ve havucu küpler halinde doğrayın. Soğanı doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. Soğanlar hafifçe pembeleşince içine pancarları ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun. Kavurduğunuz karışıma havuçları ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Son olarak bezelyeleri, portakal suyu ve suyu ekleyerek tuz ile tatlandırın. Karıştırıp kapağını kapatın. Kısık ateşte pancarlara çatal batacak kıvama gelinceye kadar 1 saat kadar pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapabilirsiniz.

        ŞEKER PANCARI TATLISI ( KOCABAŞ, HÖNGÜL )

        Malzemeler

        Şeker pancarı

        1 – 2 avuç şeker

        Su

        Yapılışı

        Patates gibi toprakta yetişmesinden kaynaklı biraz çamurlu olabilir o yüzden şeker pancarını güzelce yıkayın. Yıkadığınız pancarı düdüklüye koyun. Üzerine 1 – 2 avuç şeker serpin. Pancarın yarısına kadar su doldurun ve düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Pişen pancarı büyük bir tabağa alın ve pancar soğumadan soyun. Soğudukça soyulması zorlaşıyor. Soyduğunuz pancarı güzelce dilimleyerek servise hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun…

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ